اسماعیل جعفری معاون قضایی و آمار و فناوری اطلاعات دادگستری استان قم در گفتوگو با خبرنگار گروه حقوقی و قضایی خبرگزاری میزان در رابطه با میزان ابلاغ اوراق قضایی در این استان گفت: 72 درصد ابلاغ اوراق قضایی در استان قم، به صورت الکترونیکی است.
وی توضیح داد: در حال حاضر 72 درصد از ابلاغ اوراق قضایی در استان قم به صورت الکترونیکی انجام شده و بیش از 90 درصد اوراق قضایی به صورت واقعی ابلاغ میشود.
این مقام قضایی در تبیین تاریخچه طرح خدمات الکترونیک قضایی گفت: پس از راه اندازی اتوماسیون قضایی سمپ در سال 1386 به منظور تسریع و بهبود در ارائه خدمات قضایی و استفاده از ظرفیت فناوری اطلاعات در این حوزه، از سال 1393 طرح خدمات الکترونیک قضایی به عنوان پیشخوان خدمات قضایی در استان قم راه اندازی شد.
جعفری ادامه داد: طی این مدت تعداد 9 دفتر خدمات الکترونیک قضایی در نقاط مختلف شهر قم راه اندازی شده و خدماتی از قبیل ارائه و پیگیری دادخواستهای بدوی، اظهارنامه، دعاوی طاری، دعاوی اعتراضی شامل تجدیدنظر، واخواهی، اعتراض ثالث، اعاده دادرسی مدنی و فرجام خواهی و ثبتنام ثنا و چاپ ابلاغ الکترونیک به شهروندان قمی ارائه میشود.
این مقام قضایی اظهار کرد: راهاندازی دفاتر خدمات الکترونیک قضایی، کاهش مراجعه به دستگاه قضایی، تکریم اربابرجوع، کاهش سفرهای غیرضروری، ارتقای سلامت اداری و قضایی و استفاده شهروندان از فرصتهای برابر با رفع موانع اداری را به دنبال داشته است.
جعفری گفت: بهموجب ماده 175 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب سال 1392، از مهرماه سال 1395 ابلاغ اوراق قضایی بهصورت الکترونیک بهواسطه ثبتنام مراجعین در سامانه ثنا و ایجاد حساب کاربری قضایی انجام میشود.
وی در پایان گفت: تاکنون بیش از 150 هزار نفر در استان قم در سامانه ثنا ثبتنام کرده و دارای حساب کاربری قضایی شده اند و اوراق قضایی بهصورت الکترونیکی در حساب کاربری آنها قرار میگیرد.