ماهان شبکه ایرانیان

واکنش واعظی به شایعات استعفای وزیر فرهنگ

خبرگزاری ایسنا: محمود واعظی رئیس دفتر رئیس جمهوری صبح چهارشنبه در حاشیه جلسه هیأت دولت در جمع خبرنگاران در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه آیا وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی استعفا داده است؟ اظهار کرد: تاکنون هیچ استعفایی از آقای صالحی دریافت نکرده‌ایم. اتفاقاً من امروز در این باره با ایشان صحبت کردم و ایشان اعلام کردند که هیچ استعفایی برای رئیس جمهوری ارسال نکردند.

وی در ادامه به بیان توضیحاتی درباره‌ی جزئیات دستور رهبری درباره‌ی اصلاح ساختار بودجه طی ماه‌های آینده پرداخت و گفت: اصل این موضوع مربوط به دستوری است که مقام معظم رهبری در آستانه تقدیم بودجه سال 98 به مجلس اعلام کردند. ایشان دستور دادند که در جلسات مربوط به سران سه قوه کار اساسی انجام شود تا ماندگار باشد.

رئیس دفتر رئیس جمهوری ادامه داد: این کار آغاز شده است و آنچه که آقای دکتر لاریجانی در سفر خود به قم اعلام کردند عطف می‌شود به موضوع بودجه و این گونه نیست که مربوط به ساختار کل دولت یا کل کشور باشد.

واعظی همچنین در پاسخ به پرسشی درباره پیش بینی نتیجه جلسه روز شنبه مجمع تشخیص مصلحت نظام که با دستور کار بررسی لایحه پالرمو برگزار می‌شود، گفت: امروز در جلسه هیأت دولت درباره این موضوع مطالبی مطرح شد و وزرا و مسئولان ذیربط حرفی اساسی مطرح کردند مبنی بر اینکه مجمع تشخیص باید فضای امروز ما در دنیا و فشار‌هایی که آمریکا به ایران وارد می‌کند را به خوبی متوجه باشد و این شرایط به اعضای مجمع توضیح داده شود تا تصمیمی که این مجمع اتخاذ می‌کند باعث افزایش فشار به مردم نشود. برخی از مسئولین گفتند که با وجود فضایی که امروز بانک‌ها ایجاد کرده‌اند، اگر لوایح مربوط به FATF تصویب نشود این فشار‌ها بیشتر می‌شود؛ بنابراین اگر تصمیمی اتخاذ می‌شود، مسئولیت آن نیز باید پذیرفته شود.

وی درباره اینکه آیا رئیس جمهوری در جلسه روز شنبه مجمع تشخیص مصلحت نظام حضور خواهند یافت، گفت: تا جایی که من اطلاع دارم آقای رئیس جمهوری روز شنبه برنامه‌های دیگری دارند.

رئیس دفتر رئیس جمهوری درباره اینکه آیا عدم تصویب لایحه پالرمو موجب قرار گرفتن ایران در لیست سیاه خواهد شد، اظهار کرد: از چهار لایحه FATF دو لایحه آن تصویب شده است و دوستان ما در وزارتخانه‌های خارجه و اقتصاد و بانک مرکزی و همچنین معاونت حقوقی رئیس جمهور به دنبال آن هستیم که آنچه که تا کنون انجام شده را با طرف مقابل تعامل کنند تا ان‌شاءالله وضعیت نامناسبی پیش نیاید.

واعظی همچنین در پاسخ به پرسشی درباره برگزاری اجلاس ورشو که با حمایت ایالات متحده انجام می‌شود اظهار کرد: از ابتدا این نشست بسیار عجولانه و بدون برنامه ریزی قبلی برای برگزاری اعلام شد و دنیا شاهد بود که پمپئو در سفری که به هشت کشور داشت به دنبال آن بود که اجلاسی در سطح سران کشور‌ها علیه ایران شکل دهد، اما مشاهده کردیم که قدم به قدم عقب نشینی کردند و آن‌ها انتظار داشتند در سطح سران و حتی وزرای امور خارجه کشور‌های صاحب نظر و معتبردر این اجلاس حضور داشته باشند که در این سطح شرکت نکردند. همچنین با توجه به مخالفت‌هایی که درباره موضوع این اجلاس مطرح شد موضوع و عنوان آن را از ایران به صلح و ثبات در منطقه تبدیل کردند.

وی گفت: کشور‌هایی که در این اجلاس حضور یافته‌اند، قاعدتاً باید بتوانند در یک اجلاس و در زمانی کوتاه در رابطه با مسائل بسیار پیچیده‌ای که در منطقه مطرح می‌شود به توافق و راه حلی دست یابند. همچنین خودشان هم به دلیل آنکه می‌دانستند به هیچ توافقی دست نخواهند یافت، اعلام کردند که بیانیه‌ای پایانی که در آن اجماع نظرات کشور‌های شرکت کننده مطرح شده باشد نخواهند داشت و تنها میزبان یک بیانیه‌ای صادر خواهد کرد که با توجه به اینکه لهستان کاره‌ای نیست، این بیانیه را آمریکا خواهد نوشت. به نظر من اجلاس ورشو یک شوی تبلیغاتی است و هیچ اعتبار سیاسی در عرصه بین‌الملل نخواهد داشت. از طرف دیگر نیز آمریکایی‌ها برای ایجاد شکاف بین کشور‌های عضو اتحادیه اروپا در حال هدف‌گذاری هستند و عملاً ما خیلی حسابی برای اجلاس ورشو باز نکرده‌ایم و آن را خیلی جدی نمی‌دانیم.

رئیس دفتر رئیس جمهوری با اشاره به سفر آتی رئیس جمهوری به سوچی روسیه و برگزاری اجلاس سران سه کشور ایران، روسیه و ترکیه درباره منطقه خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران در حال انجام اقدامات اساسی در منطقه است و فردا صبح نیز آقای رئیس جمهور سفری به روسیه خواهد داشت و در آنجا دیدار‌های دو جانبه‌ای با رؤسای جمهور ترکیه و روسیه خواهند داشت. همچنین در اجلاس سه جانبه با سران این کشورها، مسائل سوریه را بررسی خواهند کرد.

واعظی تصریح کرد: فکر می‌کنیم که کشور‌هایی که در منطقه حضور دارند، برای منطقه دل می‌سوزانند و با سیاست جمهوری اسلامی که برقراری صلح و ثبات و آرامش در منطقه است بهتر می‌توانیم کارهایمان را پیش ببریم. فکر می‌کنیم آنچه که روند آستانه انجام داده است و سه جلسه‌ای که در گذشته سران سه کشور ایران، روسیه و ترکیه داشته‌اند، تاثیراتش برای هم مبارزه با داعش و هم امنیت منطقه و سوریه به مراتب بیشتر بوده است.

وی گفت: ما می‌خواهیم در عمل نشان دهیم که اگر قرار است در منطقه کار اساسی انجام شود، بدون حضور کشور‌های تأثیرگذار و بازیگران اصلی، کشور‌های دیگر نمی‌توانند از دور برای منطقه نسخه بپیچند.

رئیس دفتر رئیس جمهوری در پاسخ به پرسش خبرنگاری مبنی بر اینکه آیا دولت برنامه‌ای برای تعیین سخنگو ندارد، گفت: دولت در این زمینه برنامه دارد و دو سه گزینه برای تصدی این سمت مطرح هستند.

واعظی همچنین در پاسخ به پرسشی درباره سر دادن برخی شعار‌ها در مراسم راهپیمایی 22 بهمن و بالا بردن پلاکارد‌هایی در مخالفت با پیوستن ایران به گروه اقدام ویژه مالی (FATF) اظهار کرد: چهلمین سال انقلاب و راهپیمایی 22 بهمن همانطور که مقام معظم رهبری فرموده‌اند جایی برای تسویه حساب نیست و در این شرایط باید بر وحدت و همدلی تاکید کرد؛ مقام معظم رهبری در این زمینه تکلیف را روشن کردند و خیلی روشن از همه خواستند که هر کسی با هر سلیقه‌ای و هر نظری که دارد، برای احترام به انقلاب و 40 سال فداکاری که انجام شده در راهپیمایی 22 بهمن شرکت کنند تا نمادی از وحدت و صمیمیت و پیام روشنی به دشمنان ما و آن‌هایی که همواره به این امید بسته بودند که ما چنین جشنی نداشته باشیم، باشد.

وی گفت: تعداد بسیار کم و معدودی هستند که چنین شعار‌هایی سر دادند و چنین پلاکارد‌هایی را بالا بردند. در برابر این تعداد محدود ما نمی‌توانیم این موضوع را به همه مردم تسری دهیم. آن‌ها مردم نبودند و من نیز ندیدم که اقدام سازماندهی شده‌ای در این زمینه انجام شده باشد، اما همواره افرادی کج سلیقه و بد سلیقه وجود داشته‌اند و مردم باید قضاوت کنند که چه کسانی بیشتر به دستورات رهبری گوش می‌دهند و چه کسانی با وجود ادعایی که مطرح می‌کنند به این دستورات عمل می‌کنند.

رئیس دفتر رئیس جمهوری در ادامه در پاسخ به پرسش خبرنگاری که درباره ادامه روند تخریب دولت و شخص رئیس جمهوری از سوی برخی گروه‌ها پرسید، گفت: همواره این گروه‌ها حضور دارند. ما این روز‌ها مشاهده کردیم که در قم نیز سخنرانی‌های بی پایه و اساس و تفرقه انگیزی مطرح شد؛ فکر می‌کنیم که این افراد کسانی هستند که نه شرایط امروز مملکت را می‌دانند و نه دشمن را می‌شناسند و نه طرفدار مردم هستند؛ این‌ها در ذهنیات خودشان زندگی می‌کنند. اگر امروز بخواهیم مشکل مردم حل شود، همه باید دست به دست هم دهیم؛ اگر همه سران سه قوه، نهاد‌های انقلابی و ارگان‌های مختلف با هم باشیم می‌توانیم مشکلات مردم را حل کنیم، اما اگر با یکدیگر تفرقه داشته باشیم، آن کسی که ضرر می‌کند مردم هستند.

واعظی در بخش دیگری از صحبت‌های خود به بیان جزئیات مطالب مطرح شده در جلسه امروز هیأت وزیران پرداخت و گفت: تقریباً همه زمان جلسه امروز برای بررسی، مطالبات و خواسته‌های مردم که در روز راهپیمایی 22 بهمن حضور داشتند صرف شد. مردم با حضورشان به دنیا نشان دادند که اگر پای خارجی و تهدید دشمن در میان باشد، همه جدای از آنکه ممکن است به نوعی اختلاف سلیقه داشته باشند، پای نظام، اسلام و رهبری‌شان تا آخر می‌ایستند.

وی با بیان اینکه ما به عنوان دولت همواره در برابر این عظمت مردم وظایفی بر عهده داشته و داریم خاطرنشان کرد: در جلسه امروز آقای رئیس جمهوری مفصلاً در این باره صحبت و اعلام کرد که وظیفه و مسئولیت هر کدام از وزرا برای خدمت به مردم مضاعف شده است. همچنین در جلسه امروز تاکید شد که آن دسته از وزرایی که مسئولیت‌شان به نوعی با معیشت و رفع نیازمندی‌های مستقیم مردم و گرانی‌های موجود مرتبط است، حتماً باید راه حل‌هایی برای بهبود شرایط اتخاذ کنند.

رئیس دفتر رئیس جمهوری در پایان گفت: در جلسه امروز هیأت دولت راجع به وضعیت گوشت قرمز نیز مطالبی مطرح شد و راه حلی اتخاذ گردید و امیدواریم که با اجرای سیاست‌ها و راه حل‌های اتخاذ شده از سوی دولت، دولت در مقابل آنچه که در شأن مردم بزرگ کشور است وظایف خود را به خوبی انجام دهد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان