ماهان شبکه ایرانیان

۲۷۰هزار شغل در حوزه صنعت چگونه ایجاد می‌شود؟

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از فارس، یکی از اهداف برنامه ششم توسعه کاهش نرخ بیکاری به زیر9 درصد و افزایش شاغلان است. در برش سالانه تحقق این هدف در تبصره 18 با هدف اجرای برنامه اشتغال گسترده و مولد بر اشتغال جوانان و دانش آموختگان دانشگاهی تاکید شده است.

منابع متنوعی نیز برای ایجاد اشتغال در نظر گرفته شد تا بتوان این هدف را جامه عمل پوشاند. مسئولان دولت نیز معتقدند برای رسیدن به هدف برنامه ششم سالانه نیازمند ایجاد یک میلیون 100 هزار شغل هستیم.

فرصت شغلی

در حال حاضر براساس تبصره 18 قانون بودجه سال 97 کل کشور سازمان برنامه و بودجه مشغول انعقاد تفاهم نامه ایجاد اشتغال با بخش‌های مختلف اقتصادی است. در ماه‌های اخیر نیز در حوزه گردشگری، کشاورزی و سایر بخش‌ها نیز تفاهماتی صورت گرفته است.

در آخرین تفاهم نامه ایجاد فرصت شغلی میان وزارت صمت، صندوق توسعه ملی، بانک‌ها و سازمان برنامه و بودجه منعقد شد.

فرصت شغلی

در همین راستا نوبخت با بیان اینکه هدف نهایی تبصره 18 قانون بودجه اشتغال است که بدون تولید امکان‌پذیر نیست عنوان کرده بود 10 هزار میلیارد تومان از منابع صندوق توسعه ملی، 10 هزار میلیارد تومان از نظام بانکی و یک‌هزار میلیارد تومان از خزانه برای مابه‌التفاوت سود تسهیلات که جمعا 21 هزار میلیارد تومان است برای حوزه صنعت و معدن پیش‌بینی شد.

رئیس سازمان برنامه و بودجه با تأکید بر اینکه نرخ سود تسهیلات مناطق محروم 12 درصد و برای سایر مناطق 14 درصد است، گفته است 3 واحد درصد آن را دولت به صورت یارانه کمک می‌کند.

براین اساس مقرر شد در حوزه صنعت و معدن و صنوف بالغ بر 21 هزار فرصت شغلی ایجاد شود. این برنامه در 4 بخش منظور شود.

الف) برنامه تکمیل طرح‌های نیمه تمام صنعتی و معدنی:

واحدهای صنعتی و معدنی با پیشرفت فیزیکی بالای 60 درصد،

برنامه‌ریزی برای تکمیل 2066 واحد نیمه تمام صنعتی و معدنی،

پیش‌بینی ایجاد فرصت‌های شغلی جدید به میزان 129 هزار و 862 نفر،

توزیع جغرافیایی گسترده در 31 استان کشور.

ب) برنامه توسعه واحدهای موجود (بازسازی و نوسازی):

بازسازی و نوسازی 2065 واحد صنعتی و معدنی کشور،

پیش‌بینی ایجاد فرصت‌های شغلی جدید به میزان( 51 هزار و 710 نفر).

ج ) تأمین سرمایه در گردش واحدهای فعال صنعتی و معدنی موجود:

پیش‌بینی ایجاد فرصت‌های شغلی جدید به میزان 87 هزار و 429 نفر

توزیع جغرافیایی گسترده در 31 استان کشور.

د) کمک‌های فنی و اعتباری برای توسعه خوشه‌های صنعتی و خدمات کلینیکی:

پیش‌بینی ایجاد فرصت‌های شغلی جدید به میزان 1000 نفر.

همچنین براساس سرفصل‌های تعیین شده اعتبار و تسهیلاتی نیز در نظر گرفته شده است که به شرح زیر است:

فرصت شغلی

در مجموع 270 هزار فرصت شغلی جدید در 4 بخش یادشده ایجاد خواهد شد و همچنین 1021 میلیارد تومان یارانه سود تسهیلات به میزان 3 درصد تعلق می‌گیرد. مجموع تسهیلات پرداختی نیز 20 هزار و 129 میلیارد تومان خواهد بود که از این میزان 10 هزار و 64 میلیارد تومان آن از محل منابع صندوق توسعه ملی و 10 هزار و 649 میلیارد تومان از محل تسهیلات بانکی فراهم می‌شود.

سهم استان‌ها از تعداد فرصت‌های شغلی جدید نیز در این برنامه مشخص شده. نمودار زیر نشان می‌دهد اصفهان حدود 15.3 درصد بالاترین سهم و استان ایلام با 0.8 درصد کمترین سهم را در بسته جدید ایجاد فرصت‌های شغلی در حوزه صنعت و معدن و صنوف دارد.

پیش‌تر نیز در بخش کشاورزی 82 هزار فرصت شغلی در 10 رسته فعالیت میان وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان برنامه و بودجه و صندوق توسعه ملی منعقد شده بود. در این بسته نیز 18 هزار و 140 میلیارد تومان منابع پیش‌بینی شده است که سهم صندوق توسعه ملی 4 هزار میلیارد تومان و آورده نظام بانکی 7 هزار و 500 میلیارد تومان و همچنین اعطای تسهیلات روستایی 4 هزار میلیارد تومان و سهم متقاضیان 1700 میلیارد تومان در کنار 887 میلیارد تومان یارانه تأمین شده است.

رئیس سازمان برنامه و بودجه در این باره گفته بود حداقل 82 هزار فرصت شغلی جدید در 10 رسته فعالیت ایجاد می‌شود که 6 رسته آن برای تثبیت اشتغال موجود تعریف شد. همچنین توسعه باغات در مناطق مرزی در دستور کار است.

سیدحمید پورمحمدی معاون رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور نیز با تاکید بر اینکه حوزه کشاورزی از اهمیت فراوانی در اشتغال برخوردار است، عنوان کرده بود زمانی که رشد اقتصادی به محاق می‌رفت، بخش کشاورزی بار رشد را به دوش می‌گرفت، همچنین در بخش امنیت غذایی اهمیت دارد، آنجایی که تحریم‌ها، دارو و امنیت غذایی را هدف قرار داده است.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان