خبرگزاری ایسنا: مجتبی شریعتی نیاسر امروز (چهارشنبه) در نشست شورای معاونان آموزشی دانشگاههای منطقه 6 کشور در دانشگاه صنعتی اصفهان، از برگزاری کنکور 98 صرفاً برای رشته محلهای پرمتقاضی خبر داد و اظهار کرد: وضعیت غیرقابل قبول رشد کمی در حوزه آموزش عالی توجه همه مسئولان و دست اندرکاران را به خود معطوف داشته است. این رشد غیرمنطقی سبب شده که امروز در اکثر مناطق و شهرهای کوچک، مراکزی وابسته به وزارت علوم تشکیل شود و به ارائه خدمات با کیفیت بسیار پایین بپردازند.
وی افزود: از سال 1393 مهار رشد کمی مراکز آموزش عالی به عنوان یک پروژه در دستور کار وزارت علوم قرار گرفت که به رغم فشارهای بسیار زیاد، از توسعه بیرویه و رشد کمی غیرمنطقی مراکز آموزش عالی جلوگیری شد.
شریعتی نیاسر کیفی سازی را گام بعدی در جهت ارتقاء آموزش عالی کشور عنوان کرد و ادامه داد: سه شعار محوری کنترل کمی، ارتقا کیفی و اقتدار و هماهنگی، از جمله برنامههای این وزارتخانه از ابتدا بوده که موضوع رشد کمی تاحد بسیار زیادی مهار شد، اما در ارتقاء کیفی نیاز به فعالیتهای فراوان داریم.
معاون آموزشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، مدیریت منطقهای را ازجمله کلیدواژههای اصلی آمایش آموزش عالی کشور دانست و افزود: بر این اساس لازم است نظام تصمیم سازی آموزش عالی در مناطق مختلف کشور متمرکز شده و دانشگاههای مطرح و بزرگ منطقهای با محوریت در این تصمیم سازی، خرد جمعی و همفکری دیگر مراکز را به سمت تصمیمگیری در ستاد هدایت کند.
شریعتی نیاسر با اشاره به مأموریت گرایی به عنوان دیگر کلیدواژه اصلی آمایش آموزش عالی کشور، تصریح کرد: برنامه محوری از رموز موفقیت فردی و اجتماعی همه انسانها است و بنابراین لازم است مدیران بخشهای مختلف آموزش عالی ضمن تعیین مأموریت مجموعه تحت مدیریت خود، آن بخش را صرفاً در راستای اهداف و مأموریتهای تعریف شده هدایت کنند.
وی اضافه کرد: با توجه به کثرت دانشگاهها و مراکز آموزش عالی در کشور، ضروری است اهداف و زمینه مأموریت دانشگاهها مشخص و مراکز آموزش عالی منطبق بر زمینه تعریف شده برای فعالیت خود و نیز ردههای تعیین شده برای جذب دانشجو حرکت کنند.
معاون آموزشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری تأکید کرد: ضروری است تا در جهت این مأموریت گرایی رشتههای دانشگاهی بازتعریف و رشتههایی که در راستای برنامههای دانشگاهها نیستند حذف شوند.
شریعتی نیاسر، ساماندهی و متمرکز کردن ظرفیتهای آموزش عالی را دیگر کلیدواژه مهم آمایش آموزش عالی کشور دانست و گفت: ضروری است تا با یک برنامه منسجم نظامهای متفرقه و پراکنده دانشگاهی یکپارچه شده و از ظرفیتهای آنها به نحو مطلوب استفاده شود.
معاون آموزشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان این که تا امسال بیش از 85 درصد داوطلبان برمبنای سوابق تحصیلی به دانشگاه میروند، افزود: 25 اسفندماه سال جاری رشته محلهایی که کنکور آنها حذف میشود معرفی و در سال 98 صرفاً درصد کمی از رشته محلهای پرمتقاضی از طریق کنکور دانشجو خواهند گرفت.
شریعتی نیاسر تصریح کرد: پیش بینی میشود با این تدبیر، ضمن کاهش درصد قابل قبولی از داوطلبان کنکور در سال آینده، فشار و بار روانی خانوادهها نیز کاهش پیدا کرده و زمینه لازم برای حذف کنکور از دیگر رشتهها در سالهای بعد فراهم شود.