خبرگزاری ایسنا: عماد افروغ استاد دانشگاه و جامعهشناس در آستانهی 16 آذر (روز دانشجو) در جمع دانشجویان دانشگاه ادیان و مذاهب شهر قم به انتقاد از وضعیت جنبش دانشجویی پرداخت و گفت: امروزه جنبش دانشجویی ما از رمق افتاده است.
وی افزود:آفت جنبش دانشجویی، تقلیل قدرت اجتماعی به قدرت سیاسی بود و از وقتی جنبش دانشجویی با گروهها و جریانهای سیاسی بست و خودش را در قدرت مستقر سیاسی و رسمی مستحیل کرد، رسالتاش را فراموش کرد.
وی در خصوص رسالت فراموش شدهی جنبش دانشجویی عنوان کرد: رسالت فراموش شدهی جنبش دانشجویی این بود که زبان و صدای بیزبانها باشد، استکبارستیز باشد، روشنگری و آگاهیبخشی کند، در پی نقد و عدالتخواهی اجتماعی باشد، اما این جنبش امروزه به زبان و ابزار صاحبان قدرت رسمی تبدیل شده است.
این استاد دانشگاه با اشاره به "نقد کردن" به عنوان یکی از مهمترین رسالتهای دانشجویان بیان کرد:عدهای اهمیت نقد کردن را نمیدانند، نقد، سلب و غیاب به مراتب اهمیتش بیشتر از ایجاب، اثبات و حضور است و مانند دریایی در برابر قطره است.
وی با تاکید بر این امر که قدرت باید ابزار باشد نه هدف، اظهارکرد: نباید به نام جمهوری اسلامی، قدرت اجتماعی پیش پای قدرت سیاسی ذبح شود که اگر چنین شد دیگر قدرت ابزار حقیقت نیست و خودش به هدف تبدیل شده و قدرت گرفتار ماکیاولیسم میشود.
وی در تکمیل گفت: اگر امام راحل (ره) گفتند حفظ نظام از اوجب واجبات است، نباید از یاد برد که این سخن به علت اینست که نظام ابزاری برای اهداف متعالی است و اگر این اهداف فراموش شود، دچار مشکلاتی جدی میشویم.
وی با تفکیک "سیاست زدگی" از "سیاست زدایی" اظهار کرد: برخی میخواهند که همهچیز سیاسی شود به جز خود سیاست.
افروغ همچنین گفت:سیاست زدایی از جنبش دانشجویی منجر به تغییر دغدغهها شده و باعث گشته دانشجو یک چیزهایی را سیاسی بداند که سیاسی نیست.
وی در پایان یادآورشد: اگر میخواهید کماکان جنبش دانشجویی برقرار باشد و رسالت طلبگی خودرا داشته باشید، باید دقت کنید که در دام سیاست زدایی آگاهانه و منفعلانهی بعد از انقلاب قرار نگیرید.