به گزارش ایسنا به نقل ازستاد عالی کانونهای فرهنگی و هنری مساجد حجت الاسلام حبیب رضا ارزانی پایین بودن سرانه مطالعه در ایران اسلامی را نگران کننده خواند و گفت: ترویج فرهنگ کتاب و کتاب خوانی باید در کانونهای اثرگذار فرهنگی و هنری که بیشترین ارتباط را با بدنه جامعه دارند، نهادینه شود تا در دیگر سطوح نیز گسترش یابد.
وی مسجد را یکی از بدیل ترین پایگاههای مورد وثوق در جامعه اسلامی خواند و گفت: قدمت تاریخی مسجد و نقش مهمی که در تقویت و تربیت نیروهای اصیل با فکر اسلامی و انقلابی دارد و از سوی دیگر بیشترین گستردگی کتابخانههای مساجد در نقاط مختلف شهری و روستایی و حتی دورترین نقاط مرزی؛ بهترین بستر را برای ترویج فرهنگ مطالعه فراهم کرده است.
ارزانی، با اشاره به تدارک قریب به 400 عنوان برنامه با محوریت کتاب و کتابخوانی جهت اجرا در کتابخانههای کانونهای فرهنگی هنری مساجد که حدود 14 هزار کتابخانه باز و مخرن دار را تشکیل میدهند، اظهار کرد: به مناسبت هفته کتاب و کتاب خوانی بستههای برنامهای سه گانه به کتابخانههای مساجد سراسر کشور ابلاغ شده است که با محوریت کتاب تأکید بر پیوند مسجد با مدرسه، خانواده و محله دارد.
وی با تأکید بر اینکه باید با تقویت فرهنگ مطالعه و توجه به کتاب، کتابخوان، کتابدار و کتابخانه جامعه را سمت ارتقاء آگاهیهای عمومی پیش ببریم، ابراز کرد: بستههای برنامهای ستاد عالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور تحت عنوان «مسجد، کتاب، مدرسه»، « مسجد، کتاب، خانواده» و «مسجد، کتاب، محله» تدوین شده که دانش آموزان مقطع ابتدایی و راهنمایی، خانوادههای مجاور مسجد و عموم مردم را مخاطب خود قرار میدهد.
دبیرستاد عالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور، ازاجرای برنامههای پیشنهادی به کتابخانههای مساجد استان با محوریت پیوند مسجد و مدرسه در 30 استان با اجرای 369 برنامه کتابخانهای، اجرای برنامههای خانواده محور توسط 660 کتابخانه در 27 استان و فعالیت پویای 277 کتابخانه مسجد در 26 استان با محوریت برنامههای کتابخوانی مختص به محله خبر داد و گفت: درهمین راستا 219 مسابقه کتابخوانی با محوریت کتابخانههای مساجد شهری و روستایی در 24 استان برگزار میشود.
وی حضور فعال دانش آموزان در کتابخانههای مساجد را یکی از تأثیرات مثبت این برنامهها خواند و بیان کرد: در بسته برنامهای «مسجد، کتاب، مدرسه»، ایجاد پیوند بین دانش آموزان و مساجد، در قالب خوانش کتاب(خلاصه گویی کتاب، زنگ مطالعه، قصه گویی) برای ایجاد فضای شوق آوری و کتابخوانی در مدارس، معرفی کتاب خصوصا کتابهای توصیه شده توسط رهبر معظم انقلاب، انس بین دانش آموزان و کتاب و آموزش کتابخوانی پیش بینی شده است.
ارزانی، محتوای بسته دوم را در قالب امانت کتاب (مسابقه کتابخوانی، پیشخوان کتاب مسجد، نذر کتاب، معرفی کتاب) با هدف معرفی کتابخانه مسجد و کتابهای موجود به خانوادهها، توجه به جایگاه خانوادهها در ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی، ایجاد فضای اشتراک گذاری کتاب بین خانواده و مسجد، ایجاد فرصت کتابخوانی در مسجد، خانواده و... شرح داد و گفت: سومین بسته برنامهای ستادعالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد در هفته کتاب، محله محور است.
وی خاطر نشان کرد: کتابداران کتابخانههای مساجد ضمن هماهنگی با مدیر کانون و هیات امنای مسجد از طریق تعامل با ناشران انقلاب، پاتوق کتاب، اداره کل ارشاد استان، حوزه هنری و ... و بهرهمندی از مزایا و تخفیف فروش کتاب، در این هفته اقدام به برپایی نمایشگاه (خاطره نویسی، معرفی کتاب، ایده کتابخانه مسجد ما) و فروشگاه کتاب میکنند.