خبرگزاری فارس: مهدی نیکدل مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان در جلسه مشترک مدیران عامل و هیأت مدیره، شرکتهای تابعه و مدیران صندوق ذخیره فرهنگیان، اظهار کرد: در صندوق ذخیره فرهنگیان مقرر شده بود به ازای تا 5 درصد کسر از حقوق آنها و واریز در صندوق ذخیره فرهنگیان مبلغی معادل از سوی دولت واریز شود که بر اساس تبصره 63 قانون برنامه دوم، سوم و چهارم توسعه زیر 1.2 درصد از حقوق معلمان کم شد.
وی ادامه داد: در برنامه پنجم توسعه، این 5 درصد سهم دولت حذف شده است و به همین دلیل در بودجه هم نیامده است و بعد از پیگیریها در بودجه سالیانه 90 تا 92 دیدند، اما تا 95 مبلغ نپرداختند.
نیکدل افزود: از سال 76 مصوب شد که سایر کارکنان دولت 2.5 درصد از حقوقشان کم کنند و دولت نیز همین معادل بپردازد، ولی معلمان مستثنی شدند و گفتند که آنها صندوق ذخیره فرهنگیان ندارند؛ در این بین معلمانی که عضو صندوق نبودند، ضرر کردند.
وی ادامه داد: عدم پیشبینی سهم دولت در صندوق ذخیره فرهنگیان موجب شد در سال 94 شکایت به دیوان شود، اما چون عنوان میشد که دولت از دولت نمیتواند شکایت کند، این شکایت رد میشد.
مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان افزود: در دوم اردیبهشت 96 باز هم در تجدیدنظر به خاطر دولتی بودن، شکایت رد شد و ما شانزدهم خرداد 96 درخواست اعمال ماده 79 و ورود دادستان کردیم و کارشناسان اعلام کردند صندوق ذخیره فرهنگیان دولتی نیست.
وی گفت: در کنار آن معلمان هم نامه نوشتند چرا حق ما را ندادند و این فشارها باعث شد که پیگیریها به نتیجه برسد. شرکت استحکام سازه را مأموریت دادیم که پیگیری کردند و با تعامل مجلس و دولت، 15 دی ماه 97، دیوان عدالت اداری رأی داد که سازمان برنامه و بودجه و دولت محکوم شدند.
نیکدل اضافه کرد: 305 میلیارد تومان بابت سالهای 90 تا 95 به حساب فرهنگیان عضو واریز شد و الان بر اساس رأی دیوان عدالت اداری، 634 میلیارد تومان از دولت طلب داریم.