پشتیبانی دولت ها از پیاده سازی شبکه 5G درامد سرشاری را نصیب آنها کرده و زندگی شهروندان را نیز بهبود می بخشد.
انجمن جهانی موبایل (GSMA) معتقد است که زیرساخت 5G و سرویس های آن در فاصله سال های 2020 تا 2034 حدود 565 میلیارد دلار را به تولید ناخالص داخلی جهانی (GDP) و 152 میلیارد دلار را به درآمد مالیاتی اضافه خواهد کرد.
بر اساس تحقیقات این انجمن در کنار این سود سرشار، شبکه های 5G مزایای دیگری نظیر بهبود دسترسی به بهداشت و درمان، ارتقای آموزش، افزایش ایمنی و کاهش آلودگی را به همراه خواهد آورد. البته دستیابی به این نتایج مثبت مستلزم پشتیبانی دولت ها از پیاده سازی طیف های موج میلیمتری (mmWave) کافی در صنعت موبایل است.
«برت تارنوتزر»، رییس بخش طیف انجمن جهانی موبایل در این باره می گوید:
اپراتورهای موبایل سابقه درخشانی در زمینه افزایش منابع طیف الکترومغناطیسی از خود به جای گذاشته اند و در زمینه اختصاص منابع طیفی برای تغییر زندگی مردم هیچ کس به گرد پای آنها نمی رسد. برای به حداکثر رساندن کارایی 5G نیاز به برنامه ریزی طیفی داریم و پشتیبانی دولت ها از توسعه ریز موج ها می تواند به افزایش ارزش شبکه های 5G برای شهروندان منتهی شود.
به گفته وی ارائه سرویس های حیاتی در زندگی روزمره بیش از 5 میلیارد نفر و همچنین ثبات اقتصادی کشورها به اکوسیستم موبایل وابسته است. شبکه 5G می تواند مزایای بیشتر و سرویس های جدیدی را به افراد بیشتری برساند اما این امر بدون دسترسی به طیف های حیاتی میسر نخواهد بود.
کشورهای حوزه آسیا اقیانوسیه و آمریکا احتمالا بهره بیشتری را از نسل جدید شبکه های ارتباطی خواهند برد که به ترتیب بالغ بر 212 میلیارد و 190 میلیارد دلار خواهد بود. با این حال اروپا با رشد 2.9 درصدی از نظر تولید ناخالص داخلی سرآمد خواهد بود.