مسعود اخوانفرد دکترای تخصصی حقوق بین الملل در گفتوگو با خبرنگار گروه حقوقی و قضایی خبرگزاری میزان، با اشاره به تصویب قطعنامه اخیر در مجمع سازمان ملل علیه ایران اظهار کرد: سازمانهای بین المللی، اهداف، ماموریت و وظایفی ر عهده دار هستند که کشورهای عضو انتظار دارند که این سازمانها به اهداف، وظایف و ماموریتهای تعیین شده بپردازند.
وی گفت: در مقاطع مختلف زمانی ما با برخی حاشیهها مواجه میشویم که بر اصل متن و سندهای مرتبط غلبه دارد. متاسفانه این اتفاق باعث شده است که سازمانهای بین المللی از وظایف اصلی خود عدول کنند و به حواشی بپردازند.
این دکترای حقوق بین الملل تصریح کرد: به عنوان مثال دبیرکل سازمان ملل در مقطعی اعلام میکند که به دلیل مشکلات بودجهای نمیتوانیم درباره مسائل حقوقی بشری در ارتباط با کشورهایی نظیرعربستان سعودی اظهار نظر کنیم.
وی بیان کرد: این امر نشان دهنده این است که موضوع حقوق بشر از جانب آنها شعاری بیش نیست و باید مستعمین و کشورهای مرتبط با این سازمانها به این حرف توجه بیشتری داشته باشند.
اخوان فرد ادامه داد: در این خصوص باید به چند نکته توجه کرد. اول اینکه روحیه کشورها از حیث مطالبه موضوعات از سازمانهای بین المللی باید به یک فرهنگ عمومی تبدیل شود.
این استاد دانشگاه افزود: دوم اینکه در این عرصه امکان سوءاستفاده از هرگونه سخن ناسنجیده و نابهنگام از سوی برخی مسئولان و مدیران کشور وجود دارد، چون این امر باعث فضاسازی و ایجاد جنگ و عملیات روانی علیه کشورمان فراهم خواهد شد.
وی ادامه داد: نکته دیگر این است که باید ارگانها و دستگاههای غیردولتی نظیر دانشگاهها، کرسیهای حقوق بشری، موسسات و مراکز علمی پژوهشی در این عرصه به شفاف سازی، روشنگری کرده و به تبیین این موضوعات از منظر تخصص خود بپر دازند و نوعی به این مقوله اهتمام بیشتری داشته باشند.
این دکترای حقوق بین الملل خاطرنشان کرد: نکته بعد این است که باید به طور مستمر ارگانهایی نظیر قوه قضاییه و قوه مقننه اعلام موضع کنند و فعالیتهای مناسبی را مدنظر داشته باشند، یعنی نباید به محکوم کردن صرف بپردازیم بلکه باید با فعالیتهایی مثل اقدام متقابل و برنامه ریزی در ارتباطات و تعاملات بین المللی رأی کشورهایی که در این رابطه بدون هیچ گونه مستمسکی علیه ایران موضع گرفته اند در دفاع از خود برآییم؛ لذا روابط دیپلماتیک باید بیش از گذشته مورد توجه قرار گیرد.