ماهان شبکه ایرانیان

بیست فیلم ورزشی برتر تاریخ سینما- قسمت اول

بهترین فیلم‌های ژانر ورزشی آن‌هایی هستند که مستقل از ورزشی که آن را به تصویر می‌کشند، روایت می‌شوند. داستان‌ این فیلم‌ها هر کسی را فارغ از میزان علاقه‌اش به ورزش، جذب خود می‌کنند. قسمت موردعلاقه‌ی تماشاگران از ورزش و فیلم، غیرقابل‌پیش‌بینی بودن آن‌هاست. برای شما از 20 فیلم ورزشی برتر سینما نوشته‌ایم، فیلم‌های ورزشی که درست مثل تماشایی‌ترین ورزش‌ها ما را شگفت‌‌زده می‌کنند.
20- Moneyball 2011با اینکه ما هیچ‌وقت نخواهیم فهمید اقتباس استیون سودربرگ Steven Soderbergh از رمان “مانیبال” Moneyball مایکل لوئیس Michael Lewis چطور می‌شد، فیلم اصلی نگاهی دقیق به گروهی از مردان بالغ بود که زندگی‌شان را صرف بازی که چند پسربچه آن را بازی می‌کنند، کرده‌اند. بخش بیسبالی baseball «مانیبال» آن‌طور که باید پرانرژی و عمیق نیست، اما کارگردان بنت میلر Bennett Miller و فیلم‌نامه‌نویسان فیلم استیون زایلیان Steven Zaillian و آرون سورکین Aaron Sorkin به کمک دیالوگ‌ها توانستند این موضوع را جبران کنند و بر تاثیرگذاری فیلم بیفزایند. «مانیبال» به کمک ایفای نقش‌های بی‌نظیرش موفق شد به زیبایی به موضوعاتی مثل بالا رفتن سن، پدر شدن و شکست بپردازد.
19- The Damned United 2009وقتی که پیتر مورگان Peter Morgan سرگرم پرداختن به خانواده‌ی سلطنتی نباشد (او «ملکه» The Queen و «تاج» The Crown را در کارنامه دارد)، به شخصیت‌‌های ورزشی پرحاشیه علاقه دارد. او علاوه بر «یونایتد لعنتی» The Damned United، «شتاب» Rush را نیز که آن هم بر اساس یک داستان واقعی است، بر روی کاغذ آورده است. این فیلم در مورد مربی فوتبال برایان کلاف Brian Clough است که در اواسط دهه‌ی 70 میلادی برای سرمربیگری باشگاه لیدز یونایتد Leeds United انتخاب شده بود. «یونایتد لعنتی» از آن فیلم‌هایی است که مقابل کلیشه‌ی مربی تک‌رویی که با روش‌های غیرمعمول تیمش را به موفقیت می‌رساند، می‌ایستد.
18- Miracle 2004این فیلم در سال 2004 و در زمانی که روحیه‌ی مردم آمریکا به دنبال اتفاقات یازده سپتامبر حال و روز خوبی نداشت، بر روی پرده آمد. «معجزه» Miracle داستان اواخر دهه‌ی 70 میلادی روایت می‌کند، سال‌هایی که مردم به خاطر رکود اقتصادی حال و هوای خوبی نداشتند. فیلم ماجرای مردان تیم هاکی روی یخ المپیک آمریکا و تلاش‌شان برای رسیدن به مدال طلای سال 1980 را روایت می‌کند. کرت راسل Kurt Russell در نقش مربی جدی تیم هرب بروکز Herb Brooks عملکرد چشمگیری داشته و کارگردان گاوین اوکانر Gavin O’Connor به نبردهای روی یخ فیلم حال و هوای خاصی بخشیده است.
17- Chariots of Fire 1981از میان تمام برندگان اسکار بهترین فیلم در 40 سال گذشته، می‌توان گفت «ارابه‌های آتش» Chariots of Fire فیلمی است که کمتر از همه در یادها مانده است. با این حال فیلم به خاطر داستان مردانی که به کمک توانایی، عزم بالا و ایستادگی در مقابل تعصب و سختی‌ها پیروز شدند، به اثری تماشایی تبدیل شد. پیامی که «ارابه‌های آتش» به مخاطبینش می‌دهد امروزه اهمیت بیشتری از سال 1981 پیدا کرده است.
16- He Got Game 1998تنها یک دیوانه‌ی بسکتبال می‌توانست «او بازی را برد» He Got Game را آن طور که باید و شاید به تصویر بکشد، داستان پدر-فرزندی در مورد یک بسکتبالیست جوان (ری آلن Ray Allen) و دیدار دوباره‌ با پدرش (دنزل واشنگتن Denzel Washington) که به تازگی از زندان آزاد شده است. خوشبختانه اسپایک لی Spike Lee این فیلم را از روی فیلم‌نامه‌ی غیراقتباسی خودش ساخت. او در این فیلم به نژادپرستی و ماشینی‌شدن machinery که از تلاش ورزشکاران جوان سواستفاده کرده و در نهایت آن‌ها را دست‌خالی رها می‌کند، پرداخته است.
15- Murderball 2005وقتی تعدادی از کلیشه‌های احتمالی را انتخاب کرده و به اصل موضوع و قلب این کلیشه‌ها بپردازید، فیلمی به خوبی Murderball خواهید داشت. کارگردانان هنری الکس روبین Henry Alex Rubin و دانا آدام شپیرو Dana Adam Shapiro مستندی در مورد دو تیم راگبی معلولان آمریکایی و کانادایی و آمادگی آن‌ها برای بازی‌های پارالمپیک Paralympic 2004 را به تصویر کشیدند. Murderball با اینکه تاثیرگذار و هیجان‌انگیز است، اما در مورد زندگی این ورزشکاران بی‌نهایت صادق است.
14- When We Were Kings 1996فیلم‌های ورزشی زیادی هستند که داستان ورزشکارانی که شانسی برای بردن ندارند را به تصویر می‌کشند، اما «وقتی ما پادشاه بودیم» When We Were Kings ما را با تماشایی‌ترین آن‌ها آشنا می‌کند:محمد علی Muhammad Ali که مدت‌ها از دوران اوجش می‌گذرد. با اینکه الان تصور آن برای ما سخت است اما در سال 1974 این دقیقا همان تصوری بود که از کلی در آن دوران و به خصوص زمانی که برای مسابقه با جورج فورمن George Foreman در “غرش در جنگل” Rumble in the Jungle در زئیر Zaire نام نوشت، می‌شد. این فیلم به کارگردانی لئون گست Leon Gast ساخته شده است. گست از این مسابقه فیلم گرفت و دهه‌ها به دنبال پیدا کردن بودجه‌ی لازم برای ساخت فیلمش بود.
13- Field of Dreams 1989«سرزمین رویاها» Field of Dreams ری کینسلا Ray Kinsella (کوین کاستنر Kevin Costner) را به ماجراجویی جالب می‌فرستد تا بفهمد صدایی که درون سرش است به او چه می‌گوید. فیلم از آن‌هایی است که شخصیت مرد قوی و به ظاهر جدی را به گریه می‌اندازد. هرچقدر هم که شما سرسخت و جدی باشید& باز هم قسمتی از فیلم که ری در آخر به پدرش می‌رسد و از او می‌پرسد که “آیا می‌خواهد با هم بیسبال بازی کنند یا نه؟” اشک در چشمانتان جمع می‌شود. مسخره‌ کردن «سرزمین رویاها» کار راحتی است، اما احتمالا برای خودتان بهتر است که قلبتان را به روی این فیلم صمیمی و درهم باز کنید.
12- Breaking Away 1979این فیلم در مورد چهار دوست صمیمی دبیرستانی است که برای فرار از لقبی (شهرستانی) که به آن‌ها در شهر دانشگاه ایندیانا Indiana می‌دادند و هم‌چنین برای محکم‌کردن دوستی‌شان تصمیم گرفتند به طور حرفه‌ای دوچرخه‌سواری کنند. «گسستن» Breaking Away احساس گیر کردن در یک شهر کوچک و دوست داشتن شهر خود و در عین حال تلاش برای خارج شدن از آن را به خوبی به تصویر می‌کشد. این فیلم بازیگران مطرحی مثل دنیس کواید Dennis Quaid، جکی ارل هیلی Jackie Earle Haley، دانیل استرن Daniel Stern و دنیس کریستوفر Dennis Christopher را در اوج جوانی‌شان دور هم جمع کرده است.
11- Million Dollar Baby 2004درام بوکس کلینت ایست‌وود Clint Eastwood همه را در سال 2004 متحیر کرد: هیچ‌کس تا قبل از موعد اسکار Oscar آن‌ را ندیده بود و خیلی زود همه‌ی را شگفت‌زده کرد. «دختر میلیون دلاری» Million Dollar Baby موفق شد اسکار بهترین فیلم، بهترین بازیگر زن، بهترین بازیگر مرد نقش مکمل و بهترین کارگردانی را از آن خود کند. با اینکه بعضی از صحنه‌های فیلم زیادی کلیشه‌ای و معمولی هستند، اما فیلم به خاطر ایفای نقش فوق‌العاده‌ی هیلاری سوانک Hilary Swank و ایست‌وود بسیار قوی از آب درآمده است. شاید یکی از دلایل موفقیت «دختر میلیون دلاری» این باشد که با این که یک فیلم بوکسی است اما مخاطب در حین تماشای فیلم این موضوع را حس نمی‌کند.
این مطلب برگرفته از نوشته‌‌ی تیم گریرسون Tim Grierson و ویل لیتچ Will Leitch در سایت www.vulture.com است.

کپی برداری و نقل این مطلب به هر شکل از جمله برای همه نشریه‌ها، وبلاگ‌ها و سایت های اینترنتی بدون ذکر دقیق کلمات “منبع: بلاگ نماوا” ممنوع است و شامل پیگرد قضایی می شود.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی