اقتصاد در گذر زمان

از وزیر مالیه شدن مرتضی قلی بیات تا احتمال برقراری پرواز ایران-آمریکا

موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی بیست و هشتمین روز آبان ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.

 

به گزارش تابناک اقتصادی، تاریخ اقتصاد ایران و جهان آینه ای است تمام نما از رویدادهای اقتصادی که در گذشته رخ داده است و بیانگر ریشه های تاریخی بسیاری از واقعیت های امروز ایران و جهان است. موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی بیست و هشتمین روز آبان ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.

 

28 آبان 1304، محمدعلی‌ خان فروغی (ذکاء‌الملک) وزیران خود را به این شرح معرفی کرد:

حسین دادگر (عدل ‌الملک) وزیر داخله، حسن مشار (مشار‌الملک) وزیر خارجه، امیرلشکر عبدالله امیر طهماسبی وزیر جنگ، مرتضی قلی بیات وزیر مالیه، جعفرقلی اسعد (سردار اسعد) وزیر پست و تلگراف، علی‌اکبر داور وزیر فوائد عامه و تجارت، یوسف مشار (مشار‌ اعظم) کفیل وزارت معارف، میرزا محمود جم (مدیرالملک) معاون رییس ‌الوزرا.

28 آبان 1311، روزنامه اطلاعات در مقاله ای تحت عنوان «امتیازنامه دارسی» ضمن اشاره به تعدیات شرکت نفت ایران و انگلیس نوشت قرارداد دارسی به قدری خارج از عدالت تنظیم شده که در مدت 27 سال مشروطیت هیچ قوه مقننه ای حاضر به رسمیت دادن و قبول امتیاز مزبور نشده است.

28 آبان 1321، با مصوبه مجلس شورای ملی، بانک ملی، ایران اجازه چاپ اسکناس یافت.

28 آبان 1329، نخست ‌وزیر، امان ‌الله اردلان را به سمت وزیر کشور و اسدالله اعلم را به سمت وزیر کار معرفی کرد.

28 آبان 1333، به دستور سپهبد زاهدی درآمدهای کشور به دو قسمت تقسیم خواهد شد. پول نفت به طور کلی برای برنامه ‌های عمرانی به مصرف می‌ رسد. سایر درآمدهای کشور هزینه جاری خواهند بود.

28 آبان 1335، کشور انگلستان به بازرگانان ایرانی اجازه فعالیت در خاک خود داد.

28 آبان 1347، ظرفیت کارخانه ذوب‌آهن افزایش یافت.

28 آبان 1351، رژیم شاه برای خرید دو هواپیمای مسافری از آمریکا وام گرفت.

28 آبان 1353، قرارداد خرید چهار نیروگاه هسته ای مولد برق میان ایران با دو کشور فرانسه و آلمان به امضا رسید.

28 آبان 1390، نماینده ایران در آژانس بین ‌المللی انرژی اتمی در واکنش به تصویب قطعنامه ضدایرانی شورای حکام تاکید کرد که"تهران حتی یک لحظه برنامه غنی‌ سازی اورانیوم خود را متوقف نخواهد کرد و البته بازرسی ‌های آژانس نیز ادامه می ‌یابد."

28 آبان 1392، قائم‌ مقام وزیر راه با اشاره به پیشنهاد شرکت ‌های آمریکایی و کانادایی برای برقراری پرواز ایران-آمریکا،گفت که با توجه به فراهم شدن امکانات مناسب چنانچه مذاکرات چند روز آینده به سمت مثبتی برود، آمادگی برقراری پرواز تا پایان سا‌ل 2013 را داریم.

منابع: روزنامه دنیای اقتصاد و موسسه مطالعات و پژوهش های سیاسی

 

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان