خبرگزاری تسنیم: خندههایی که قرار است با تماشای سریالهای نوروزی بعد از مدتها فقدان یک طنز درست و اصولی، به قهقهه تبدیل شود. جایی که سعید آقاخانی در عین انتقال مفاهیم ارزشمند فرهنگی از سبک زندگی ایرانی اقوام یک اتفاق جذاب با کمدیهای موقعیت هنرمندان طراز اول در «نون. خ» شبکه یک به نمایش درمیآید. دوربین تسنیم امروز به پشت صحنه این سریال نوروزی رفت تا گزارشی تهیه کند؛ جای چه نوع طنزهایی در آثار نمایشی خالیست موضوعی بود که در گفتگو با سعید آقاخانی، هومن حاجیعبداللهی، مهدی فرجی (تهیهکننده) و امیر معقولی (مدیرفیلمبرداری) جویا شدیم. البته فارغ از حاشیههای جذابی که این گزارش داشت؛ از شوخیهای سعید آقاخانی با خبرنگاران تا ارائه جزئیاتی از اسپیشال اپیزود «پایتخت» در شب عید که هومن حاجیعبداللهی تعریف کرد.
*هومن حاجیعبداللهی درباره ساخت «پایتخت» گفت: "امسال «پایتخت 6» نداریم بلکه قرار است فیلم سینمایی 90 دقیقهای تولید شود. هنوز داستان را نمیدانم، اما در گفتگو با محسن تنابنده وی گفت که میخواهم 90 دقیقه مردم قهقهه بزنند".
سعید آقاخانی درباره روند سریال نوروزی شبکه یک سیما، گفت: ما یک مجموعهای را آماده میکنیم که هم جنبه اجتماعی دارد و هم فضای نویی را برای تماشاچیان تلویزیون رقم میزند. یک بخشی در منطقه کردستان تصویربرداری میشود با آن زبان، لهجه و فرهنگ کردی که فکر میکنم کار جذابی باشد. مردم ببینند و لذت ببرند که در این سطح کاری نداشتیم.
او به نکته جالبی از نپرداختن به کارهای جذابی که بتواند فرهنگ قومیتهای ایرانی را به نمایش دربیاورد، اشاره کرد: یکی از دوستان من کاری را در بندرعباس انجام داد که نشان دادن یکسری آداب و رسوم خیلی جذاب بود. چرا که مخاطب با این صحنهها و موقعیتها بیشتر ارتباط برقرار میکند و از فضای تهران، لوکیشنهای تهران و زبان و ارتباط تهرانی که تکراری و پیشپا افتاده، خسته شده است.
هومن حاجی عبداللهی در جلوی دوربین تسنیم قرار گرفت و درباره معضل طنز نامناسب تلویزیونی و سینمایی، گفت: وقتی سعی میکنند مردم را به هر قیمتی بخندانند این اتفاق میافتد. فکر میکنم بایستی مخاطب را با تفکر بخندانند! سریالی مثل «نون. خ» این اتفاق را برای مخاطب رقم میزند و پیش از این هم در «پایتخت» چنین اتفاقی افتاد. باید خیلی هنرمندانه، بهانههایی را نشانهگذاری کنیم که برای مخاطب جذاب باشد. همه با هم بخندند و به کسی توهین نشود.
وی افزود: باید سعی کنیم مردم را جدی بخندانیم و با ادا اطوار این اتفاق نمیافتد. بازیگری که بتواند هر نقشی را بازی کند نقشهای جدی را راحت بازی میکند و کمدی را یک مقدار با تأمل بازی میکند. به نظرمن اگر بازیگری که در موقعیتهای طنز ایفای نقش جذاب و مهمی داشته باشد، بازیگرتر است.
مهدی فرجی تهیهکننده سریال «نون. خ» درباره طنزهای تلویزیون گفت: معمولاً تلویزیون نه به دنبال طنزهای شانه تخممرغی بوده و نه از این ریاکشنها استقبال میکند. ما همیشه سعی کردهایم روی آنتن سیما، یک کمدی اجتماعی و شاد نشان دهیم؛ همین اتفاقی که در سریال «نون. خ» افتاده و مسائل و مشکلات مردم را مطرح کردهایم. این اتفاق با لبان خنده میافتد که تلخیهای شرایط سخت اقتصادی ایرانیان کمتر شود.
وی تصریح کرد: مردم در ایام نوروز بایستی سریالها و برنامههایی را ببینند که شادیهایشان افزایش پیدا کند. نشاط داشته باشند و زمانیکه خانوادهها دور هم هستند خوشحال و شاداب باشند نه اینکه دوباره با درام و یکسری از موقعیتهای تلخ، ناراحتشان کنیم.
امیر معقولی مدیر فیلمبرداری بسیاری از سریالهای تلویزیونی، گفت: وقتی مردم به عید دیدنی میروند نباید سریالهایی روی آنتن برود که معمایی و نیاز به تفکر داشته باشد. چون مردم مشغول دید و بازدید و شرایط مفرح هستند و نمیتوانند خیلی وقت تفکر روی سریالی بگذارند. باید ذهن خودشان را صرف موضوعات جالب و جذاب کنند و این اتفاق با سریالهایی رقم میخورد که به دست هنرمندانه و کاربلد یکسری از کمدینهایمان واگذار شود.