باشگاه خبرنگاران جوان: بهرام قاسمی سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در نشست خبری خود با اصحاب رسانه که صبح امروز دوشنبه 12 آذر ماه برگزار شد، با اشاره به کانال ویژه مالی اس پی وی و عدم اجرایی شدن آن از سوی اروپا و محدودیت خرید نفت و امیدواری نسبت به اس پی وی اظهار کرد: اس پی وی همچنان در حال پیگیری است و هفته گذشته صحبتهای لازم انجام شده و توقعات ایران در این زمینه کاملا روشن است؛ به دلایل خاصی هنوز چارچوب به صورت کامل تکمیل نشده و ما اصرار داریم طرفهای مقابل با اراده و جدیت بیشتری عمل کنند تا آغاز سازوکار مالی بین دو طرف عملیاتی شود.
وی ادامه داد: امیدوارم هستم در کمترین زمان ممکن به تفاهم کامل نائل شویم و این سیستم بین ما و اروپاییها شکل عملیاتی به خود بگیرد.
قاسمی در پاسخ به سوال باشگاه خبرنگاران جوان مبنی بر صدور رای از سوی یک دادگاه آمریکایی علیه ایران به دلیل عملیات در عراق و بلوکه کردن اموال ایران اظهار کرد: قبلا پاسخ ما به این اتهامات و جنگ روانی روشن بوده و این عمل یک ادعای روانی و ایران آزاری است که از سوی آمریکا مطرح شده است. ایران سیاست مشخصی را در منطقه و به خصوص کشور عراق داشته و این حرف یک فرافکنی جدید است.
وی با اشاره به طولانی شدن زمان اجرایی شدن تعهدات اروپا افزود: روند در خصوص سازوکار مالی، زمان بر است، نگاه ما مثبت است و امیدوار هستیم اراده لازم را در اروپاییها میبینیم. پیچیدگی موضوع و فشارهای بی حد و اندازه آمریکا موانعی را ایجاد کرده است تا با سرعت عملیاتی نشود. ما در حوزه سیاست خارجی و مباحث فنی زمان گذاری و تعیین زمان مشخص را دنبال نمیکنیم، مهم روند کار است تا به نتایج مطلوبی برسیم و در این زمینه طرف اروپایی پاسخ لازم را خواهد داد.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی با اشاره به موضع گیریهای منفی علیه آل سعود و امکان تغییر روابط ریاض با تهران گفت: قطعا با نگاه و سیاستی که ایران در منطقه دنبال میکند هر کشوری که علاقهمند باشد روابط خود را با ایران بهبود ببخشد، میتواند پاسخ مثبت دریافت کند. ما به دنبال روابط مستحکم با دولتهای منطقه هستیم و هیچ گونه پاسخ مثبتی را رد نمیکنیم، البته ما چنین آمادگی را از سوی عربستان مشاهده نمیکنیم و آنها همچنان در گیر توهمات قبلی و معضلات خودساخته در منطقه هستند و گرفتار چالشهای جهانی و منطقهای شده اند.
قاسمی با اشاره به نقش جریان داخلی مخالف برجام در خصوص خروج آمریکا از این توافق و هم سویی با ترامپ افزود: من در مورد دیدگاه دیگر شخصیتها قضاوت نمیکنم، به هر حال گروههای سیاسی مشخصی با این روند مخالف بودند و نوع مذاکرات را نمیپسندیدند. ولی اینکه بخواهید خروج ترامپ را به مسائل داخلی نسبت بدهید سخن دقیقی نیست و ترامپ از قبل از آغاز کارش مواضع خود را اعلام کرد و مخالفت صریحی با این توافق داشت و با استقرار دولتش کارشکنی هایش عملیاتی شد و رفتار خصومت آمیزش نسبت به مردم ایران همچنان ادامه دارد.
وی ادامه داد: خروج ترامپ ربطی به اختلافات داخلی ندارد و مربوط به ماهیت زیاده خواهی هیات حاکمه آمریکا است.
قاسمی با اشاره به مواضع محمدجواد ظریف در خصوص پولشویی و قوانین داخلی برای مبارزه با پولشویی و نیاز به پیوستن به افای تی اف گفت: این مباحث فنی بوده و سیاستها نیز کاملا مشخص است، آنچه که وزیر انور خارجه مطرح کرد یک واقعیت مبرهن است و کلمه گسترده از سوی یک روزنامه به صحبتهای وزیر خارجه اضافه شد، او ارگان مشخصی را متهم نکرد. قاچاق مواد مخدر و فرار مالیاتی از مواردی است که ظریف به آنها اشاره کرده و صحبتهای ایشان در کمیسیون امنیت ملی مجلس موضوع را مشخص کرد، اما متاسفانه برخی گروههای سیاسی از از این صحبتها بهره برداری سیاسی کردند.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی با اشاره به موج تبلیغات علیه برنامه موشکی ایران و صحبتهای برایان هوک در خصوص وجود گزینه نظامی روی میز و اتهام در خصوص تحهیز طالبان تصریح کرد: آقای هوک هر از چندگاهی وارد نمایشهای بچگانه میشود که بسیاری از آنها ارزش پاسخ گویی ندارد، زیرا از بیخ و بن فاقد منطق است.
وی ادامه داد: سیاست موشکی ایران روشن بوده که بخشی از سیاست دفاعی و بازدارندگی ایران است و دیگران نمیتوانند ایران را از موضوع منع کنند، در حالی که آمریکا انواع سلاحهای مخرب را صادر میکند و به بحران آفرینی دامن میزند، لذا در این زمینه نمیتواند پند و نصیحتی داشته باشد. در رابطه با طالبان حرف نادرستی عنوان کرده اند، هر کسی میتواند یک نمایش دروغین علیه کسی دیگر به راه اندازد.
قاسمی تاکید کرد: بحث گزینه نظامی یک بحث تاریخ مصرف گذشته طی دههای گذشته است که کاربرد و امکان عملیاتی شدن ندارد و این موضوع هم از بی تجربگی هوک ناشی میشود، زیرا ایران یک کشور توانمند است و با کشورهای دیگر که مورد هجوم قرار گرفته اند متفاوت است. واقعیت و توانمندی ایران کاملا روشن است و توصیه میکنیم هوک از افراد با تجربه نظامی و سیاسی آمریکا کمک بگیرد.
وی ضمن اشاره به نشست ژنو و نقش ایران در حل بحران افغانستان اظهار کرد: مواضع ایران نسبت به بحث صلح و بحران افغانستان روشن است و ایران همواره برای ایجاد صلح و ثبیت وضعیت اعلام آمادگی کرده و قطعا افغانستان از نقش ثبات ساز ایران آگاه است و در این مورد در تماس بین دو کشور و نشست ژنو در خصوص نوع همکاریها صحبت شده است تا ما شاهد یک همسایه توسعه یافته و با ثبات باشیم.
قاسمی در پاسخ به سوالی مبنی بر کم تحرکی دستگاه دیپلماسی در برابر خروج آمریکا از برجام و ایجاد زمینه برای ادعاهای تهدید آمیز از سوی آمریکا اظهار کرد: من سیاستهای آمریکا را تفسیر و نیت خوانی هم نمیکنم، اما قطعا برای ما روشن است که اتهام علیه کشورمان از سوی آمریکا موضوع جدیدی نیست، ایران ستیزی و تلاش برای تضعیف ایران از سیاست مشخص آمریکا بوده و هست؛ البته با توجه به نقش منطقهای ایران آمریکا از این انهامات استفاده میکند تا اذهان را علیه ایران تشویش کند و همسایگان را بد بین کند. در هر زمینه پمپئو به برد موشکهای ایران تا اروپا اشاره میکند؛ در حالی که ایران و اروپا به دنبال روابط مستحکم هستند، لذا تمام این انهامات برای انزوای ایران است.
وی ادامه داد: بیان این صحبتهای در واقع نشان از عصبیت و ناکامیهای آمریکا بوده و در ادامه سیاستهای ایران آزاری و ایران هراسی است و نباید به این صحبتها توجه کرد؛ ایران دارای نگاه دوستانه است تا در یک منطقه آرام با همسایگان زیست کند.
قاسمی با اشاره به دور یازدهم نشست آستانه و تلاش رسانهها برای ناکام جلوه دادن این نشست گفت: مسیر آستانه روشن است و تنها روند فعال و مستمر در حوزه سوریه بوده و موفقیتهای زیادی کسب کرده است. کشورها در ابتدا تصور نمیکردند این روند کار خود را ادامه بدهد، اما در عمل با تلاش سه کشور و علیرغم فرازو فرودها، روند آستانه تا به امروز به راه خود ادامه داده است و در خصوص تشکیل کمیته قانون اساسی صحبتهایی شده است.
وی ادامه داد: این روند مخالفانی داشت تا وضعیت تروریسم به شکل امروز درآید. برخی کشورها به دنبال جنگ روانی علیه ایران هستند، لذا این انتقادات ریشه در سیاستهای آمریکا برای تصعیف ایران دارد، اما این تلاشها راه به جایی نخواهد برد و امیدواریم آستانه روند طبیعی خود را پیش ببرد.
در حال تکمیل...