خبرگزاری فارس: به نقل از رویترز، با نگرانی در مورد رکود اقتصادی در جهان، قیمت نفت نزدیک به 2 درصد در معاملات روز جمعه کاهش یافت و رشته روند افزایشی 9 روزه ایجاد شده به دنبال امید به حل اختلاف تجاری میان چین و آمریکا را گسست.
هر بشکه نفت برنت دریای شمال با 1.20 دلار کاهش 60.48 دلار فروخته شد و هر بشکه نفت خام آمریکا با یک دلار کاهش 51.59 دلار در هر بشکه معامله شد.
اما هر دو شاخص نفتی دومین هفته افزایشی خود را ثبت کردند و نفت برنت حدود 6 درصد و نفت خام آمریکا 7.6 درصد افزایش ارزش را ثبت کردند.
شاخص جهانی نفت در روز پنج شنبه، نخستین 9 روز متوالی افزایشی از سپتامبر 2007 را ثبت کرد. نفت خام آمریکا نیز همین رکورد را از سال 2010 به بعد ثبت کرد.
تقویت احتمال پایان یافتن جنگ تجاری میان واشنگتن و پکن در اوایل هفته بازار نفت را تقویت کرد. 3 روز مذاکرات میان دو غول اقتصادی در روز چهارشنبه، بیانیه قطعی نداشت، اما مذاکرات سطح بالا احتمالا اواخر این ماه صورت گیرد.
بازیگران بازار در مورد آمارهای اخیر رشد اقتصادی محتاط هستند، زیرا این آمار نگرانیهایی در مورد رکود اقتصادی جهان ایجاد کرده است.
نگرانیهایی در مورد سلامت رشد جهانی اقتصاد با توجه به بروز نشانههایی مبنی بر که رشد اقتصادی چین در سال 2018 و 2019 کمترین رشد اقتصادی از سال 1990 خواهد بود، وجود دارد.
هو فرام، تحلیلگر بازار در سیدنی گفت: «اگر شاهد یک رکود اقتصادی باشیم، قیمت نفت خام به علت همبستگی و ارتباط با رشد اقتصادی افت میکند.»
بیشتر تحلیلگران پیش بینی خود از رشد اقتصادی جهانی برای سال 2019 را به کمتر از 3 درصد کاهش داده اند و برخی از پدیدار شدن یک رکورد در میان اختلافات تجاری و مارپیچ بدهیها نگران هستند.
از نظر عرضه، بازارهای نفتی به علت کاهش تولید از سوی اوپک تقویت شدند. زیرا بازارهای نفتی از نیمه دوم 2018 با فزونی عرضه مواجه بودند. آمریکا یک دلیل اصلی بروز فزونی عرضه بود به طوری که تولید نفت آمریکا در سال 2018 به رکورد 11.7 میلیون بشکه در روز رسید.
کم شدن صادرات نفت از سوی ایران از ماه نوامبر نیز به افزایش قیمتها کمک کرده است.