ماهان شبکه ایرانیان

تحولات سودان: درخواست المهدی برای برکناری البشیر

خبرگزاری تسنیم: با شروع تظاهرات مردم سودان در اعتراض به وضعیت بد معیشتی خود، فعالیت احزاب و گروه‌های سیاسی مخالف دولت خارطوم افزایش یافت. تظاهرکنندگان دولت را به ناتوانی در حل مشکلات اقتصادی متهم کرده و خواستار برکناری " عمرالبشیر " رئیس جمهور سودان شدند. خارطوم نیز احزاب سیاسی مخالف دولت را به مدیریت پشت پرده تظاهرات متهم کرده است.

رئیس ائتلاف نداء سودان و رهبر حزب الامه این کشور دیروز در خطبه‌های نماز جمعه مسجد الهجره در شهر " ود نوباوی " واقع در استان خارطوم گفت: تظاهرات مردم سودان مورد تایید ما است و ما خواستار دوری از هرگونه برخورد خشونت آمیزی در تظاهرات هستیم، بنابراین کشتار شهروندان و برخورد خشونت آمیز با آنان را محکوم می‌کنیم.

به نوشته روزنامه سودان تریبون، " صادق المهدی " با محکوم کردن استفاده از گلوله‌های جنگی علیه تظاهرکنندگان گفت: تاکنون 50 نفر با گلوله‌های جنگی ماموران امنیتی دولت خارطوم جان خود را از دست داده و چند برابر این تعداد مجروح و صد‌ها نفر نیز دستگیر شده اند.

این رهبر مخالفان دولت عمرالبشیر با اشاره به آمار 29 نفری کشته شدگان تظاهرات سودان که توسط کمیته حقیقت یاب دولت خارطوم منتشر شده است، اظهارداشت: این کمیته معتبر نیست است، لذا ما خواستار تشکیل کمیته حقیقت یاب تحت نظارت سازمان ملل هستیم تا تحقیقات کاملی درباره برخورد خشونت آمیز نیرو‌های امنیتی سودان با تظاهرکنندگان انجام دهد.

صادق المهدی خواستار کناره گیری عمرالبشیر از قدرت شد و گفت: پس از اینکه جنوب سودان در سال 2011 از این کشور جدا شد. من با رئیس جمهور دیدار کردم و گفتم کشور در محاصره بحران هاست و یک طرح ملی با 10 بند ارائه کردم و پیشنهاد دادم که هشت نفر از رهبران کشور دعوت شوند و عمرالبشیر نزد آنان استعفاء کند، سپس یک رئیس دولت اضطراری انتخاب شود.

وی تصریح کرد: اکنون بحران به طور بی سابقه‌ای کشور را فرا گرفته است و ما در یک مرحله تاریخی برای دوری گزیدن از قتل و خون ریزی قرار داریم لذا رئیس جمهور باید به صورت توافقی از قدرت کناره گیری کند.

رئیس حزب الامه سودان با اشاره به تهیه منشور دولت انتقالی گفت: پس از مشورت و رایزنی‌های گسترده این منشور تدوین و به 20 حزب سیاسی و نهاد‌های جامعه مدنی ارائه شده است. اولین بند این منشور سرنگونی دولت خارطوم و تشکیل دولت انتقالی با مشارکت تمام گروه‌های سیاسی و اقشار مختلف مردم است. وظیفه دولت انتقالی برقراری صلح و ثبات در کشور و حمایت از آزادی، حقوق بشر و اجرای یک برنامه فوری اقتصادی برای بهبود وضعیت معیشتی مردم است. همچنین تشکیل یک نشست ملی برای تدوین قانون اساسی جدید از دیگر وظایف دولت مزبور به شمار می‌آید.

به گفته وی، منشور تشکیل دولت انتقالی پس از بررسی احزاب و نهاد‌های جامعه مدنی در یک نشست خبری به امضای نمایندگان آن‌ها می‌رسد سپس 100 نفر از نمایندگان جامعه سودان آن را تقدیم پارلمان خواهند کرد. بعد کاروان‌هایی متشکل از رهبران احزاب و حامعه مدنی در خارطوم و سایر شهر‌های سودان به حرکت در خواهند آمد و خواستار اجرایی شدن این منشور می‌شوند. همچنین سودانی‌های خارج کشور در برابر سفارتخانه‌های این کشور تجمعات اعتراض آمیز برپا خواهند کرد. در این هنگام اعتصاب‌های فراگیر در کشور شروع می‌شود.

به نوشته این روزنامه سودانی، پس از نماز جمعه " ود نوباوی " صد‌ها شهروند سودانی با برپایی تظاهراتی خواستار سرنگونی دولت عمرالبشیر شدند. شهر‌های دیگر سودان نیز شاهد دیروز شاهد برگزاری چنین تظاهراتی بود.

قراراست امشب تظاهرات شبانه در محله‌های شهر‌های مختلف سودان برگزار شود. اتحادیه صنفی مهندسان و احزاب مخالف دولت سودان نیز از مردم خواسته اند فردا در برابر دفتر نمایندگی سازمان ملل در خارطوم تجمع اعتراض آمیز برپا کنند.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی