به گزارش ایسنا، هاشم نامور در نشست خبری که امروز برگزار شد، با بیان اینکه پالایشگاه بندرعباس در سال 1376 به بهره برداری رسید، اظهار کرد: در آن سال، ظرفیت این پالایشگاه 232 هزار بشکه در روز بود که در دو مرحله افزایش ظرفیت؛ در سالهای 87 و 91 خوراک این پالایشگاه به ترتیب 320 و 350 هزار بشکه در روز افزایش یافت. هدف در آن برهه زمانی با توجه به نیاز کشور افزایش تولید بود.
وی با بیان اینکه پالایشگاه بندرعباس 18 درصد سوخت مورد نیاز کشور را تأمین میکند، گفت: یکی از ویژگیهای این پالایشگاه، دسترسی به آبهای آزاد است که امکان صادرات فرآوردههای نفتی را برای ما فراهم میکند. مأموریت اصلی این پالایشگاه تأمین نفت خام و میعانات گازی برای عرضه به بازارهای داخلی و جهانی است.
مدیرعامل پالایشگاه نفت بندرعباس با بیان اینکه طراحی این پالایشگاه برای نفت خام سنگین است اظهار کرد: در این پالایشگاه نفت خام سبک میدان هنگام نیز پالایش میشود.
اجرای عملیات طرح افزایش ظرفیت و بهبود کیفیت فرآوردهها
نامور در ادامه با اشاره به اجرای عملیات طرح افزایش ظرفیت و بهبود کیفیت فرآوردهها در پالایشگاه بندرعباس اظهار کرد: هدف اصلی ما افزایش تولید بنزین بود که در این راستا تولید بنزین در پالایشگاه بندرعباس چهار میلیون لیتر افزایش داشت و از پنج میلیون لیتر در روز به 12 میلیون لیتر در روز رسید که این 12 میلیون لیتر طبق استاندارد یورو 5 است. گوگرد بنزین تولیدی در این پالایشگاه 10 هزار PPM بود که در حال حاضر به کمتر از 50 رسیده است.
وی ادامه داد: قبل از اجرای این پروژه، سه میلیون لیتر نفتا صادر میکردیم و در ازای آن، بنزین وارد میکردیم که در حال حاضر این فرآیند متوقف شده است.
به گفته مدیرعامل پالایشگاه نفت بندرعباس، در مجموع سه میلیون بشکه در صورت ذخیرهسازی فرآوردهها نیز افزایش یافته است.
نامور درباره درآمد روزانه ناخالص این پروژه توضیح داد: درآمد روزانه ناخالص این پروژه 962 هزار دلار در روز است که 350 میلیون دلار در سال میشود.
به گفته وی، 65 درصد تجهیزات به کار رفته در این پروژه داخلی هستند.
مدیرعامل پالایشگاه نفت بندرعباس در پایان درباره تولید نفت گاز در این پالایشگاه نیز توضیح داد: روزانه 15 میلیون لیتر گازوئیل یور و 4 در پالایشگاه بندرعباس تولید میشود.