ماهان شبکه ایرانیان

در راستای صیانت از حقوق بیت‌المال صورت گرفت

انتقاد از عملکرد آب منطقه‌ای زنجان در پرونده چاه‌های غیرمجاز

در پی جلوگیری از هدر رفت منابع آبی و صیانت از حقوق بیت المال، رئیس کل دادگستری زنجان بر لزوم اقدام عاجل در خصوص نصب کنتور‌های هوشمند، تکلیف به شرکت آب منطقه‌ای برای پایش و نظارت بر برداشت از منابع آبی و ارائه آمار دقیق در این رابطه خبر داد.

به گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی خبرگزاری میزان، حجت‌الاسلام و المسلمین صادقی نیارکی در جلسه شورای حفظ حقوق بیت المال با اشاره به شرایط منابع آبی اظهار کرد: امروزه در یک شرایط بحرانی از نظر منابع آبی قرار داریم که همه باید به اهمیت این موضوع پی ببریم.


وی با بیان اینکه همه باید به اندازه توان خود به این موضوع کمک کنند، ابراز کرد: موضوع بحران آب نسلهای آینده را تهدید می‌کند و در این راستا باید توجه کنیم که همه ما در این بخش مسئولیت داریم.


رئیس کل دادگستری استان زنجان با اشاره به اینکه این موضوع اتفاقی است که از گذشته رخ داده است، عنوان کرد: متاسفانه استان زنجان از جمله استانهای کم نظیری است که حمله به منابع دشت‌های بحرانی در آن بیشتر بوده است.


وی با اشاره به دشت قزوین که از دشت‌های معروف است، افزود: حجم حمله به دشت قزوین به میزانی که در استان زنجان اتفاق افتاده نبوده است.


حجت‌الاسلام و المسلمین صادقی نیارکی با اشاره به کوتاهی‌هایی که در این زمینه در استان زنجان ، خاطرنشان کرد: خسارتهایی به خاطر این اقدامات متوجه دشت‌ شده که کار را سخت کرده است اما باید دید که در این وضعیت چه کار می‌توان انجام داد.


این مقام مسئول با یادآوری اینکه البته باید توجه داشت که زنجان جغرافیای بالایی نیز ندارد، اظهار کرد: مناطق عمده ما در این خصوص در دسترس هستند اما این حجم از تخلف به طور کلی فضایی را به وجود آورده که این خسارت را به منابع بزنند.


وی با اشاره به آمارهای غیردقیق آب منطقه‌ای استان زنجان، این انتقاد را متوجه این شرکت کرد و گفت: ما آمارهایی داریم که این آمارها در آمار آب منطقه‌ای استان زنجان وجود ندارد.


حجت‌الاسلام صادقی نیارکی ضمن ابراز تاسف از شرایط پیش آمده تصریح کرد: چرا هنوز در شناخت درد درگیر هستیم، ما این آمارها را نمی‌پذیریم چرا که اطلاعات قابل توجهی در این حوزه به دست آورده‌ایم.


وی با تاکید بر اینکه به راحتی می‌توان به اطلاعاتی در این زمینه دست یافت، ابراز کرد: از آب منطقه‌ای می‌خواهیم که با کمک سایر ارگانها تا یک ماه آینده هم دشت‌بانی را انجام دهد و هم یک پایش مناسب داشته باشد چرا که برخی برداشت‌ها از منابع آبی در آمارهای آب منطقه‌ای وجود ندارد.


عالی‌ترین مقام قضایی استان زنجان با بیان اینکه آمارها باید دقیق باشند، خاطرنشان کرد: باید از تمام ظرفیت‌ها در این خصوص استفاده شود و یک آمار دقیق نیز از چاه‌های غیرمجاز احصا شود.


وی با اشاره به اینکه این کار باید تا پایان پاییز انجام شود، گفت: آمار دقیق چاه‌های مشمول فرم یک و فرم پنج نیز باید احصا شود.


حجت‌الاسلام نیارکی به قانون تعیین تکلیف چاه‌های غیرمجاز اشاره و تاکید کرد: متاسفانه از محل این ماده واحده نتوانستیم چاه‌ها را تعیین تکلیف کنیم و همچینن آمارها نیز دقیق نیست.


وی با بیان اینکه در خصوص چاه‌های مجاز نیز بیش از 50 درصد بهره‌برداری غیرمجاز می‌کنند، افزود: متاسفانه در همین بخش نیز دچار یک تناقض هستیم.


این مقام مسئول با اشاره به اینکه آمارهای ما نشان می‌دهد که بالای 10 هزار چاه غیرمجاز داریم، اظهار کرد: متاسفانه هر روز به سفره‌های زیرزمینی آسیب سنگینی وارد می‌شود.


وی با خواستار اقدام عاجل در خصوص نصب کنتورهای هوشمند شد و گفت: خسارتی که از این ناحیه یعنی نبود کنتورهای هوشمند می‌خوریم، بیشتر است به طوری که اگر تمام کنتورها رایگان در اختیار استفاده کنندگان قرار گیرد باز به نفع حاکمیت است.


حجت‌الاسلام صادقی نیارکی با بیان اینکه آمار آب منطقه‌ای در خصوص نصب تعداد کنتورها در سال کفایت نمی‌کند، تصریح کرد: برای این کار یک حرکت انقلابی و جهادی لازم داریم یعنی باید در یک بازه زمانی کوتاه تمام چاه‌های مجاز به کنتورهای هوشمند مجهز شوند.


وی با تاکید بر اینکه آمارها باید به صورت ماهانه در اختیار ما قرار گیرد، گفت: در خصوص تخصیص‌ها نیز وقتی تخصیصی وجود ندارد چرا مجوزی صادر می‌شود و چرا اصرار به دور زدن قانون داریم.


رئیس کل دادگستری استان زنجان با بیان اینکه اجرای قانون اولویت است، عنوان کرد: باید برای اجرای قوانین نظارت کنیم و شاهد عدم مراعات قانون نباشیم.


در این جلسه حجت‌الاسلام و المسلمین حسن مظفری دادستان مرکز استان زنجان با اشاره به وعده های آب منطقه‌ای استان زنجان نسبت به بسته شدن پرونده چاه‌های غیرمجاز در استان زنجان اظهار کرد: علی رغم اینکه اینکه آب منطقه‌ای زنجان سال گذشته قول داده بود تا پرونده‌ چاه‌های غیرمجاز را تا عید مختومه کند اما اکنون براساس گزارشات مشخص می‌شود که نتوانسته کاری انجام دهد.


وی با اشاره به ماده واحده‌ای که در خصوص برداشت براساس ظرفیت آبی دشت‌ها وجود دارد، ابراز کرد: وقتی آب نداریم چه بررسی قرار است انجام شود و با همین ماده واحده 90 درصد پرونده‌ها می‌تواند یک هفته‌ای بسته شود.


دادستان زنجان بیان کرد: وقتی یک شخص به صورت غیرقانونی چاه حفر کرده و از طرفی منطقه نیز آب ندارد، چه بررسی قرار است انجام شود و در این راستا باید هرچه سریع‌تر جلوی این کار گرفته شود.


حجت‌الاسلام مظفری با اشاره به اینکه ما بارها از آب منطقه‌ای خواسته‌ایم تا دادخواست بدهد، خاطرنشان کرد: اگر در هر شهرستان و یا روستا چند نفر محکوم شوند بقیه چاه‌های غیرمجاز را رها خواهند کرد.


وی با بیان اینکه آب منطقه‌ای باید پای کار بیاید، گفت: اگر دادخواست بدهید، مشکلات حل خواهد و باید توجه داشت که آب منطقه‌ای با آمار در نظر گرفته شده مرکز سالهای طولانی نمی‌تواند این مشکل را حل کند.


دادستان زنجان با اشاره به اینکه باید بخشی از اعتبارات  را برای این حوزه گذاشت و بسیج‌وار این چاه‌ها را پر کرد، اظهار کرد: نباید فقط به امید شرکت‌ها دلخوش بود.


حجت الاسلام والمسلمین مظفری تاکید کرد: همه ارگانها آمادگی لازم را برای پرکردن چاه‌های غیرمجاز دارند و این کار باید در استان زنجان انجام شود.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان