سخنگوی قوه قضاییه میزان محکومیت برخی از محکومان دادگاه های اقتصادی را اعلام کرد و در بین اسامی آنها، نام چند تن از واردکنندگان موبایل نیز به چشم میخورد. در این لیست همچنین نام دو نفر به عنوان مفسد فیالارض اقتصادی مطرح شده که به شبکه بانکی بانک ملت نفوذ پیدا کرده بودند و مبلغ یک هزار و پانصد و چهل میلیارد ریال از حسابهای بانکی هزار و سیصد و پنجاه و دو نفر کلاهبرداری کرده بودند.
اسامی واردکنندگان موبایل و شرکتهایی که در آنها مشغول به فعالیت بودهاند و همچنین میزان محکومیت آنها به شرح زیر اعلام شده است.
- علی اصغر کاویانی (شرکت کاریان همراه) محکوم به 6 سال و 3 ماه حبس و پرداخت جزای نقدی 35 میلیارد و 538 میلیون و 126 هزار ریال
- حمید میرزایی زرین کلایی (پارس سل قشم) محکوم به 7 سال حبس و پرداخت جزای نقدی 48 میلیارد و 341 میلیون و 615 هزار ریال
- علیرضا سنجری (اسپیناس تجارت نیکان) محکوم به 6 سال حبس و پرداخت جزای نقدی 16 میلیارد و 525 میلیون 340 هزار ریال
- محمد مرادی (همراه ویژن) محکوم به 6 سال و 3 ماه حبس و پرداخت جزای نقدی 16 میلیارد و 332 میلیون و 162 هزار ریال
- سید محمد کاویانی (همراه تجارت بزرگمهر) محکوم به 6 سال و 3 ماه حبس و جزای نقدی 6 میلیارد و 437 میلیون و 776 هزار ریال
- محمد غالب علمداری (شرکت داتیس امرتات) محکوم به 5 سال و 3 ماه حبس و پرداخت جزای نقدی 6 میلیارد و 010 میلیون و 516 هزار ریال
- رضا شرکت افتخار (پرشین الماس سیستم) محکوم به 5 سال و یک ماه حبس و جزای نقدی 1 میلیارد و 809 میلیون و 736 هزار ریال
- مسعود ابراهیمی گندمی (رایان شناس ایرانیان) محکوم به به 5 سال حبس و جزای نقدی 140 میلیون و 471 هزار ریال
- سندباد صفرها (سامتل قشم) محکوم به 6 سال و 6 ماه حبس و پرداخت جزای نقدی 29 میلیارد 758 میلیون 84 هزار ریال
- جعفر بهشتی فروتن (مدیران شرکت ایما) محکوم به 6.5 سال حبس و پرداخت جزای نقدی 37 میلیارد و 496 میلیون و 69 هزار ریال
- فرخ اسکندری نژاد (دلتا همراه پرداز شرق) محکوم به 5 سال حبس و پرداخت جزای نقدی 600 میلیون و 30 هزار ریال
- مهدی محبی (پرتو تجارت صدر) محکوم به به 5 سال و 3 ماه حبس و پرداخت جزای نقدی به معادل 2 میلیارد و 842 میلیون و 780 هزار ریال
- علی آشتیانی (پارس نوین مدیا) محکوم به به 5 سال حبس و پرداخت جزای نقدی 3 میلیارد و 754 میلیون و 172 هزار ریال.
- امیر میثم گیاهی (توسعه سرمایهگذاری گروه آروند) محکوم به محکومیت به 5 سال و 3 ماه حبس و پرداخت جزای نقدی 2 میلیارد و 671 میلیون و 283 هزار ریال
همچنین داریوش ابراهیمیان فرزند علی اکبر و یونس بهاءالدینی فرزند ابراهیم به اتهام افساد فیالارض از طریق سردستگی گروه مجرمانه منتهی به اخلال در نظام پولی و بانکی و اقتصادی در سطح وسیع و گسترده و بصورت سازمانیافته از طریق هک و نفوذ در شبکه بانکی بانک ملت به اعدام محکوم شدهاند. برخی از دیگر اعضای این گروه همچون محمد بهاءالدینی، برادر یکی از متهمین اما مجازات کمتری برایشان در نظر گرفته شده و ده سال حبس و رد مال محکوم شدهاند.
گروه کلاهبرداری سایبری ایشان به برداشت غیرقانونی مبلغ یکهزار و پانصدوچهل میلیارد ریال از حسابهای بانکی هزار و سیصد و پنجاه و دو نفر از مشتریان بانک ملت متهم است و به اعدام از طریق چوبه دار و ضبط کلیه وجوه و منافع حاصله به نفع دولت بعنوان جزای مالی و رد مال محصله به میزان 350 میلیون ریال مشترکا با متهم ردیف سوم(محمد بهاءالدینی) محکوم شدهاند.
گفتنیست هنوز پرونده برخی واردکنندگان موبایل مفتوح باقی مانده و پرونده تمامی متهمین واردکنندگان موبایل تمام نشده است.
رد مال در موضوعاتی چون سرقت مطرح میشود و باید عینا مال دزدیده شده توسط کلاهبردار پرداخت شود و نمیتوان آن را با زندانی شدن جایگزین کرد، در مبحث جزای نقدی اما متهمین میتوانند بعد از کشیدن دوران حبسی که برای آنها مطرح شده، به ازای هر 40 هزار تومان یک روز در زندان باقی بمانند.البته در مبحث ردمال باید گفت که اگر فرد مبلغ را عینا نداشته باشد، میتواند مثل آن را پرداخت کند، یعنی چیزی به ارزش مبلغ سرقت شده.
با اینکه بر اساس قانون متهمین میتوانند به رایهای صادر شده شکایت کنند اما برخی از کارشناسان باور دارند که تخفیفی در این مجازاتها اعمال نمیشود. با این حال همین کارشناسان معتقدند که حل و فصل شدن پرونده این ماجرا میتواند کمکی باشد برای به راه افتادن چرخ بازار موبایل در کشور که به زعم آنها به علت بازداشتهای اخیر، از حرکت ایستاده است.