خبرگزاری تسنیم:امروز رویدادهای مختلفی روی آنتن رادیو و تلویزیون میآید که در این بسته خبری مروری بر آنها داریم:
بررسی نحوه توزیع و نشر آثار موسیقی در شبکه چهار
مجله شبانگاهی «شبهای هنر» امشب در «شب موسیقی» به بررسی نحوه نشر و توزیع محصولات موسیقی در کشور میپردازد. رضا مهدوی مجری کارشناس «شب موسیقی» امشب (یازدهم اسفندماه) میزبان بابک چمن آرا و رامین صدیقی دو نفر از فعالان حوزه نشر و توزیع محصولات موسیقی میشود و با آنها در خصوص مسائل و مشکلات این حوزه به گفتگو میپردازد.
همچنین با دو نفر دیگر از فعالان نشر حوزه موسیقی غلام علمشاهی و رامین جوان گفتگویی انجام شده که در قالب گزارش در میان گفتگوی میهمانان پخش میشود. در بخش «ناشنیدههای» امشب «شب موسیقی»، بیاد استاد زنده یاد سیاوش زندگانی، قطعهای از ویولننوازی این هنرمند در برنامه روی آنتن میرود.
همچنین نکوداشت امیر اشرف آریانپور، مدرس، موسیقیپژوه و استاد نمونه دانشگاههای کشور، هشتم اسفندماه به همت معاونت علمی و پژوهشی فرهنگستان هنر برگزار شده که به همین مناسبت در قالب یک بخش گزارشی «شب موسیقی» به این نکوداشت پرداخته است.
«شب موسیقی» به تهیه کنندگی حبیبالله ذوالفقاری، یک شنبه شبها ساعت 23 به طور زنده، از شبکه چهار سیما پخش میشود.
برقراری عدالت از لواسان تا اتوبان مدرس به «تهران 20» رسید
برنامه تهران 20 امشب (12 اسفندماه) به واکاوی جنجال برخورد پلیس و تخریب ویلای در لواسان میپردازد. "تهران 20" با پخش تصاویر اختصاصی از عملیات فسادستیزانه شهرداری لواسان و همچنین گفتگو با سردار رحیمی با موضوع برخود قانونی مامور پلیس با فرهاد مجیدی، مهمان امشب خانههای مردم خواهد بود.
تهران 20، برنامه پرمخاطب و نام آشنا برای مردم ایران، مخصوصاً پایتختنشینان 5 شب از شبهای هفته را میزبان خانههای شهروندان است. تهران 20 با اجرای "محمد دلاوری" در روزهای شنبه تا چهارشنبه هر هفته و طبق روال معمول، رأس ساعت 20 از شبکه پنج سیما میهمان خانههای مردم ایران خواهد بود.
این برنامه به تهیهکنندگی محمدعلی بازی کاری از گروه تهران و شهروندی ساعت 20 روانه آنتن شبکه پنج سیما میشود.
«تراز» روی آنتن شبکه ایران کالا
برنامه «تراز» یک برنامه اقتصادی است که به تهیهکنندگی سعید نقیبی هر روز صبح از شبکه ایران کالا پخش میشود و به مسائل مختلف اقتصادی و معیشتی مردم میپردازد. مهدی افشاریان یکی از مجریان ثابت برنامه معتقد است که موفقیت کامل برنامه در گروی صداقت کامل با مردم است و قرار نیست به مسئولان وفادار باشند، بلکه تنها به مردم وفادار هستند.
مهدی افشاریان بیان کرد: رسالت برنامه «تراز» حمایت از کالای ایرانی، تشویق کسب و کارهای ایرانی و مسائل اشتغال است. مدیر گروه برنامههای ترکیبی دکتر سیدی، به سعید نقیبی تهیه کننده برنامه «تراز» برنامهای را محول کرد که پیرامون مسائل اقتصادی صحبت کند. ما تا پیش از این برنامه، شبکهای به طور منحصر به فرد برای مسائل اقتصادی و کسب و کار نداشتیم و احتیاج به برنامهای صبحگاهی داشتیم که مسائل روز اقتصادی را بررسی کند.
وی افزود: سعید نقیبی با توجه به دیدگاهش یک تیم جوان شامل هفت مجری را انتخاب کرد که در بخش-های مختلف به تحلیل اخبار روز اقتصادی میپردازند و جذابیتهایی را نیز به این بخش اضافه میکنند. ما دو بخش اقتصاد کلان و خرد داریم که اقتصاد کلان مربوط به اقتصاددانان، بدنه دولت و مجلس میشود، اقتصاد خرد نیز مربوط به معیشت مردم است و «تراز» به اقتصاد خرد میپردازد.
این مجری تلویزیون ادامه داد: نگاه «تراز» به این است که برنامههای مربوط به معیشت مردم تا چه اندازه عملی شده و مسئولان چقدر توانستند موجب رونق سفرههای معیشتی مردم شوند؛ به همین جهت به دعوت آقای نقیبی به این برنامه آمدیم. ما چندماه تمرینهای بسیار فشرده داشتیم تا در زمانی فشرده، محتوایی به اندازه یک برنامه چهار ساعته با ضرباهنگ و ریتم تند به مخاطب ارائه کنیم. استفاده از شور جوانی موجود در این برنامه، مردم را به دیدن آن علاقهمند کرده است و هرکدام از ما در بازکردن گره اقتصادی کشور سهیم هستیم.
وی درباره میزان مطالعات اقتصادی خود نیز بیان کرد: قبل از اینکه وارد این برنامه شوم اقتصادی نبودم، اما در بازه فشرده چندماهه تحت نظارت سردبیر برنامه آقای میرشاهی و تهیهکننده برنامه، هرروز اتاق فکر داشتیم و مدل برنامه و شیوه ورود به موضوعات مختلف را تعیین میکردیم. ما مطالعه میکنیم و کارشناسانی به عنوان مشاور داریم و بسیاری از مسائل اقتصادی را تجزیه و تحلیل و تمام روزنامههای اقتصادی را مرور میکنیم. ما حتی ماهنامههای اقتصادی خارجی مثل وال استریت ژورنال را نیز مطالعه، تحلیل و بررسی میکنیم.
افشاریان خاطرنشان کرد: هر روز از صبح تا ساعت 12 و 45 دقیقه برنامه به روی آنتن میرود، اما همه گروه پس از پایان برنامه تا 8 و 9 شب در بخش اداری میمانند، روزنامههای روزهای بعد را بررسی میکنند و از مهمانها برای حضور در برنامه دعوت میکنند. بعضی وقتها فقط شبی دو یا سه ساعت میخوابیم، چون حجم مطالب اقتصادی زیاد و پیچ در پیچ است. معمولاً یک موضوع اقتصادی به چندین صنف و اتحادیه یا بدنه دولت ارتباط پیدا میکند و ارتباطات این موارد خیلی مهم است و حتماً باید تحقیق کنیم. با انجام این کارها حدود 90 درصد به مسائل اقتصادی مسلط میشویم؛ کم کاری¬های موجود را بررسی میکنیم و نقاط ضعف و باگهای اقتصادی کشور را به دست میآوریم، چون قرار نیست فقط آنتن را پر کنیم، بلکه قرار است بگوییم مشکل کجاست.
وی با اشاره به اینکه موضوع «میوه و ترهبار» پر حاشیهترین سوژهای بوده که دنبال کرده است گفت: هر روز برنامه ما پر از حاشیه و مسائل مختلفی است، اما برنامه ما درباره «میوه و ترهبار» بسیار پرسوژه و پرحاشیه بود، چون بسیاری از مسئولان تنظیم بازار و میادین ترهبار شهرداری در وزارت جهاد کشاورزی و تعاونی روستایی حاضر به حضور در این برنامه نشدند و پاسخگوی تلفنهای خود نبودند. برنامه ما درباره «نقش دلالی در بالا رفتن قیمت میوهها» بود و سه نفر را از چندین روز قبل دعوت کردیم، اما سر موعد گفتند جلسه داریم و هیچکدام نیامدند و تلفنی هم پاسخگو نبودند. رسالت برنامه ما این است که هر مهمان مسئولی در هر بخشی حاضر نشود و پاسخ ندهد، اعلام کنیم که دعوت کردیم و جای صندلی او خالی است و نیامد.
مجری «تراز» در پاسخ به این پرسش که آیا این برنامه میتواند مثل «پایش» در تلویزیون تبدیل به یک نشان تجاری شود عنوان کرد: برنامه «پایش» خیلی خوب است و به تمام عوامل آن خدا قوت میگویم، اما اگر قرار باشد دقیقا شبیه «پایش» باشیم، قطعا نباید وجود داشته باشیم و باید طرحی نو دراندازیم و سمت و سویی جدید به این قضیه بدهیم. وظیفه ما آشتی دادن مقوله اقتصاد با مردم است و مطالبهگر هستیم. به طور مسلم برنامههای «پایش» و «تراز» می¬توانند یار و یاور یکدیگر باشند تا مردم بدانند اگر خواستهای دارند باید مطالبهگر باشند. به طور مطمئن برنامه «تراز» میتواند یک نشان تجاری شود و به زودی خبرهای زیادی از موفقیت و جنجالی که به پا میکند منتشر میشود و با هیچکس هم شوخی ندارد.
او همچنین در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه آیا برای برنامه خاصی تذکرگرفته است یا خیر گفت: تا به حال خیر. ما اتهام بیجهت به کسی نمیزنیم و تنها گرداننده این برنامه هستیم. ذات اصلی برنامههای تلویزیونی این است که به عنوان مجری، تنها، اعلام میکنیم. گاهی کارشناسان برنامه با هم به توافق نمیرسند، وگرنه اخطاری از جایی نگرفتیم و زابلیزاده مدیر شبکه و آقای نقیبی از ما خیلی حمایت کردند. هر موضوعی را که در برنامه اعلام میکنیم، با سند و مدرک است. مردم حوصله نمیکنند روزنامه صبح و عصر را بخوانند، اما هرکس آنها را بخواند و تحلیل اقتصادی روی آن بگذارد، قطعاً به نتایج ما میرسد.
مجری «تراز» اظهار داشت: برنامه با بودجه شبکه ایران کالا پیش میرود و تنها در میان برنامه برای جلوگیری از خسته شدن تماشاگر آگهی پخش میکنیم. با توجه به اینکه از کسب و کارهای ایرانی حمایت میکنیم، از کارآفرینان ایرانی دعوت میکنیم تا درباره کسب و کار و علل موفقیت خود توضیح دهند و ما حتی یک تیزر تبلیغاتی نیز به آنها هدیه میدهیم.
او معتقد است: در تمام جهان نباید بخش پیش تولید و اتاق فکر را فراموش کنیم. متأسفانه اگر بخواهیم در هرجایی از دنیا ایدهای را به مرحله تولید برسانیم ابتر میشود، چون در مسیر کار بسیاری از نواقص خود را نشان میدهند. وقتی یک برنامه با هر گرایشی اعم از اجتماعی، اقتصادی یا سیاسی میتواند موفق باشد که یک اتاق فکر داشته باشد و از کارشناسان دعوت کنند و پیش تولید قانونمندی داشته باشند.
افشاریان در پایان گفت: ما در دو برنامه اول 2 هزار و 700 پیامک درباره موضوع برنامه داشتیم و این نشان میدهد که خیلی جنجالی شروع شد و موفقیت کامل برنامه ما در گروی صداقت کامل با مردم است و قرار نیست به مسئولان وفادار باشیم، بلکه تنها به مردم وفادار هستیم.
اردشیر رستمی به «کتابباز» میآید
اردشیر رستمی، روز سه شنبه بیست و دوم آبانماه مهمان «کتابباز» بود؛ با توجه به این موضوع که برنامه حضور او به یکی از پربینندهترین برنامههای این فصل تبدیل شد و بنا به درخواست بینندگان، بار دیگر در روزهای پایانی این فصل، «کتابباز» میزبان این هنرمند میشود.
«کتابباز» به تهیهکنندگی و کارگردانی محمدرضا رضاییان و اجرای سروش صحت، شنبه تا چهارشنبه ساعت 20 از شبکه نسیم پخش میشود و تکرار آن ساعت یک بامداد، 8 صبح و 13 بعدازظهر روی آنتن شبکه نسیم خواهد رفت.
در پنجمین قسمت "عصرجدید" چه خواهد گذشت؟
از اوج هنر در نوازندگی با ساز ابداعی و بازیگری و خوانندگی و اوج خنده در آکروبات کمدی و دوچرخهسواری در سایزهای حیرتانگیز تا اوج رازآلودگی در شعبده و اوج خلاقیت در حل کردن مکعب روبیک! استعدادهای امشب 90 دقیقه را جذاب پدید آوردهاند. امشب بعد از خبر ساعت 22 روی آنتن شبکه سه سیما میرود.
آیفیلم در پی «خوش رکاب»
«گرامافیلم» این هفته موسیقی مجموعه «خوش رکاب» را با حضور علی خلج، پویا امینی و سعید کریمی بررسی میکند. مجموعه «خوش رکاب» بهکارگردانی علی شاهحاتمی در سال 1382 از شبکه یک سیما پخش شد و محمد کاسبی، مریم سعادت، پویا امینی، امیر نوری و... در آن ایفای نقش کردهاند.
علی خلج خوانندگی تیتراژ این مجموعه خاطرهبرانگیز را برعهده داشته است. مستند «گرامافیلم» به تهیهکنندگی ناهید دلآگاه دوشنبه سیزدهم اسفند ساعت 22:30 روی آنتن آیفیلم میرود و در ساعت 06:30 روز بعد بازپخش خواهد شد.
بررسی مشکلات کارآفرینان در «پایش»
برنامه تلویزیونی «پایش» این هفته به تحلیل بازار و اخبار مهم هفته گذشته میپردازد. تحلیل و بررسی بورس و همچنین ظرفیتهای موجود در آن از دیگر موضوعاتی است که امشب یکشنبه دوازدهم اسفندماه در این برنامه مورد واکاوی قرار میگیرد. اما در بخش دوم برنامه قرار است به صورت ویژه موانع کسب و کار و مشکلات موجود کارآفرینان در تعامل با تأمین اجتماعی بررسی شود.
همچنین نظرسنجی امشب برنامه به تسهیل ورود دانشآموختگان حقوق به بازار وکالت اختصاص دارد. «پایش» به تهیه کنندگی الهام پیرهادی، کاری از گروه دانش و اقتصاد شبکه یک سیما است که امشب ساعت 23 با اجرای محمد دلاوری به طور زنده پخش خواهد شد.
«حکایتهای کمال» به آخر خط نزدیک شد
بیش از نود درصد از تصویربرداری سریال «حکایتهای کمال» در شهرک سینمایی غزالی لوکیشن اصلی این مجموعه به پایان رسید.
محسن شایانفر تهیهکننده این مجموعه در ارتباط بازمان پایان تصویربرداری «حکایتهای کمال» گفت: تصویربرداری این مجموعه را به کارگردانی قدرتالله صلح میرزایی از اوایل مردادماه سال جاری در شهرک سینمایی غزالی شروع کردیم و تاکنون بیش از 90 درصد از ضبط کار به اتمام رسیده است.
او ادامه داد: زمان و شبکه پخشکننده سریال «حکایتهای کمال» پس از پایان مراحل فنی کار با تصمیم مدیران سیما فیلم مشخص میشود». پیشتولید سریال «حکایتهای کمال» با ساخت دکور در شهرک سینمای غزالی از اردیبهشت سال 97 شروع شد و ضبط آن از مردادماه سال جاری در این منطقه آغاز و همچنان در این شهرک ادامه دارد.
«حکایتهای کمال» اقتباسی از رمانی به همین نام نوشته محمد میرکیانی است که قهرمان داستان یک نوجوان به نام «کمال» است. این سریال روایتی از دهه 40 است که ساختاری اپیزودیک دارد و در مرکز سیما فیلم تولید میشود. محمود پاکنیت، شهره لرستانی، محمدرضا شیرخانلو، حمید ابراهیمی، سولماز غنی، علی مسلمی، شهرام عبدلی، بیژن بنفشه خواه، یوسف صیادی، امیر نوری، فلورنظری، بیتا خردمند، کاظم هژیرآزاد، سیروس میمنت، مهرداد ضیایی، مختار سائقی، اکبر سنگی، آرش نوذری، داریوش سلیمی، سعید پیر دوست، عباس محبوب، بهشاد مختاری، حسین چنگی، فریده دریامج، تقی زنجانی، حمید صفایی و شهربانو موسوی، به همراه هنرمندان خردسال امیرحسین کافتری، همراز اکبری و محمدحسین بلوکات و جمعی از بازیگران سینما و تئاتر در این سریال بازی دارند.
«ستایش 3» به بندرعباس رسید
عوامل سریال «ستایش» برای ضبط سکانسهای نهایی عازم بندرعباس شدهاند. حامد خاکدامن مدیر تولید مجموعه تلویزیونی «ستایش» در خصوص روند تصویربرداری فصل سوم این سریال گفت: عوامل سریال «ستایش» عازم بندرعباس شدهاند تا سکانسهای نهایی را ضبط کنند. داریوش ارجمند و مهدی سلوکی جزو بازیگرانی هستند که برای سکانس پایانی در بندرعباس حضور دارند.
وی با اشاره به پایان تصویربرداری سکانسهای مربوط به نرگس محمدی، ادامه داد: تاکنون 95 درصد از تصویربرداری این سریال به پایان رسیده است و تدوین به صورت همزمان انجام میشود. تصویربرداری «ستایش 3» به کارگردانی سعید سلطانی، نویسندگی سعید مطلبی و تهیهکنندگی آرمان زرینکوب از دهم فروردین ماه در تهران آغاز شد.
شروع داستان «ستایش»، سالهای ابتدایی دهه 60 است و ادامه آن به سالهای اخیر میرسد. فیلمنامه سری سوم این مجموعه در 30 قسمت نوشته شده که نگارش آن بر عهده سعید مطلبی است. فصل سوم «ستایش» با دو فصل قبلی آن متفاوت و دارای ساختاری جدید است. این فصل از مجموعه افزون بر روایت داستان شخصیتهای فصل اول و دوم به بازگویی روابط میان آنها میپردازد.
«ستایش» مجموعهای است که مطابق با زمانه خود پیش رفته و در عین حال برای خانواده ارزش و اهمیت قائل است. فصل 1 و 2 «ستایش» در سالهای 90 و 92 از شبکه سه سیما پخش شد و فصل سوم آخرین فصل سریال است.