خبرگزاری تسنیم: ماجرا از این قرار است که چند روز پیش رژیم صهیونیستی با نفوذ دادن تعدادی از نیروهای امنیتی و اطلاعاتی خود به داخل غزه میخواست به ربایش چند نفر از اعضای ارشد حماس دست بزند و بعد از اجرای عملیات، از آن هم به عنوان نشانهای از توانمندی اطلاعاتی و امنیتی خود تبلیغ کند و از این طریق بر تضعیف قدرت نظامی خود سرپوش بگذارد و هم اینکه با تخلیه اطلاعاتی از کم و کیف توان نظامی دقیق حماس مطلع شود و در نهایت آنها را به محملی برای مبادله دو نظامی اسیر خود و تحویل اجساد دو نظامی دیگرقرار دهد و از آن در انتخابات پیش رو به نفع راستگرایان حاکم استفاده کند.
اما نه تنها هیچکدام از اهداف پیش بینی شده برای این عملیات نفوذی محرمانه تامین نشد بلکه به یک رسوایی اطلاعاتی- امنیتی، نظامی، سیاسی و تبلیغاتی برای این رژیم تبدیل شد. شکست این عملیات اطلاعاتی و امنیتی به یک درگیری نظامی تبدیل شد که نتایج این درگیری موازنه را به نفع حماس و گروههای مقاومت تغییر داد.
در جریان این درگیریها حماس نزدیک به 400 موشک شلیک کرد که سامانه گنبد آهنین توانست تنها یک چهارم آنها را منهدم کند. علاوه بر این، حماس برای اولین بار از موشک نقطه زن کورنت روسیه استفاده کرد که تغییر کیفی در توان دفاعی حماس و مقاومت ایجاد کرده است.
حزب الله با این موشکها بنت جبیل را در جریان جنگ 33 روزه به گورستان تانکهای میرکاوای اسرائیل تبدیل کرد و همین سناریو میتواند در غزه نیز برای این رژیم تکرار شود و به نظر میرسد یکی از عوامل برخورد محتاطانه رژیم صهیونیستی به همین مسئله مربوط میشود.
استعفای کلیدیترین وزیر کابینه همراه با یک درخواست
به لحاظ سیاسی نیز شکست عملیات نفوذی اخیر میتواند موقعیت نتانیاهو را در انتخابات تضعیف کند که اکنون با خروج لیبرمن از ائتلاف شکل زودرس به خود گرفته است. در واقع لیبرمن با این استعفا میخواهد خود را از عواقب این شکست دور نگه دارد و پیامدهای شکست را متوجه نتانیاهو و دیگر اعضای کابینه کند.
آویگدور لیبرمن در بیانیه استعفای خود آورده است: "آنچه که مرا وادار کرد تا استفعا دهم، انتقال اموال به حماس و آتش بس در غزه است. آتش بس نوعی تسلیم در برابر "تروریسم" است. از کسی پنهان نیست که اختلافاتی میان من و نخست وزیر درباره سوخت قطری و دیگر مسائل وجود دارد".
وی در یک نشست مطبوعاتی که استعفای خود را اعلام کرد، خواستار برگزاری انتخابات زودهنگام شد؛ اما نخست وزیر رژیم صهیونیستی از این درخواست استقبالی نکرد. چنانکه دفتر نخست وزیر در بیانیهای تاکید کرد که "شرایط و زمان مناسب برای اسراییل و امنیت شهروندانش را اعلام خواهیم کرد".
به لحاظ تبلیغاتی نیز حماس ابتکار عمل را در این ماجرا کاملا در دست داشت به گونهای که به محض هدف قرار دادن اتوبوس نظامیان صهیونیستی از آن فیلم گرفت و سریع در رسانهها پخش و از این طریق ضربه روحی دیگری به رژیم صهیونیستی وارد کرد. مجموعه این عوامل موجب شد این رژیم از روی ناچار به آتش بس تن بدهد تا بلکه بتواند آثار و تبعات این شکست را به حداقل برساند، اما با توجه به فضای انتخاباتی بعید به نظر میرسد در این زمینه موفق شود لذا به نظر میرسد پس لرزههای شکست عملیات اطلاعاتی، امنیتی و نظامی این رژیم همچنان ادامه یابد و ابعاد گسترده تری نیز به خود بگیرد.
ائتلاف کابینه رژیم اشغالگر به ریاست بنیامین نتانیاهو رییس حزب لیکود متشکل از 67 کرسی از مجموع 120 کرسی در کنیست است که 6 کرسی از آن در اختیار لیبرمن به عنوان وزیرجنگ بود؛ بدین معنا که استعفای حزب لیبرمن از کابینه به معنای آن است که نتنیاهو همچنان 61 کرسی در اختیار دارد و کابینه میتواند تا زمان برگزاری انتخابات در سال 2019 به کار خود ادامه دهد.
هنیه: با استعفای لیبرمن، به پیروزی سیاسی دست یافتیم
اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس چهارشنبه شب ساعاتی پس از استعفای «آویگدور لیبرمن» از ریاست وزارت جنگ رژیم صهیونیستی گفت که این استعفا یک دستآورد و پیروزی سیاسی گروههای مقاومت فلسطین محسوب میشود.
هنیه گفت که اعلام استعفای وزیر جنگ رژیم صهیونیستی به معنای اعلام شکست این رژیم غاصب در برابر مقاومت فلسطین است.
وی در ادامه به پیروزی اطلاعاتیامنیتی مقاومت فلسطین در خانیونس اشاره کرد و گفت: این پیروزی فلسطینیان با شکست عملیات امنیتی اخیر رژیم در شرق خانیونس واقع در جنوب غزه محقق شده است.
اسماعیل هنیه گفت که مقاومت این پیروزی نظامی علیه رژیم اشغالگر را در کمتر از یک هفته به دست آورده است.
او با بیان اینکه مقاومت معادله را تغییر داده و جهت قطبنمای ملت فلسطین را مشخص کرده است، اظهار داشت: مقاومت راهی به سوی قدس و همه اراضی فلسطین است.
وضعیت کابینه و زمان احتمالی انتخابات
سمت وزارت جنگ که پیشتر به عهده اویگدور لیبرمن بود به صورت خودکار به بنیامین نتانیاهو نخست وزیر منتقل میشود تا بدین ترتیب نخست وزیر سه وزارتخانه امور خارجه و بهداشت و جنگ را در اختیار بگیرد و این علاوه بر سمتش به عنوان نخست وزیر است.
در مورد زمان برگزاری انتخابات و اینکه نتانیاهو انتخاباتی زودهنگام برگزار خواهد کرد و یا انتخابات در موعد اصلی خود برگزار خواهد شد، به نظر میرسد که نتانیاهو زمانی را انتخاب خواهد کرد که بتواند طی آن پایگاه مردمی خود و حزبش را گسترش دهد تا بتواند پیروزی قاطعی محقق کند. اما در خصوص لیبرمن به نظرمی رسد که او نیز از این استفعا سود برده است؛ زیرا برخی نظرسنجیها پیشتر حاکی از شکست حزبش بوده است، اما اینک ممکن است موقعیتش بهبود یابد؛ زیرا توانست از موج اعتراضات شهرک نشینان بهره برداری کند و به آنها بپیوندد.
استعفای وزیر با 400 موشک، نابودی اسرائیل با چند موشک؟
در حالی که اختلافات دامنه دار لیبرمن و نتانیاهو سابقهای طولانی دارد، اما مقابله به مثل مقاومت طی روزهای گذشته و ناکامی اسرائیل در مواجهه با آن و بلاخره تسلیم اسرائیل در مقابل مجاهدین باعث شد اختلافات گذشته بیش از پیش علنی شود و امروز بشکلی رسمی با استعفای وزیر جنگ اسرائیل رسانهای شود.
لیبرمن درحالی پذیرش آتشبس و همچنین موافقت اسرائیل با ورود پولهای قطر از مرز اسرائیل به غزه را اساسیترین عامل استعفای خود معرفی کرد که ناکامی او و گنبد آهنینش در مقابل حملات مبارزان فلسطین در روزهای گذشته بیش از هرچیز هم سوء مدیریت لیبرمن و هم شکنندگی امنیت اسرائیل رانشان داد؛ اهمیت این مساله در آنجاست که وفق گفته "گرینبلاط" نماینده ویژه ترامپ در مساله سازش، بنا بود در آیندهای نزدیک از طرح موسوم به "معامله ترامپ" پرده برداری شود.
با استعفای وزیر جنگ اسرائیل در برابر حماسه مقاومت اینک شیوخ عرب بایستی در مقابل افکار عمومی جهان اسلام پاسخگوی این مساله باشند که چرا در شرایط کنونی - و در حالی که اسرائیل از شمال و جنوب بشدت با ناامنی مواجه است - میکوشند تا در مسابقه عادی سازی روابط با اسرائیل از یکدیگر سبقت بگیرند.
حتی وبگاه انگلیسی «میدل ایست آی» در گزارشی مدعی شد که «محمد بن سلمان»، ولی عهد سعودی تلاش کرده است تا رژیم صهیونیستی را برای حمله به غزه قانع کند و این یکی از سناریوهای وی برای انحراف توجه آمریکا از قضیه قتل «جمال خاشقچی»، خبرنگار عربستانی کشته شده در کنسولگری ریاض در استانبول است.
«میدل ایست آی» به نقل از منابعی نوشت، ولیعهد سعودی برای اینکه توجهها را از قضیه قتل خاشقچی منحرف کند، «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی را برای حملات اخیر به غزه قانع کرده است.
باید گفت: 400 موشک فلسطینی به استعفای کلیدیترین وزیر کابینه صهیونیستی منجر شد حال سوال این است که برای نابود سازی کامل این رژیم افزون بر اراده مبارزه فلسطینیان نیازمند چه مقدار حمایت از سوی جهان اسلام هستند؟ این روزها هم افسانه امنیت اسرائیل رنگ باخته است و هم اختلافات و چند دستگیهای داخلی صهیونیستها در شدیدترین اشکال خودنمایی میکند. خروج لیبرمن از کابینه یعنی شکست ائتلاف و شکست ائتلاف یعنی اینکه شاید تا رفتن نتانیاهو و سقوط دولتش زیاد زمانی باقی نمانده باشد.
گزارشهای تأییدنشده از استعفای دومین وزیر صهیونیست
برخی منابع خبری روز چهارشنبه ادعا کردهاند پس از استعفای وزیر جنگ رژیم صهیونیستی یک وزیر دیگر کابینه این رژیم هم استعفای خود را تقدیم کرده است.
خبرگزاری روسی اسپوتنیک در خبری اختصاصی به نقل از یک سخنگوی حزب دستراستی «اسرائیل بیتنا» ادعا کرد «سوفا لَندوِر» که از 9 سال پیش وزیر مهاجران رژیم صهیونیستی است استعفای خود را تقدیم نخستوزیر این رژیم کرده است.
«لایدمیلا لاگوش»، سخنگوی «اسرائیل بیتنا» گفته که این حزب از تصمیم «آویگدور لیبرمن»، وزیر جنگ اسرائیل برای خروج از کابینه حمایت میکند و به همین دلل لندور هم استعفایش را تقدیم کرده است.
وبگاه خبری «النشره» هم شامگاه چهارشنبه مدعی شد که وزیر امور مهاجران رژیم صهیونیستی به دلیل حوادث دیروز غزه از سمت خود استعفا داده است.
النشره مدعی شده «سوفا لَندوِر» به نشانه اعتراض به توافق آتشبس این رژیم با گروههای مقاومت در نوار غزه درخواست استعفای خود را به کابینه «بنیامین نتانیاهو»، نخست وزیر رژیم صهیونیستی تحویل داده است.
سلامی به پایان!
نتانیاهو چند روز پیش در سخنانی در کنفرانس صلح پاریس برای اولین بار اعلام کرد که دیگر به دنبال ادامه جنگ در غزه نیست، چون این جنگ جز ویرانی و کشتار نتیجهای نداشته است؛ وی که پیشتر معتقد بود که این رژیم با تکیه بر برتری هوایی خود میتواند بدون اینکه این رژیم آسیبی ببیند، هر کشور عربی را ویران کند، اکنون دم از صلح میزند و میگوید جز صلح چیزی نمیخواهد.
این تغییر موضع و دست برداشتن از اسطوره دروغین برتری نظامی حاصل شکستهای پیاپی این رژیم از جبهه مقاومت است.