به گزارش ایسنا، در معرفی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان از این کتاب عنوان شده است: فیلمنامه «خانه دوست کجاست» در حالی به انتشار رسیده است که روایتهای پوراحمد از پشت صحنه این فیلم تصویری دوباره از این اثر شاخص سینمایی را به مخاطبان و منتقدان خواهد داد.
این کتاب دربرگیرنده وقایعنگاری، پشت صحنه، فیلمنامه و نظر منتقدان و تماشاگران اثر جاودانه عباس کیارستمی است. کیومرث پوراحمد کارگردان نامآشنای سینمای ایران داستانی مستند را روایت کرده است که به چگونگی انتخاب بازیگران، چالشهای پیش رو و دیگر اتفاقهای داستانگونه این فیلم میپردازد و خوانش دوباره آن را لذتبخشتر میکند:
«مرحله بعد آن است که موافقت پدر و مادر بچهها را جلب کنیم و با آنها قرارداد ببندیم. همه محلیها که عبدالله احمدپور، پدر بچهها را میشناسند، ما را از خشونت او میترسانند و به ما توصیه میکنند که از خیر او بگذریم، اما نمیشود از خیر بابک و احمد گذشت. یکی از معلمان مدرسه عبدالله احمدپور را میشناسد و میگوید که او کارگر روزمزد مزارع است. همراه آقا معلم همه کشتزارهای اطراف را زیرپا میگذاریم اما عبدالله را پیدا نمیکنیم.»
کتاب «خانه دوست کجاست» که 388 صفحه دارد بخش دیگری از صفحههای خود را به نقدهای برتر سال 67 درباره این اثر سینمایی اختصاص داده است. این نقدها که در روزنامهها و مجلههای متعددی به چاپ رسیدهاند نظرها و آرای متفاوتی را ارائه کردهاند. در این میان میتوان به آثار «در صمیمیت سیال فضا» نوشته احمد طالبینژاد و «نوعی نگاه» نوشته هوشنگ گلمکانی در شماره 71 مجله فیلم، «سینمای سیاه» نوشته بهزاد رحیمیان منتشرشده در شماره 456 سروش، «خانه دوست کجاست» نوشته اسدالله شعبانی در شماره 1199 زن روز، «اشتیاق عظیم کیارستمی برای معنی بخشیدن به زندگی» نوشته فریدون صدیقی منتشرشده در شماره 13476 کیهان و دهها اثر دیگر اشاره کرد.
در بخشی دیگر از یادداشتهای پوراحمد میخوانیم: «سرانجام پیش از ظهر روز بیست و چهارم آبان شصت و پنج، بعد از سی و سه جلسه کار، فیلمبرداری فیلم «خانه دوست کجاست» به اتمام میرسد. ناهار را خورده و نخورده چمدانهایمان را میبندیم و با هر که دم دستمان است خداحافظی میکنیم. از جمله عبدالله احمدپور که با پاکتهای زیتون در دست و نم اشکی در چشم بدرقهمان میکند. وقتی دستم در دستهای بزرگش جا میگیرد فکر میکنم که این دستها از فردا باز آشنای قدیمیاش، بیل، را لمس میکند...»
پیشتر یادداشتهای پوراحمد در قالب کتابی جداگانه در سال 1368 منتشر شده بود.
این کتاب در 5000 نسخه به انتشار رسیده و با قیمت 14500 تومان از تمامی فروشگاههای کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در سراسر کشور قابل خریداری است.