فرشته کریمی روانشناس در گفتگو با خبرنگار
گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به همسرانی که نسبت به هم احساس وابستگی پیدا میکنند، اظهار داشت: وقتی که دو نفر به هم وابستگی مفرط داشته باشند چنان مجذوب یکدیگر هستند که احساس میکنند بدون هم نمیتوانند زندگی کنند.
وی در ادامه گفت: فرق دلبستگی و وابستگی این است که در واقع در دلبستگی فردیت و هویت طرف مقابل را تهدید نمیکنیم بلکه زن و شوهر در کنار هم با موفقیت و تفاهم پیش میروند. همچنین اعتماد به نفس آنها هر روز بیشتر میشود چرا که در اینصورت زن و شوهر کنار هم حرکت میکنند نه اینکه با وابستگی مفرطشان دست و پای هم را ببندند.
این روانشناس با اشاره به معایب وابستگی شدید، گفت: وابستگیهای شدید و یکطرفه باعث ایجاد چالشهایی در زندگی مشترک میشود. این نکته که شما به همسرتان نیاز دارید هیچ ایرادی ندارد همسر شما نیز در بسیاری از موارد نیازمند حضور شماست. ولی بدانید که این وابستگی ناسالم و افراطی است که مانع رشد شخصیت و استقلال شما میشود.
کریمی تأکید کرد: هر کدام از شما آدمهایی متفاوت با خواستهها، علاقهمندی ها و روحیات ویژهای هستید که با شریک زندگیتان یکسان نیست. واقعیت این است که هویت و استقلال هر دوی شما به یک اندازه برای رابطه سالم ضروری هستند.
وی با بیان اینکه وابستگی را باید به مرور زمان از بین برد و نیازمند تلاش و شکیبایی فراوان است، تصریح کرد: شرایطی را که در آن احساس وابستگی بیشتر میکنید، شناسایی و سعی کنید کمتر در آن شرایط قرار بگیرید و یا این که سعی کنید با احساس وابستگی خود مقابله کنید مثلاً بدون همسرتان به خرید بروید.