ماهان شبکه ایرانیان

همایش ملی تاریخ شفاهی دفاع مقدس برگزار می‌شود

رئیس سازمان اسناد و مدارک دفاع مقدس از «همایش ملی تاریخ شفاهی دفاع مقدس» در کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران خبر داد.

همایش ملی تاریخ شفاهی دفاع مقدس برگزار می‌شود

به گزارش ایسنا، سردار غلامرضا علماتی رئیس سازمان اسناد و مدارک دفاع مقدس که در نشست خبری «همایش ملی تاریخ شفاهی دفاع مقدس» سخن می‌گفت بیان کرد: نیازمند آن هستیم که تاریخ را بدانیم در این میان تاریخ دفاع مقدس به عنوان برگ زرین می‌درخشد که هویت و اقتدار ما به آن وابسته است. بنابراین ابتدا باید آن را خوب بدانیم و سپس به درستی به نسل‌های آینده منتقلش کنیم.

وی یادآور شد: ما باید بتوانیم با شیوه‌های گوناگون از جمله تاریخ شفاهی دفاع مقدس فداکاری ملت ایران را به درستی بازنمایی کنیم. چرا که حدود نیمی از جمعیت آن زمان درگیر مسئله جنگ بودند. و همین اصل گستره‌ای فراگیری را فراهم کرده است چرا که دشمن در دوران دفاع مقدس بالغ بر 15 هزار کیلومتر مربع از خاک ایران را اشتغال کرده بود. در 200 سال گذشته این نخستین بار بود که بخشی از ایران از کشور جدا نشد.

رئیس سازمان اسناد و مدارک دفاع مقدس بیان کرد: به پاس ارج نهادن به ایثارگری رزمندگان و انتقال تجارب به نسل‌های آینده سازمان ما و سازمان اسناد و پژوهشکده اسناد سازمان اسناد و کتابخانه ملی با همکاری 20 نهاد دیگر همایش تاریخ شفاهی دفاع مقدس را برگزار خواهند کرد. ما باید بتوانیم به شکل مطلوب جنبه‌های علمی و عملی دفاع مقدس را پیگیری کنیم.

سردار علماتی توضیح داد: همایش ملی تاریخ شفاهی دفاع مقدس روز یکشنبه 12 اسفند ماه از ساعت 8 تا 17 در سالن قلم کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران برگزار خواهد شد. سخنران اصلی این همایش دریابان شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی کشور است. در همین راستا ما توانستیم در سراسر کشور 43 هزار و 488 ساعت مصاحبه را جمع آوری کنیم که از این تعداد 494 هزار و 10 صفحه متن پیاده شده است. این متون را به 129 عنوان کتاب تبدیل کرده‌ایم. در همایش مذکور از 100 عنوان کتاب رونمایی خواهیم کرد و سه نشست تخصصی هم برای ارائه مقالات در نظر گرفته‌ایم همچنین 5 ناشر برتر حوزه تاریخ شفاهی تقدیر خواهند شد.

به گزارش ایسنا، در بخش دیگر این نشست خبری غلامرضا عزیزی یکی دیگر از دبیران همایش تاریخ شفاهی دفاع مقدس توضیح داد: پنج سال پیش نخستین همایش مرتبط با تاریخ شفاهی دفاع مقدس برگزار شد. پس از آن جامعه علمی منتظر بودند که یک بار دیگر چنین همایشی برنامه ریزی شود. اکنون دومین همایش ملی تاریخ شفاهی قرار است برگزار شود.

وی افزود: هنوز نتوانستیم به صورت آکادمیک به تاریخ شفاهی بپردازیم اگر چه تعدادی پایان نامه دکترا و کارشناسی ارشد در دانشگاه‌ها به این موضوع پرداخته‌اند اما هنوز رشته‌ای به نام تاریخ شفاهی وجود ندارد به همین دلیل برخی از سازمانها نهادها و گروه‌ها به صورت خود جوش به موضوع تاریخ شفاهی می‌پردازند. سازمان اسناد و کتابخانه ملی نیز از سال 70 کار خود را در این زمینه آغاز کرد.

عزیزی در رابطه با آثار دریافت شده از سوی دبیرخانه همایش ملی تاریخ شفاهی دفاع مقدس گفت: تعداد 141 مقاله دریافت شد از این تعداد 121 مقاله با همایش مرتبط بود و 19 مقاله دیگر اگر چه خوب بودند اما در محورهای همایش نمی‌گنجیدند.

وی ادامه داد: از 121 مقاله 20 مقاله به عنوان برتر شناخته شد و 15 مقاله نیز قرار است در روز همایش ارائه شود. 20 داور این آثار را ارزیابی کردند. و قرار است هر یک از آنها در نشریه‌های علمی تخصصی، علمی پژوهشی و علمی ترویجی منتشر شوند.

عزیزی در پایان یادآور شد: خوشبختانه ژانر جدیدی از تاریخ شفاهی در حال شکل‌گیری است. صرف نظر از مصاحبه کرد و گویا سازی شاهدیم که برخی از آثار در زمینه تاریخ شفاهی می‌توانند به عنوان پژوهش‌های کیفی نیز مورد استفاده قرار گیرند.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان