به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری میزان، جامعه زنان برای صلح افغانستان، روز جمعه (10حوت) در قطعنامه 15 مادهای مواضع خود را در گفتوگوهای صلح اعلام کردند.
نشست اجماع زنان برای صلح افغانستان، روز پنجشنبه (9حوت) با حضور 700زن از سراسر افغانستان در تالار لویه جرگه در کابل برگزار شد، اما قطعنامه آنها امروز اعلام شد.
این زنان میگویند که نباید صلح دست خوش معاملات سیاسی شود و در این میان حق زنان نادیده گرفته شوند.
آتشبس میان طرفهای درگیر، برقراری صلح پایدار، حفظ ارزشهای بیش از یک ونیم دهه گذشته، عملی شدن قانون در برابر ظالمان، مبارزه با فساد و خشونتها، پشتیبانی از نیروهای امنیتی افغانستان بخشی دیگر این قطعنامه 15 مادهای هستند.
زهره یوسف، مشاور بانوی نخست افغانستان گفت: «اکنون برای زنان افغانستان، ثابت شده است که در میز مذاکرات صلح باید خودشان صدا داشته باشند، زیرا اعتبار و اعتماد سر یک جمع وجود ندارد.»
حسینه صافی، سرپرست وزارت اطلاعات و فرهنگ افغانستان نیز بیان داشت: «هرگونه ادعاها را مبنی بر طرح ایجاد حکومت موقت را شدیدأ محکوم کرده و خواهان برگزاری انتخابات هستیم.»
همزمان با شدت گیری تلاشها برای صلح، پیش از این نیز زنان از آنچه که احتمال نادیده گرفتهشدن حقوق و دستاوردهای آنها در گفتوگوهای صلح میدانند، ابراز نگرانی کردهاند.
آنان، بارها با برگزاری نشستها، خواهان سهیم شدن زنان در روند گفتوگوهای صلح شدهاند – گفتوگوهاییکه تاکنون حتی حکومت در آن سهیم نیست.
طالبان و ایالات متحده آمریکا تاکنون چهار بار باهم دیدار کردهاند و پجمین دور گفتوگوهای آنان هم در جریان است. در حالیکه طالبان هرگونه گفتوگو با حکومت را رد کردهاند.
زنان در افغانستان، نگران هستند که مبادا در غیبت آنان، درباره آیندهشان تصمیم گرفته شود.
به نوشته طلوع نیوز، کویتا صدیقی، عضو کمیته مشورتی زنان برای صلح میگوید: «صدای زنان افغانستان، متحدانه از یک حنجره بلند شود، آن نادیده گرفته نخواهد شد.»
/