به گزارش ایسنا، مختارپور صبح امروز پنجشنبه (24 ابان ماه) در آیین گرامیداشت روز «کتاب، کتابخوانی و کتابدار» و بزرگداشت علامه طباطبایی مفسر قرآن که در تالار وحدت برگزار شد، با بیان اینکه امروز سالروز وفات علامه سیدمحمدحسین طباطبایی است، عالم و مفسر قرآن که برای کتاب اهمیت و ارزش بسیار زیادی قائل بود و این افتخار ما است که بخواهیم در روز کتاب و کتابخوانی از این مفسر بزرگ سخن بگوییم.
وی ادامه داد: اکنون که در آستانه چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی هستیم و در روز گذشته با آرمانهای امام راحل (ره) تجدید بیعت کردیم، باید به این نکته اشاره کنم که در چهل سال پیش این انقلاب یک نهال نوپا بود و گروهکها درصدد از بین بردن آن بودند، اما امروز به سن کمال و بلوغ رسیده است و منطقه و جهان را تحت تاثیر قرار داده است.
دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور با اشاره به فعالیتهای کتابخانهها درطی چهل سال گذشته گفت: در سال 57 جمعیت ما کمتر از 35 میلیون نفر بود و امروز در حدود 80 میلیون جمعیت داریم. تقریبا جمعیت بیش از دو برابر شده است. در سال 57 فقط 373 کتابخانه عمومی در کشور وجود داشت و امروز بیش از 3400 کتابخانه داریم که به بیش از 9 برابر رسیده است و ما درصدد هستیم که وضع مطلوب را برای تمام اقشار جامعه در عرصه مطالعه و کتابخوانی فراهم کنیم.
مختارپور خاطرنشان کرد: بر همین اساس از سال 93 اقدامات زیادی را در عرصه کتابخانه و بویژه کتابخانههای عمومی داشتهایم. فعالیتهای پژوهشی را در هفت سند استانداردسازی رونمایی کردهایم و به وضع کتابداران و هیات امنا رسیدگی شده است. در این هفته که هفته کتابداری است، درصدد هستیم این فعالیتها را که بعضا به سرانجام نرسیده است را کامل کنیم و نظام جامعه خدمات کتابخانهای در دست رسیدگی است.
وی ادامه داد: تمام فعالیتهای ما باید مبتنی بر فعالیت علمی و پژوهشی باشد تا از فعالیتهای سلیقهای و بدون پشتوانه بر حذر باشیم. در یکسال اخیر دو فعالیت داشتهایم که خوشبختانه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نسبت به این موضوع اهتمام ویژهای داشتهاند و کتابخانههای عمومی را بیشتر از گذشته فعال کردهایم و امروز به تقدیر از فعالان آنها میپردازیم. اگر کتابخانه مرکز گفت و گو باشد میتواند محلی برای استدلال و صحبت نسل جوان، نوجوان، کودک و تمام اقشار جامعه باشد. ما در صدد هستیم که ارتقای آموزش و سلامت اجتماعی را نیز داشته باشیم.
دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور ادامه داد: ما نهاد کتابخانههای هفت شهر را براساس اولویت مورد بررسی قرار دادیم و نقاط ضعف آنها را رفع کردیم و هشت شهر دیگر را نیز مورد توجه قرار دادهایم. کتابخانهها مراکز فرهنگی و اجتماعی هستند که باعث کاهش آسیبهای اجتماعی میشوند.