به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری میزان به نقل از بلومبرگ، صادرات نفتی ایران به موازات تغییر در ساختار تحریمهای آمریکا احتمالا افزایش خواهد یافت.
در حالی که تحریمهای نفتی دولت آمریکا علیه ایران به منظور به صفر رساندن صادرات نفت ایران توسط دولت آمریکا طراحی شده بودند، با نزدیک شدن زمان اجرای تحریمها، ترامپ در حال تعدیل این تحریمهاست.
با در نظر گرفتن معافیت برای خریداران نفت ایران توسط دولت آمریکا، صادرات ایران در ماه نوامبر به میزان قابل توجهی افزایش مییابد.
این تحریمها که از آنها به عنوان قویترین تحریمهای تاریخ یاد میشود، با هدف جلوگیری از هرگونه صادرات نفت ایران، برنامه ریزی شدند. اما واقعیت این است که این تحریمها تاکنون تاثیر چندانی نداشتهاند؛ به نظر میرسد تاثیر تحریمهای دولت آمریکا در شش ماه گذشته به شکل قابل توجهی مشابه تحریمهای گذشته در سال 2012 است.
تاثیر تحریمهای ترامپ بر نفت ایران تاکنون قویتر از تحریمهای دولت اوباما نبوده است.
در آستانه اجرایی شدن تحریم ها، مشخص شد خریدارانی که با کاهش میزان واردات نفت ایران موافقت کرده و حجم واردات خود را کاهش دادند میتوانند از معافیت تحریمهای ثانویه برخوردار شوند. جان بولتون، مشاور امنیت ملی ترامپ در ماه آگوست اعلام کرد این معافیتها "ناچیز و بعید" خواهند بود. اما روز جمعه دولت ترامپ اعلام کرد که با معافیت 8 کشور خریدار نفت ایران موافقت کرده و این کشورها میتوانند به خرید نفت از ایران ادامه بدهند.
اگرچه مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا با اعلام این معافیتها از انتشار اسامی 8 کشور در روز دوشنبه خبر داد. به نظر میرسد این هشت کشور عبارتند از: چین و هند، بزرگترین خریداران نفت ایران و دیگر متحدان کلیدی آمریکا در آسیا، ژاپن و کره جنوبی. ترکیه نیز مجاز به ادامه خرید است، اما معافیتها، کشورهای اروپایی را شامل نخواهد شد. اگرچه جزئیات این طرح در دولت آمریکا مشخص شده است، اما هنوز درباره سقف خرید این کشورها چیزی اعلام نشده است.
این معافیتها در دولت اوباما به مدت شش ماه در نظر گرفته شدند و در صورت کاهش 20 درصدی واردات در آن دوره مجددا برای کشور مورد نظر اعمال میشد. انتظار میرود این شرایط در دولت ترامپ نیز انجام شود.