وبسایت چرخان: متاسفانه وضعیت خودروهای سبک باربری یا همان وانتها در کشور ما بسیار اسفناک است. از رانندگان خشمگین این خودروها که صرفنظر کنیم، از لحاظ فنی و ایمنی، نام این وسایل چهارچرخ را نمیتوان خودرو گذاشت. در کشورهای خارجی برای این کلاس از خودروها ارزش زیادی قائل هستند و تمام تلاش خود را بکار میگیرند تا بهترین وسیله را تولید کنند. چینیها نیز اخیرا به اهمیت این کلاس از خودروهای بازار پی بردهاند و سعی میکنند محصولات بهتری را تولید کنند که انصافا خودروهای خوبی نیز تاکنون به بازار محلی معرفی نمودهاند. امروز در سایت چرخان به بیکیفیتترین وانتهای بازار میپردازیم تا با آنها بیشتر آشنا شویم.
با ما همراه باشید…
وانت پراید
سواری پراید سالهاست که در جادهها جان ایرانیان را میگیرد و احتمالا سایپا این نتوانسته سایپا را به اهداف خود برساند و این کمپانی نمونه وانت پراید را به بازار عرضه کرد تا قشر وسیعتری از جامعه را با دنیایی دیگر آشنا کند. این خودرو با قیمتی در حدود 26 میلیون تومان در بازار قابل تهیه است که شما یک خودروی نا ایمن را با این مبلغ بدست خواهید آورد. هنوز مشخص نیست پراید با چه هدفی به وانت تبدیل شد اما همین سلاح هستهای متحرک در حال حاضر در خیابانها تردد میکند.
معایب:
ایمنی پایین
موتور ضعیف
توان کشش کم
توان حمل بار ضعیف
کیفیت سواری نامناسب
کیفیت ساخت اسفناک
تکنولوژی از رده خارج
وانت آریسان
این خودرو نیز دقیقا با همان سیاست وانت پراید، طراحی و روانه بازار شد. ایرانخودرو بدنه خودروهای پژو را برید و یک موتور ضعیف بر روی آن قرار داد و سطح پایینی از مهندسی باعث شد که در ابتدا، شاسیضعیف این خودرها دچار نقص و شکستگی شود اما این نقص تا حدودی از سوی شرکت برطرف شد و آریسان در آخرین آزمون کنترل کیفیت توانست 2 ستاره دریافت کند. قیمت این خودرو در بازار در حدود 27 میلیون تومان است.
معایب:
کیفیت ساخت پایین
قدرت موتور کم
ایمنی نامناسب
تجهیزات ضعیف
توانایی حمل بار کم
شاسی ضعیف
وانت نیسان
اما اعجوبه خیابانهای کشور را میتوان وانت نیسانی دانست که خود کمپانی نیسان هم بعید میداند که این خودرو را ساخته باشد، ولی همچنان با قدرت در ایران بهفروش میرسد. رانندگی خطرناک، مالکان این خودروها همیشه زبانزد بوده اما نیسان آبی واقعا از لحاظ کیفیت چیزی در خود ندارد. جالب است بدانید این بمب متحرک در حال حاضر افزایش قیمت داشته و در بازار قیمتی در حدود 57 الی 65 میلیون تومان دارد.
معایب:
ایمنی اسفناک
کیفیت سواری ضعیف
تکنولوژی از رده خارج
کیفیت ساخت نامناسب
تجهیزات کم
وانت مزدا
وانت مزدا نسبت به سایر خودروهای این لیست شرایط بهتری دارد اما این دلیل نمیشودذ که آن را یک خودروی با کیفیت بدانیم. این وانت اخیرا در تست کیفیت سازمان استاندارد توانست 2 ستاره کیفیت برای مدل تک کابین و یک ستاره برای مدل دو کابین، دریافت کند که این شرایط بد وانت مزدا را نشان میدهد. وانت مزدا در بازار برای مدلهای تک کابین و دوکابین از 63 الی 85 میلیون تومان، قیمت دارد.
معایب:
ایمنی کم
کیفیت ساخت ضعیف
تجهیزات نامناسب
توان حمل بار کم
کلام آخر
هنوز مشخص نیست تا چه زمانی باید این خودروهای از رده خارج و بیکیفیت را در خیابانها تحمل کنیم اما بنظر میرسد تا زمانی که مشتری برای آنها وجود دارد، خودروسازان دست از تولید بر نمیدارند و در این میان مردم تنها قربانیان کیفیت پایین این خودروها خواهند بود.
نمیدانیم بگوییم مقصر مردمی هستند که هنوز نیسان آبی 20 سال پیش را با شور و عشق خریداری میکنند یا مسئولینی که هنوز به این نتیجه نرسیده اند؛ زمان تغییر فرا رسیده و از بازار تشنه کشور نهایت استفاده نادرست را میکنند.