خبرگزاری فارس: پژوهشگر طب سنتی با اشاره به طرح برخی از شایعات در طب سنتی توسط افرادی که شناختی نسبت به این حوزه ندارند گفت: نگاه اسلام به طب سنتی بسیار جامع و عمیق است و اصل مزاج و سبک زندگی در آن مدنظر قرار دارد.
سیدمهدی میرغضنفری پژوهشگر طب سنتی در ارتباط با برخی از شایعات در طب سنتی اظهار داشت: امروزه متأسفانه برخی از افراد در حوزه طب سنتی ایران و حتی طب اسلامی اظهارنظر میکنند در حالی که هیچ اطلاع دقیقی در این زمینه ندارند.
وی افزود: به طور مثال این افراد به مردم پیشنهاد میکنند که از خوردن سبزیجات بپرهیزند و بیشتر مصرف گرمیجات را مدنظر قرار دهند. همچنین تأکید دارد که مصرف شکر سفید باید ممنوع شود همه عسل بخورند یا حجامت در اسلام توصیه شده و دوای همه دردها است.
میرغضنفری ادامه داد: متأسفانه این افراد گاهی استناد به احادیثی میکنند که هیچ سندیتی نداشته و مرتبط به ائمه نیست و ساخته و پرداخته ذهن برخی از افراد است. اینکه توصیه میشود همه نمک دریا بخورند و اینکه همه از ظروف مسی استفاده کنند منشأ علمی ندارد چرا باید چای سیاه نخورند و همه چای دارچین استفاده کنند.
این پژوهشگر طب سنتی با بیان اینکه ریشه این مسائل در جهل است و هیچ ارتباطی به طب سنتی ندارد، گفت: نگاه اسلام به سلامت بسیار پیشرفته است و علوم پایه پیشگیری و درمان در آن مدنظر قرار دارد. نگاه عمیقی اسلام به این موضوع داشته و توصیه برای همه افراد یکسان نیست.
وی تصریح کرد: باید اصول را در طب سنتی رعایت کنیم نه اینکه یکسری دستورات را مدنظر قرار دهیم. 6 اصل بیداری، سبک زندگی سالم، فعالیت بدنی، تنظیم ورودی و خروجی بدن، مدیریت استرس، هوای سالم از اصولی است که در طب سنتی مدنظر قرار دارد.
میرغضنفری خاطرنشان کرد: بر همین اساس فرد باید مزاج خود را بشناسد و بر اساس مزاج آن توصیههای لازم را انجام دهد و در صورتی که سبک زندگی سالم در فرد مدنظر قرار گیرد و مزاج نیز شناخته شود فرد به ندرت بیمار میشود و یا اگر بیمار شود بیماری در آن مزمن نخواهد شد.