ماهان شبکه ایرانیان

هشدار سرلشکر صفوی درباره احتمال فتنه جدید

خبرگزاری مهر: دستیار و مشاور فرمانده معظم کل قوا احتمال ایجاد فتنه جدید از سوی آمریکا و رژیم صهیونیستی را ممکن دانست و گفت: کشور‌ها و دولت‌های منطقه خصوصاً محور مقاومت باید با هوشمندی مسائل رارصد کنند.

سرلشکر سید یحیی صفوی دستیار و مشاور عالی فرمانده معظم کل قوا در بازدید از منطقه دوم نیروی دریایی ارتش در جاسک ضمن تمجید از پیشرفت‌های صورت گرفته در جاسک طی سه سال گذشته، دریای عمان و خلیج فارس را یک منطقه راهبردی دانست و گفت: حوزه ژئواستراتژیکی و ژئوپلیتیکی دریای عمان و اقیانوس هند شامل کشور‌های ایران، عمان، امارات متحده عربی، پاکستان و هند است که در این منطقه، هند و ایران و پاکستان قدرت اصلی هستند. هند قدرت برتر جمعیتی، اقتصادی، نظامی و سیاسی است و یک قدرت بزرگ نهفته به شمار می‌رود و ایران باید روابط تجاری، اقتصادی و فرهنگی خود را با کشور‌های این حوزه خصوصا هند توسعه دهد.

وی با تأکید بر ضرورت احداث کامل خط لوله صلح، اظهار داشت: احداث خط لوله صلح که قرار بود گاز را از طریق زمینی به پاکستان و هندوستان برساند، هنوز محقق نشده، اما مسئولان عالی ایران و هند باید تلاش کنند این خط لوله را از ساحل دریا به هند برسانند و این باید به عنوان یک اولویت استراتژیک مد نظر مقامات عالی سه کشور ایران، هند و پاکستان قرار بگیرد.

سرلشکر صفوی با یادآوری تجربه دوران دفاع مقدس و حملات پی در پی ارتش بعث عراق به جزیره خارک که با هدف جلوگیری از صدور نفت ایران انجام گرفت، تأکیدکرد: بندر جاسک می‌تواند قسمت عمد‌های از صادرت نفت ایران را خارج از تنگه هرمز و با حجم بالا به خود اختصاص دهد، بنابراین باید خطوط انتقال نفت خودمان را در برنامه ششم و هفتم توسعه به بندر جاسک برسانیم و این یک تصمیم راهبردی برای وزارت نفت و دولت جمهوری اسلامی است که تضمین کننده منافع ملی و امنیت ملی ایران خواهد بود.

دستیار و مشاور عالی فرمانده معظم کل قوا در تحلیل اهمیت منطقه خلیج فارس و دریای عمان تصریح کرد: وقتی در یک منطقه لایه‌های ژئوپلیتیک، ژئواکونومیک و ژئواستراتژیک برهم منطبق می‌شود، آن منطقه راهبردی خواهد بود و هنگامی که یک منطقه از وزن برتر راهبردی و ژئوپلیتیکی برخوردار شود، همه قدرت‌های جهان به آن منطقه چشم خواهند دوخت.

وی با تبیین علائق ژئوپلیتیکی قدرت‌های جهانی به منطقه خلیج فارس و دریای عمان خاطرنشان کرد: علاوه بر آمریکا و کشور‌های غربی که در این منطقه حضور دارند، پیش بینی می‌شود در آینده کشور‌های هند و چین با اهداف اقتصادی و بخاطر نیاز به منابع نفت و گاز این منطقه برای توسعه 20 سال آینده خودشان و فدراسیون روسیه در قالب سازمان همکاری شانگ‌های و با هدف مقابله با آمریکا در این منطقه حضور پیدا کنند.

سرلشکر صفوی افزود: جمهوری اسلامی ایران با داشتن 2 هزار و 20 کیلومتر ساحل در دریای عمان و خلیج فارس، به عنوان یک حکومت با ثبات و قدرتمند بایستی روابط خودش را با این کشور‌ها بر اساس منافع ملی و امنیت ملی توسعه دهد.

وی با اشاره به راهبرد امنیت ملی آمریکا طی پنج سال گذشته، اظهار داشت: آمریکایی‌ها در راهبرد امنیت ملی خودشان در سال 2012 اعلام کردند که به سمت جنوب شرقی آسیا و اقیانوس آرام خواهند رفت، این کار را در زمان دولت فعلی ترامپ آغاز کرده اند و قصد دارند آرام، آرام به سمت آن منطقه تغییر استراتژی بدهند به دلیل اینکه چین قدرت تأثیرگذار اقتصادی در مقابل آمریکا است و روسیه نیز قدرت نظامی مقابل آمریکا محسوب می‌شود.

*ایران برای حضور دائمی در شانگ‌های با روسیه و چین مذاکره کند در غیراین صورت خارج شود

فرمانده عالی دوران دفاع مقدس ادامه داد: البته آمریکا به صورت کامل این منطقه را تخلیه نخواهدکرد بلکه با ایجاد تغییراتی هزینه‌های نظامی خودشان را می‌خواهند کاهش دهند، مثلاً آمریکایی‌ها تا سال قبل یک ناو هواپیمابر در خلیج فارس و دریای عمان داشتند که روزانه بیش از دو میلیون دلار هزینه نگهداری داشت، اما طی یک سال گذشته در این منطقه حضور نداشته و ناو بالگردبر را جایگزین کرده اند.

رییس اتحادیه انجمن‌های علوم جغرافیایی، با اشاره به علائق ژئوپلیتیکی چین و هند برای حضور و نفوذ در منطقه دریای عمان و خلیج فارس اظهار داشت: چین و هند برای تحقق برنامه‌های توسعه اقتصادی شان تا 20 سال آینده به نفت و گاز این منطقه نیاز دارند. البته چین با پاکستان روابط نزدیکی دارد و بیشترین سرمایه گذاری را در بنادر پاکستان انجام می‌دهد. پاکستان با حمایت چین عضو سازمان همکاری شانگ‌های شد و هند هم با حمایت روسیه به عضویت دائم این سازمان درآمد، به نظر می‌رسد جمهوری اسلامی ایران باید از طریق مذاکرات با روسیه و چین حضور دائمی خودش را در سازمان همکاری شانگ‌های عملی سازد در غیر این صورت از این سازمان خارج شود.

*جنگ‌های آینده شبکه محور خواهد بود

سرلشکر صفوی در ادامه این سفر بازدیدی، خطاب به فرماندهان نیروی دریایی ارتش و سپاه خاطرنشان کرد: جنگ‌های احتمالی آینده در سطح راهبردی، هیبریدی (ترکیبی) خواهد بود، یعنی تمام مؤلفه‌های سیاسی، نظامی، فرهنگی، سایبری، اقتصادی، اجتماعی، توانمندی‌های تبلیغاتی و رسانه‌ای علیه کشور مقابل به کار گرفته خواهد شد.

وی در تحلیل سطح عملیاتی جنگ‌های احتمالی آینده افزود: در سطح عملیاتی، ماهیت جنگ‌های آینده دریاپایه و هواپایه، پرشدت و کوتاه مدت خواهد بود و از سلاح، تجهیزات و تکنولوژی بسیار پیشرفته استفاده خواهد شد.

این فرمانده عالی دوران دفاع مقدس ادامه داد: در سطح تاکتیکی جنگ‌های آینده شبکه محور خواهد بود و تمام نیرو‌های چندگانه از بالاترین سطح تا سطح رزمنده به صورت شبکه با هم در ارتباط هستند و این ارتباط با استفاده از ماهواره‌ها برقرار می‌شود.

سرلشکر صفوی با اشاره به قرارداد‌های اخیر فروش سلاح بین آمریکا و عربستان گفت: عربستان سعودی و برخی دیگر از کشور‌های حاشیه جنوبی خلیج فارس طی 10 سال گذشته بیش از 10 برابر ایران سلاح و تجهیزات خریداری کرده اند، اما سلاح و تجهیزات عامل برتری و پیروزی در جنگ محسوب نمی‌شود، اگر این گونه بود، عربستان باید در یمن به پیروزی می‌رسید، اما طی 45 ماه گذشته کمترین دستاورد سیاسی و نظامی را کسب کرده و می‌توان گفت: در رسیدن به اهداف اصلی با مشکل مواجه شده است.

وی افزود: پیش بینی می‌شود اشتباه استراتژیکی که شاه و امریکا مرتکب شدند، باز هم در رابطه با عربستان سعودی در حال تکرار است. این اشتباه در سال‌های 1352 و 1353 به بعد رخ دادکه درآمد نفتی ایران بالا رفت، شاه ملعون چند میلیارد دلار سلاح و تجهیزات از آمریکا و رژیم صهیونیستی و کشور‌های غربی و حتی شوروی سابق خریداری کرد، اما سرانجام این سلاح‌ها با پیروزی انقلاب کبیر اسلامی به رهبری حضرت امام خمینی (ره) به دست ملت بزرگ ایران افتاد و جوانان برومند و شجاع ایران اسلامی و ارتش جمهوری اسلامی در هشت سال دفاع مقدس از آن برای کسب پیروزی استفاده کردند، به حول و قوه الهی این مسئله در رابطه با کشور‌های حاشیه جنوبی خلیج فارس هم تکرار خواهد شد.

سرلشکر صفوی یادآور شد: قبل از پیروزی انقلاب اسلامی، نظام پادشاهی ایران مورد حمایت آمریکا و رژیم صهیونیستی قرار داشت که با عنایات الهی و رهبری حضرت امام خمینی (ره) و اراده و رشادت و فداکاری ملت ایران سرنگون شد و به نظر می‌رسد نظام‌های پادشاهی و دیکتاتوری باقی مانده در مقیاس جهانی و منطقه‌ای نیز دوام و بقاء طولانی نخواهند داشت و قطار نظام پادشاهی به ایستگاه آخر نزدیک شده است و ملت‌های آزادیخواه سرنوشت سیاسی خودشان را به دست خواهند گرفت.

وی با تأکید بر ضرورت رصد دقیق تحولات سیاسی، امنیتی، نظامی و اقتصادی تصریح کرد: ما نظامی‌ها باید واقع بینانه محیط ملی، منطقه‌ای و بین المللی و تهدیدات امنیت ملی خودمان را رصد کنیم. ممکن است آمریکا و رژیم صهیونیستی بخواهند بعد از عراق و سوریه فتنه دیگری را در منطقه ایجاد کنند و کشور‌ها و دولت‌های منطقه خصوصاً محور مقاومت باید با هوشمندی مسائل را رصد کنند.

*تا 20 سال آینده توسعه ایران بر مبنای صادرات خواهد بود

سرلشکر صفوی در بازدید از بندر شهید رجایی با بیان اینکه در نگاه برنامه ریزی راهبردی، دریا به عنوان لوکوموتیو توسعه کشور می‌تواند باشد، تصریح کرد: به نظر می‌رسد تا 20 سال آینده توسعه ایران بر مبنای صادرات خواهد بود و کشور ما برای این منظور باید استراتژی بحری داشته باشد. ایران از 2700 کیلیومتر ساحل دریا در خلیج فارس، دریای عمان و دریای خزر برخوردار است که می‌تواند مبدأ صادرات به جهان باشد.

وی افزود: هم اکنون کل صادرات ایران غیر نفتی ایران حدود 50 میلیارد دلاردر سال است که می‌توانیم با توسعه بنادر در جنوب و شمال کشور، این رقم را تا چند برابر افزایش دهیم.

این استاد دانشگاه تأکید کرد: ده‌ها سال است که استراتژی ایران برّی بوده، اما به نظر می‌رسد می‌توانیم با ترکیب استراتژی برّی و فضایی، به امنیت پایدار و توسعه همه جانبه کشورمان دسترسی پیدا کنیم.

سرلشکر صفوی و اساتید و دانشجویان دوره دکترای دانشگاه عالی دفاع ملی در این سفر علمی سه روزه، از ستاد فرماندهی نیروی دریایی سپاه، منطقه یکم نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی در بندر عباس، منطقه دوم نیروی دریایی ارتش در جاسک، بندر شهید رجایی و پالایشگاه ستاره خلیج فارس بازدید کردند.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان