دستیار گوگل مسلما یکی از بهترین دستیارهای صوتی روی تلفن های هوشمند امروزی ما است. از کاربردهایش هم در زندگی روزمره مان کم و بیش خبر داریم. اما مسلما ویژگی هایی هم در آن وجود دارند که از چشمان ما دور مانده و از آن ها خبر نداریم. در این مقاله با دیجیاتو همراه باشید تا با هم به بررسی این ویژگی ها بپردازیم و نحوه استفاده از آن ها را برای تان توضیح دهیم.
1) دستیار گوگل می تواند برای تان خبر بخواند
شاید این ویژگی دستیار گوگل را بتوان مهمترین کاربرد آن دانست. می توانید با اعمال چند تغییر ساده و با بیان کردن یک دستور سه واژه ای کل اخبار روز را به صورت صوتی بشنوید. گفتنیست که اخبار روز هم به وسیله افراد عادی برای تان خوانده می شوند تا تجربه جالب تری از گوش دادن به خبرها داشته باشید.
برای دست پیدا کردن به این ویژگی ابتدا باید وارد اپ گوگل شوید. سپس منو کشویی موجود در سمت چپ را به بیرون بکشید و وارد منو «Setting» شوید. در بالای منو باز شده، بخشی به نام «Google Assistant» وجود دارد. وارد منو «Setting» این بخش شوید و از آنجا به دنبال منو «News» بگردید.
با انتخاب گزینه «News»، صفحه ای در مقابل تان ظاهر می شود که در آن لیستی از خبرگزاری های مختلف وجود دارد. در پایین صفحه هم گزینه «Add news sources» دیده می شود که با اشاره روی آن می توانید خبرگزاری های محبوب خود را نیز به لیست پخش اضافه کنید.
با انجام این مراحل کار تمام است و نوبت به ارائه دستورات می رسد. پس با گفتن «OK Google» دستیار صوتی خود را فعال کنید و با بیان عبارت «Play the news» از دستیار گوگل بخواهید که خبرها را برای تان بخواند.
البته می توانید دستور مورد نظر را با استفاده از تایپ کردن هم به دستیار گوگل بدهید و کافیست عبارت مذکور را در نوار جستجوی بالای صفحه، اپ گوگل یا در بخش دستیار گوگل الو بنویسید.
2) یادآور تنظیم کنید یا لیست خرید خود را به دستیار گوگل بسپارید
شاید یادآورها مهم ترین ویژگی دستیارهای صوتی باشند. دستیار گوگل هم از این قضیه مستثنی نیست و با ویژگی های خوبش امکانات جالب و منحصر به فردی را در اختیار کاربران خود می گذارد. به عنوان مثال در دستوراتی که به دستیار گوگل می دهید هیچ محدودیتی ندارید.
مثلا می توانید به دستیار گوگل بگویید که کلید خود را در کیف همسرتان گذاشته اید و از آن بخواهید که آن را به یاد داشته باشد. حتی می توانید از آن بخواهید که با رسیدن به خانه، کارهایی را که باید انجام دهید به شما یادآوری کند. اما اگر می خواهید از مکان های خاص در یادآورهای خود استفاده کنید، ابتدا باید سری به تنظیمات دستیار گوگل بزنید.
به تنظیمات اپ گوگل بروید و از بخش «Google Assistant»، گزینه تنظیمات را انتخاب کنید. سپس به دنبال منو «Personal info» بروید و آدرس محل کار و منزل خود را ثبت کنید. با ارائه این اطلاعات کار تمام است و کافیست نزدیک محل سکونت یا کار خود شوید تا دستیار گوگل، اموری که باید به آن ها رسیدگی کنید را به شما یادآوری کند.
البته دستیار گوگل کاربرد بسیاری هم در خرید کردن دارد و می توانید با استفاده از دستور «Add X to my shopping list» - به جای «X» کالای مورد نظر را بگذارید- یک لیست خرید درست کنید. پس از آن هم کافیست تا با گفتن عبارت «What’s on my shopping list» از آنچه به حافظه دستیار گوگل سپرده اید، مطلع شوید و برای خریدشان اقدام کنید.
3) از دستیار گوگل درباره هر چه می خواهید سوال کنید
مسلما کسی نیست که برای جستجو در فضای وب از موتور جستجوی گوگل استفاده نکند. دستیار گوگل نیز به تمامی اطلاعات موجود در اینترنت نیز به لطف این موتور جستجوی قدرتمند دسترسی دارد و قادر است در ارتباط با هر مسئله ای به شما اطلاعات جامعی ارائه دهد.
به عنوان مثال می خواهید بدانید که بازیگر مشهور هالیودی، مورگان فریمن چه سالی به دنیا آمده است. کافیست با صدا زدن دستیار گوگل از آن بخواهید که در مورد این مسئله برای تان تحقیق کند. دستیار گوگل هم پس از شنیدن خواسته شما، فضای اینترنت را زیر و رو می کند و نتیجه مورد نظر را با ذکر منبع در اختیارتان قرار می دهد.
اما دستیار گوگل از پس سوال های سخت تر نیز بر می آید و می توانید از آن برای پیدا کردن ساعت پرواز ایرلاین های مختلف یا پیدا کردن سانس پخش فیلم در سینماهای سرتاسر جهان کمک بگیرید.
4) از دستیار گوگل برای تبدیل واحدها کمک بگیرید
همانند موتور جستجوی گوگل، دستیار آن نیز قادر است در تبدیل واحدهای مختلف به شما کمک کند. مثلا می توانید از آن بپرسید که 1000 ریال چند روپیه می شود. حتی می توانید سوال های سخت تری هم مانند تبدیل ساعت کشورها به یکدیگر را نیز از دستیار گوگل سوال و پاسخی مناسب دریافت کنید.
5) دستیار گوگل می تواند جملات را به زبان های دیگر ترجمه کند
یکی از کاربردهای خیلی خوب دستیار گوگل، مربوط به ترجمه جملات به زبان های دیگر است. به عنوان مثال می توانید دستیار گوگل را صدا بزنید و از آن بپرسید که «سلام» به زبان هندی چه می شود.
خوشبختانه دستیار گوگل هم در پاسخ به چنین سوالاتی عملکرد سریعی از خود نشان می دهد و پاسخ مورد نظر را با پخش تلفظ صحیح از اسپیکرهای موبایل به کاربر ارائه می دهد.
البته باید خاطر نشان کرد که دستیار گوگل کمی با زبان فارسی مشکل دارد و شاید نتواند پاسخ صحیح سوال های تان را بدهد. پس بهتر است برای طرح پرسش خود از زبان انگلیسی استفاده کنید.
6) از وضعیت ترافیک شهری با خبر شوید
همانطور که می شود از طریق دستیار گوگل مسیر مناسب برای رسیدن به مقصد را پیدا کرد، می توان از آن برای بررسی ترافیک نیز بهره گرفت. کافیست از جملاتی مانند «Time to 17 shahrivar street» برای مشاهده وضعیت راه ها و ترافیک شهری استفاده کنید.
7) موسیقی ها و ویدیوهای خود را از طریق دستیار گوگل پخش کنید
یکی از ویژگی های جالب توجه دستیار گوگل آن است که می توان از طریق آن به پخش موسیقی ها و ویدیوهای دلخواه خود پرداخت. برای دسترسی به این ویژگی، دستیار گوگل را صدا بزنید و از عبارت هایی مانند «Play Sina Hejazi» استفاده کنید.
با گفتن همین عبارت ساده، دستیار گوگل حافظه تلفن هوشمندتان را بررسی می کند و نتایج منطبق را پخش می کند. اگر هم روی حافظه موبایل تان نتیجه ای یافت نشد، می توانید از پلتفرم های استریم کننده موزیک یا ویدیو استفاده کنید.
8) تنظیمات خود را با استفاده از سیستم صوتی تغییر دهید
علاوه بر کنترل پخش کننده های موسیقی، می توانید با استفاده از دستورات صوتی تغییرات ساده ای در تنظیمات موبایل خود به وجود آوردید. به عنوان مثال می توانید با استفاده از عبارت «Turn the Bluetooth off» بلوتوث تلفن هوشمند خود را روشن کنید. حتی می توانید با به کار بردن عبارت «Take a Selfie» از خود سلفی بگیرید.
9) از طریق دستیار گوگل، کنترل اشیاء متصل به اینترنت را در دست بگیرید
دستیار گوگل دوستدار اینترنت اشیاء است و می توان از طریق آن تمامی محصولات خانگی هوشمند را کنترل کرد. خوشبختانه دستیار گوگل هماهنگی خوبی با محصولات شرکت های مختلف دارد و تقریبا با همه آن ها سازگار است.
کافیست دستگاه مورد نظر را به دستیار گوگل بشناسانید و آن ها را با صدای خود کنترل کنید. به عنوان مثال می توانید با استفاده از عبارت هایی مانند «Turn off all the lights in the bedroom» تمامی چراغ های هوشمند داخل اتاق خواب را خاموش کنید.
10) با دستیار گوگل فایل های خود را بیابید
آخرین ویژگی دستیار گوگل که می خواهیم به آن اشاره کنیم، مربوط به جستجو و یافتن فایل ها به واسطه دستورات صوتی می شود. به عنوان مثال می توانید با استفاده از عبارت های ساده ای، عکس های مربوط به دوره خاصی را پیدا کنید و از دستیار گوگل بخواهید که آن ها را برای تان به نمایش درآورد.
به عنوان مثال اگر دستور «Show me my pictures of cars» را بیان کنید، دستیار گوگل در موبایل شما و سرویس های آنلاین تان مانند گوگل فوتو جستجو می کند و تصاویری که از خودروها دارید را برای تان به تصویر می کشد.
علاوه بر این می توانید با استفاده از دستوراتی مانند «Read out my messages»، از دستیار گوگل بخواهید که پیام های تان را برای شما بخواند. این موضوع می تواند هنگام رانندگی بسیار کاربردی باشد و مانع از حواس پرتی شود.
در بخش اپلیکیشن های دیجیاتو بخوانید: