به گزارش ایسنا، کرمعلی قندالی در نشست شورای هماهنگی امور عشایر استان تهران که با حضور روسای امورعشایر شهرستانهای استان تهران، مدیران عامل شبکههای تعاونی عشایر استان و جمعی از عشایر استان تهران در سالن جلسات مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان ری برگزار شد، افزود: اهمیت فرهنگ و امنیت در هر جامعه بر هیچ کس پوشیده نیست و عشایر نماد اصالت آن در کشور به شمار می روند.
رئیس سازمان امور عشایر ایران گفت: طرحها و برنامههای سازمان امور عشایر در سالهای اخیر عمدتا بر مسئله افزایش تولید متمرکز بوده است.
قندالی مشارکت و نقشآفرینی واقعی مردم بهویژه عشایر را شرط اصلی تحقق اقتصاد مقاومتی و توسعه تولید و اشتغال دانست و تصریح کرد: توان و ظرفیت تشکلها بسیار زیاد است و تشکلها باید به دلیل داشتن ارتباط مستقیم با مردم و امکان پیگیری و مطالبهگری بالا بسیار چابک باشند.
وی با بیان اینکه تمرکز اصلی سازمان امور عشایر در سالهای اخیر بر تولید بوده است، خاطرنشان کرد: طرح زنجیره تولید گوشت قرمزعشایر که در طرح الحاقی 2 به صورت یک طرح دائمی درآمده است، با هدف اصلاح روش تغذیه و روش پروار، کاهش طول دوره پروار و حفظ تعادل دام و مرتع در حال اجرا است.
رئیس سازمان امور عشایر با اشاره به تسهیلات بند ب ماده 52 قانون بودجه اظهارکرد: در سال گذشته یک درصد منابع موضوع این ماده به 10درصد افزایش یافته است که بر اساس آن مبلغ 230 میلیارد تومان تسهیلات در سال 96 در اختیار عشایر قرار خواهد گرفت. مشکل جذب تسهیلات برای تولید به هیچ عنوان وجود ندارد و در سال جاری مبلغ 150 میلیارد تومان تسهیلات با نرخ 4 درصد و دوره بازگشت 5 ساله به عشایر اختصاص خواهد یافت که 91 میلیارد تومان از سود آن توسط دولت پرداخت خواهد شد.
قندالی به مواد مرتبط با عشایر در برنامه ششم اشاره کرد و گفت: در برنامه ششم، 17 بار از عشایر نام برده شده است که در مقایسه با برنامه های گذشته بیسابقه بوده است.
وی از سهم عشایر از محل مالیات بر ارزش افزوده به عنوان یک فرصت مهم برای جامعه عشایری یاد و اظهارکرد: در برنامه ششم پیش بینی شده است که از محل جریمه آلایندگی باید خسارت وارده به عشایر نیز به آنها پرداخت و در همان منطقه هزینه شود.
رئیس سازمان عشایرایران با اشاره به توزیع بالغ بر 700 هزار تن جو مدتدارمیان عشایر تاکید کرد: تقویت و اصلاح ساختار تشکلها باید در اولویت قرار گیرد و آین تشکلها باید فعالتر از گذشته به ارائه خدمات مختلف به جامعه عشایری اهتمام ورزند.
در ادامه این نشست سیروس نصیری - مدیرامورعشایراستان تهران- گفت: در 3 سال اخیر 190 میلیارد ریال تسهیلات در اختیار شبکه تعاونیهای عشایری استان تهران قرار گرفت و در مجموع 920 تن به تولید گوشت قرمز عشایر افزوده شد.
وی افزود: در سال گذشته طبق ارزیابی شاخصهای اختصاصی امورعشایراستان تهران در بین 65 دستگاه برتر شد و مورد تقدیر استاندار قرار گرفت.
نصیری راه اندازی مرکز عرضه دام زنده عشایری در شهرستان پاکدشت همچنین شروع عملیات مرکز پرواربندی دام عشایری رازق آباد ورامین را از برنامههای مهم امورعشایراستان تهران در سال جاری عنوان کرد.
بر اساس گزارش پایگاه اطلاعرسانی استانداری تهران، حدود 3 هزار خانوار عشایری در استان تهران زندگی میکنند که این جامعه تولید کننده در سال گذشته بیش از 67 هزار تن محصول تولید و جهت عرضه روانه بازار مصرف کردند.