شناسه : ۲۸۰۱۰۹۱ - جمعه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ ساعت ۱۲:۱۳
مقام ارشد حماس : اگر کشور فلسطین تشکیل شود سلاحها را زمین میگذاریم و به یک حزب سیاسی تبدیل خواهیم شد
تشکیلات خودگردان فلسطین امیدوار است که یک کشور مستقل در کرانه باختری، اورشلیم شرقی و غزه ایجاد کند، مناطقی که اسرائیل در جنگ ۱۹۶۷ در خاورمیانه تصرف کرد. در حالی که جامعه بین المللی به شدت از چنین راه حل دو دولتی حمایت میکند، دولت تندرو بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، آن را رد می کند.
یک مقام ارشد سیاسی حماس به آسوشیتدپرس گفت که این گروه حاضر است با یک آتشبس پنج ساله یا بیشتر با اسرائیل موافقت کند و در صورت ایجاد یک کشور مستقل فلسطینی، سلاحهای خود را روی زمین گذاشته و به یک حزب سیاسی تبدیل خواهد شد.
به گزارش یورونیوز، خلیل الحیه در مصاحبهای که روز چهارشنبه با این خبرگزاری در استانبول انجام داده همچنین تاکید کرد که حماس آمادگی دارد به سازمان آزادیبخش فلسطین بپیوندد تا یک دولت واحد برای غزه و کرانه باختری تشکیل شود.
این اظهارات مقام ارشد حماس میتواند امتیاز قابل توجهی برای اسرائیل به شمار رود چرا که این گروه فلسطینی همواره تاکید کرده که مبارزه خود را تا زمان نابودی اسرائیل ادامه خواهد داد. الحیه که از مقامهای بلندپایه حماس به شمار میرود که در مذاکرات برای آتش بس و تبادل گروگانها حضور داشته در این مدت گاهی لحن تند و مخالف و گاهی هم بیان آشتیجویانهای داشته است.
او در بخش دیگری از این مصاحبه تاکید کرد که «حماس آمادگی دارد حدود کشور فلسطینی را بر اساس قطعنامههای بینالمللی که تاکید دارد باید در امتداد مرزهای پیش از جنگ 1967 تشکیل شود، بپذیرد.»
او در خصوص اینکه اگر چنین اتفاقی بیفتد چه سرنوشتی در انتظار حماس خواهد بود گفت: «آنوقت شاخه نظامی ما منحل میشود. تجربیات افرادی که با اشغالگران جنگیدند چه شده است؟ وقتی به استقلال رسیدند و حقوق خود را کسب کردند به احزاب سیاسی تبدیل شدند و نیروهای مبارز هم به ارتش ملی پیوستهاند.»
الحیه نگفت که آیا استقبال آشکار او از راه حل دو دولتی به منزله پایان دادن به درگیری فلسطین با اسرائیل است یا گامی موقت به سوی هدف اعلام شده این گروه برای نابودی اسرائیل.
تشکیلات خودگردان فلسطین امیدوار است که یک کشور مستقل در کرانه باختری، اورشلیم شرقی و غزه ایجاد کند، مناطقی که اسرائیل در جنگ 1967 در خاورمیانه تصرف کرد. در حالی که جامعه بین المللی به شدت از چنین راه حل دو دولتی حمایت میکند، دولت تندرو بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، آن را رد می کند.
اسرائیل میگوید که از زمان آغاز جنگ، اکثر گردانهای اولیه حماس را منهدم کرده است، اما چهار گردان باقیمانده در رفح مخفی شدهاند. اسرائیل استدلال میکند که حمله به رفح برای پیروزی بر حماس ضروری است.
الحیه اما میگوید که چنین حملهای نمیتواند به نابودی حماس بینجامد. او گفت که تماسها بین رهبری سیاسی خارج و رهبری نظامی در غزه بدون وقفه در جریان است و تماسها، تصمیمگیریها و جهتگیریها با مشورت بین دو گروه انجام میشود.
جنگ غزه نزدیک به هفت ماه طول کشیده و مذاکرات آتش بس متوقف شده است.