ماهان شبکه ایرانیان

وبلاگ مشرق

حجاریان دچار اختلال حواس شد!/ من مسئول مستندات پولشویی نیستم؛ قوّت گرفتن احضار ظریف با یک پرونده ضد امنیتی

«نه» بزرگ یک فعال اصلاح‌طلب به تکرار فتنه‌انگیزی؛ محمد سلامتی می‌گوید: مردم به هر صورت نظام را قبول دارند، انقلاب را قبول دارند و نمی‌خواهند این نظام صدمه ببیند.

سرویس سیاست مشرق -  «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابه‌لای اخبار و مطالب رسانه‌های کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیل‌ها و پیشینه‌هایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم می‌گذاریم. شنبه تا چهارشنبه ساعت 7:30 با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.

*** 

حجاریان دچار اختلال حواس شد!

سعید حجاریان، فعال اصلاح‌طلب و از تئوریسین‌های این جریان خاص سیاسی به تازگی در بخشی از یک مصاحبه با خبرگزاری ایسنا گفته است:

«دولت اساساً عقدی با اصلاح‌طلبان منعقد نکرد که بخواهد از آن عبور کند. یعنی در سال 92، به قدری فرصت کم بود که اصلاح‌طلبان با دولت بر سر موضوعات خاص به ائتلاف نپرداختند و از این گذشته، روحانی برنامه ائتلافی نداشت.»

او همچنین اظهار می‌کند: ما اگر می‌دانستیم از جانب نیروهای تمامت‌خواه این همه سنگ پیش پای روحانی خواهد افتاد و از آن سو، دولت دست راستی مانند ترامپ بر سر کار خواهد آمد، شاید بهتر بود اساساً عطای انتخابات را به لقایش می‌بخشیدیم و سرنوشت اصلاحات را به دولت روحانی گره نمی‌زدیم. نه اینکه بخواهم، تنزه‌طلبی کنم اما خود دولت روحانی هم استعداد و ظرفیت کافی برای مقابله با معضلات داخلی نداشت. بنابراین ما به لحاظ اخلاقی هم نمی‌توانستیم وظیفه‌ای در قبال وی داشته باشیم.[1]

*سؤال اصلی از سعید حجاریان اینست که اگر روحانی با اصلاح‌طلبان و امثال خاتمی و تاجزاده و حجاریان و عارف عقد نکرده است پس با چه کسی در عقد بوده است؟!

از طرفی ما به آقای حجاریان می‌گوییم که عقد میان روحانی و چپ‌ها همان زمان که خاتمی در حمایت از رئیس‌جمهور لفظ «تَکرار می‌کنم» را به کار برد برای همیشه و بصورت دائم جاری شد.

یا همان زمان که رسول منتجب‌نیا تأکید کرد ما اصلاح‌طلبان «فدائیان روحانی» هستیم.[2]

و ایضاً همان روزی که محمدرضا خاتمی در شب انتخابات دولت دوازدهم تصریح کرد: «ما تضمین روحانی هستیم.»[3]

حجاریان همچنین فراموش کرده است روزهایی را که در دولت اول رئیس‌جمهور روحانی باد به غبغب می‌انداخت و می‌گفت: «معتقدم که ما بدلیلی جز روحانی نداریم. تنها بدیل ما روحانی است و باید تلاش کنیم او دوباره رأی بیاورد.»[4]

آیا این حرف‌ها مؤید وظیفه اخلاقی حجاریان و سایر دوستان اصلاح‌طلب او در قبال روحانی نبود؟

این فرد همچنین نمی‌تواند به همین سادگی روزهایی را کتمان کند که می‌گفت: اصلاح‌طلبان باید از تجارب خودشان استفاده و به تداوم دولت آقای روحانی کمک کنند، باید بکوشند روحانی دوام آورد و بماند. ما در حال حاضر آلترناتیوی برای آقای روحانی نداریم. البته دولت هم باید اشکالات و کاستی‌های خودش را اصلاح کند و اگر لازم است حتی کابینه را هم ترمیم کند.[5]

ما همچنین در خاتمه این صحبت‌های ابراهیم اصغرزاده را نیز به حجاریان و همفکران او یادآوری می‌کنیم که زمانی گفته بود: «شکست دولت نه تنها آقای روحانی که حتی اصلاح‌طلبان را هم دچار بحران و فروپاشی پشتوانه خواهد کرد.»[6]

گفتنیست حجاریان از طراحان پروژه «عبور از خاتمی» هم بوده است...

پروژه اصلاح‌طلبان برای «عبور از روحانی» پیش از این بارها توسط محافل تحلیلی کشور هشدار داده شده بود.

***

«نه» بزرگ یک فعال اصلاح‌طلب به تکرار فتنه‌انگیزی

محمد سلامتی، فعال اصلاح‌طلب به تازگی در یک مصاحبه با خبرگزاری ایلنا در پاسخ به سؤال خبرنگار این خبرگزاری مبنی بر کاهش اعتماد عمومی و اینکه آیا عدم اعتماد عمومی می‌تواند پاشنه آشیل نظام باشد! گفته است:

«این مساله مشکل مهمی است اما این مشکل مهم می‌تواند با برخورد درست مسئولان حل شود؛ چراکه مردم به هر صورت نظام را قبول دارند، انقلاب را قبول دارند و نمی‌خواهند این نظام صدمه ببیند زیرا می‌دانند صدمه خوردن نظام به منزله صدمه خوردن همه مردم است.»

او می‌افزاید: علیرغم اینکه مردم به اشکال مختلف ناراضی هستند، ولی نمی‌شود گفت که این نارضایتی پاشنه آشیل نظام است. البته مسئولان باید بیش از گذشته به این مساله توجه داشته باشند و خیلی جدی دنبال حل مسائل باشند و اگر احیانا همین مساله پیش بیاید ما به راحتی می‌توانیم از بحران موجود عبور کنیم.

سلامتی همچنین تأکید کرده است: به اعتقاد من بحرانی که امروز وجود دارد به مراتب ضعیف‌تر از بحران سال‌های آغازین انقلاب و شرایط جنگ است و الان به آن شکل بحران جدی نیست و بیشتر از آنکه بحران وجود داشته باشد، تبلیغات و جنگ روانی بحران وجود دارد و اثرگذاری روانی این بحران می‌تواند تا حدودی روی اذهان جامعه موثر باشد؛ اما آنچه به لحاظ اقتصادی و اجتماعی به عنوان «بحران» مطرح است به شدت گذشته نیست و اگر مسئولان برنامه‌ریزی کنند و خوب عمل کنند، راحت‌تر از گذشته می‌توانند از پیچ بحران عبور کنند.[7]

*صحبت‌های سلامتی جای خوشوقتی دارد...

خاصّه اینکه این صحبت‌ها از لسان عضو اردوگاهی بیان شده‌اند که اعضای ستادی آن طی 5  سال گذشته تمام همّ و غمّ خود را بر سیاه‌نمایی از اوضاع کشور، القای ناامیدی و تقلا برای ایجاد «فتنه اقتصادی» گذاشته‌اند.

جالب آنکه طی مدت مورد اشاره؛ عبارت‌هایی مثل ناامیدی، شیوع فساد میان مسئولان کشور، قرار داشتن اقتصاد ایران در شرایط ته درّه، آفت زدن نظام اسلامی و ایما و اشاره برای به خیابان کشاندن مردم علیه نظام تماماً توسط برخی چهره‌ها و معاریف همین اردوگاه بیان شده‌اند.

گفتنیست سلامتی از اصلاح‌طلبانی است که صراحتا تأکید دارد بیلان عملکرد روحانی به پای اصلاح‌طلبان نوشته می‌شود.[8]

***

من مسئول مستندات پولشویی نیستم؛ قوّت گرفتن «احضار ظریف» با یک پرونده ضد امنیتی

محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه دولت رئیس‌جمهور روحانی روز دوشنبه گذشته در مواجهه با خبرنگاران و در پاسخ به این سؤال که اسناد مورد اشاره وی مبنی بر پولشویی کجاست؟! گفته است: من مسئول مستندات نیستم، این مستندات در دسترس عموم است و مرکز مربوطه در وزارت اقتصاد و دارایی هم موارد پولشویی را اعلام کرده است.

به گزارش ایرنا، او همچنین می‌افزاید: آخرین مستند در ارتباط با این موضوع هم مربوط به افرادی است که با داشتن شبکه پولشویی گسترده اخیرا مجازات شدند، علاوه بر این شبکه‌های پولشویی گسترده دیگر مستند شده است، لذا نیازی به توضیح بیشتر من نیست.[9]

*اظهارات ظریف مبنی بر اینکه «مرکز مربوطه در وزارت اقتصاد و دارایی هم موارد پولشویی را اعلام کرده است» همزمان شد با خبر ممنوع‌الخروجی مسئول این مرکز در وزارت اقتصاد و تحت پیگرد قرار گرفتن او.

رسانه‌ها روز گذشته گزارش دادند میثم نصیری احمدآبادی که از سال 89 به ریاست مرکز اطلاعات مالی وزارت اقتصاد رسیده است به تازگی به دلیل فعالیت‌های مشکوک و درخواست سرّی پناهندگی از آمریکا تحت نظر قرار گرفته و از کشور ممنوع‌الخروج شده است.[10]

با این وصف مشخص شده است که اظهارات ظریف درباره پولشویی و موارد و اطلاعاتی که او در اشاره به برخی نهادهای کشور اشاره کرده است توسط همین فرد مشکوک در اختیار وزیر خارجه قرار می‌گرفته و شخص وزیر هم عینا آنها را تکرار کرده است.

اطلاعاتی که درست و غلط آنها و انگیزه تأکید بر آنها در فضای افکار عمومی آنهم توسط محمدجواد ظریف مشخص نیست.

این پرونده تازه مفتوح ابعاد دیگری هم دارد از جمله اینکه گفته می‌شود فرد مذکور وظیفه مشاورت ظریف را نیز بر عهده داشته و یا اینکه واحد اطلاعات مالی وزارت اقتصاد که نصیری احمدآبادی مسئول آن بوده است، فهرست  400 صرافی که به نوعی تحریم‌ها را دور می‌زدند را به واحد اطلاعات مالی طرف‌های خارجی ارائه کرده که این امر منجر به شناسایی این صرافی‌ها شده و بحران ارزی اخیر را تقویت کرده است.

با این اوصاف تنها یک راه در پیش پای وزیر خارجه می‌ماند و آن عذرخواهی رسمی و "اعلام آمادگی بابت پیگیری قضایی اظهاراتش" از بابت القای پولشویی توسط یک یا چند نهاد کلان در کشور است.

چه اینکه اظهارات ظریف درباره پولشویی، نهادهای کلان را نیز مورد اشاره قرار می‌داد، خاصّه جایی که می‌گفت: «آنجاهایی که هزاران میلیارد پولشویی انجام می‌دهند»[11]

فلذا محرز است که منظور ظریف نمی‌توانسته لزوما افرادی مثل سلطان سکه که اخیراً اعدام شد، بوده باشد.

ضمن اینکه بحث بر سر این است که وحید مظلومین اساساً عداوتی هم با وزارت خارجه نداشته است و چنین چیزی در سوابق یا اعترافات و فعالیت‌های او دیده نمی‌شود!

گفتنیست، حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای، معاون اول قوه قضائیه پیش از این در یک نشست خبری اعلام کرده بود که «از این پس قرار شده هر کسی حرفی زد و مسائلی را عنوان کرد، "احضار" شود و اگر اطلاعاتی دارد ارائه کند.»[12]

لازم به توضیح است که نشانه‌هایی وجود دارد مبنی بر اینکه محمدجواد ظریف، با جیسیون رضائیان، جاسوس ایرانی_آمریکایی نیز پیش از دستگیری رضائیان روابط بسیار نزدیکی داشته است...

***

1_ https://www.isna.ir/news/97082713008/

2_ http://fna.ir/a1hzoo

3_ https://www.isna.ir/news/96021206977/

4_ https://www.farsnews.com/news/13940616001449

5_ https://www.farsnews.com/news/13940516000680

6_ https://www.farsnews.com/printnews/13931227000496

7_ http://daynets.com/FA/AL/1229592

8_ mshrgh.ir/815081

9_ http://www.irna.ir/fa/News/83105108

10_ mshrgh.ir/912426

11_ mshrgh.ir/910512

12_ mshrgh.ir/912193

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان