هنگامیکه در سال 2009 فیلم «آواتار» Avatar اکران شد، سر و صدای زیادی برپا کرد. چرا که کارگردان این فیلم، جیمز کامرون James Cameron، پس از فیلم موفق خود «تایتانیک»، در سال 1997، تا آن سال هیچ اثر دیگری نساخته بود. قبل از اکران «آواتار» جز اینکه این فیلم با داستانی علمی تخیلی پیشرو استفاده از تکنیکهای تصویری خاص خواهد شد، جزییات زیادی در مورد این پروژه بلندپروازانه منتشر نشده بود. پس از اکران فیلم، مخاطبان به پیامهای مهم فیلمنامه کامرون، از جمله آسیب به محیط زیست، مهاجرت اجباری و استعمار، واکنشهای خوبی نشان دادند.
سم ورثینگتون Sam Worthington با بازی در نقش جیک سالی Jake Sully، مردی که عاشق زنی از نژاد ناوی Na’vi میشود، به شهرت زیادی رسید. جزییات دنیای زیبای این نژاد، سیاره پاندورا Pandora و رابطه آنها با طبیعت بسیار دیدنی بود. با وجود این ویژگیها، کاملا مشخص است که چرا این ساخته جیمز کامرون به پرفروشترین فیلم تاریخ سینما تبدیل شده است.
در زیر نکاتی جالب از پشتصحنه تولید این فیلم، را آوردهایم:
نمایش این فیلم در چین ممنوع شد«آواتار» در عرصه بینالمللی فروش بسیار بالایی داشت، مخصوصا در چین، که به پرفروشترین فیلم این کشور تبدیل شد. با بیشتر شدن فروش «آواتار»، کمپانی چینی توزیعکننده این فیلم، نمایش فیلم را در کلیه سینماهای کشور متوقف کرد.
به نظر میرسید فروش بالای «آواتار» باعث نگرانی این کمپانی توزیع کننده فیلم شده بود و برای اینکه این فیلم خارجی رقیبی برای فیلمهای چینی نباشد، نمایش آن را متوقف کرد.
سم ورثینگتون قبل از بازی در این فیلم مدتی در ماشین خود زندگی میکردبسیاری از طرفداران سینما از شنیدن داستان تلاشهای یک بازیگر برای رسیدن به جایگاهی که لایقش است، لذت میبرند و داستان زندگی سم ورثینگتون نیز همینطور است. او پس از تلاش زیاد و بازی در چند نقش در استرالیا، به آمریکا آمد و شرایط مالی خوبی نداشت. تا حدی که تا قبل از تست بازیگری برای فیلم «آواتار»، مدتی را در ماشین خود زندگی میکرد.
پل فرومر Paul Frommer زبان مخصوص ناویها را اختراع کردجیمز کامرون از پروفسور زبانشناسی، پل فرومر برای اختراع زبان خاص ناویها برای فیلمش کمک گرفت. دقیقا مانند کاری که های والرین High Valyrian برای «بازی تاجوتخت» و دیوید جی. پیترسون David J. Peterson برای ابداع زبان کلینگتون Klington برای فیلمهای «پیشتازان فضا» Star Trek، کرده بود.
کریس پاین Chris Pine برای بازی در این فیلم تست بازیگری دادبه گفته خود پاین، روزی که او برای تست بازیگری «آواتار» حاضر شده بود، از نظر روحی و فکری اصلا آمادگی این کار را نداشت. او آنقدر از اجرای خود ناراضی بود که در وسط جلسه خداحافظی کرد و آنجا را ترک کرد.
«آواتار» یکی از پرفروشترین و پرهزینهترین فیلمهای سینما است«آواتار» با فروش 2.7 میلیون دلاری خود توانست رکورد فروش فیلمهای «پارک ژوراسیک» Jurassic Park و «تایتانیک» را بشکند. با این فروش، «آواتار» دومین فیلم پرفروش سینما، پس از فیلم «بر باد رفته» Gone With The Wind شد.
این فیلم در زمان اکران خود، با بودجه 237 میلیون دلاری، پرهزینهترین فیلم تاریخ سینما بود. اما دو سال پس از آن «دزدان دریایی کارائیب: سوار بر امواج ناشناخته» Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides با بودجه 410 میلیون دلاری خود، این رکورد را شکست.
کامرون بازیگران فیلم خود را به جنگل بردبرای اینکه بازیگران فیلم درک بهتری از زندگی در طبیعت پاندورا داشته باشند، کامرون آنها را به جنگلی در هاوایی برد تا از نزدیک با طبیعت در ارتباط باشند.
دلیلی برای وقفه طولانی بین فیلم اول و دوم «آواتار» وجود داردبرخلاف فیلم اول که تمام صحنههای آن روی سطح زمین بود، داستان «آواتار 2» زیر آب اتفاق میافتد. کامرون برای پیدا کردن راهحلی مناسب برای ساخت صحنههای این فیلم به بهترین نحو ممکن، به زمان نیاز داشت.
کمپانی مایکروسافت تکنولوژی جدیدی برای این فیلم ابداع کردبلندپروازی کامرون برای ساخت «آواتار»، نیازمند تکنولوژی پیشرفتهای بود. به همین دلیل شرکت مایکروسافت سیستم کامپیوتری مورد نظر او را تولید کرد.
حتی پیشنمایش «آواتار» نیز رکورد شکستدر روز اول نوامبر سال 2009، بازی فوتبال مهمی در ورزشگاهی در تگزاس در حال انجام بود. در صفحه نمایش این ورزشگاه، پیشنمایش فیلم پخش شد، که با توجه به جمعیت زیاد تماشاگران حاضر و میلیونها بیننده در سراسر کشور، این پیشنمایش رکورد پربینندهترین پیشنمایش فیلم در تاریخ را شکست.
در سینماهای کره نسخه 4 بعدی «آواتار» نمایش داده شدبه دلیل استقبال زیاد از این فیلم در کشور کره، در سال 2010، نسخه چهاربعدی این فیلم در برخی از سینماهای کره اکران شد. صندلیهای متحرک، بوهای مختلف، پاشیدن آب و انداختن نور لیزر از ویژگیهای اضافه شده به این فیلم بود.
بارها به جیمز کامرون اتهام دزدیدن ایده اصلی فیلم وارد شده استبسیاری جیمز کامرون را به ایده گرفتن از داستانهای مختلفی مثل «پوکاهانتس» Pocahontas تا «فرنگولی» Ferngully و یا تاثیر گرفتن از نقاشیهای هنرمندان مختلف، متهم کردهاند. با اینحال تمام این اتهامات تا امروز رد شدهاند.
نکتهای مهم برای باورپذیر شدن داستانیکی از نکات مهم داستان، معلول بودن شخصیت سم ورثینگتون در فیلم بود. برای نمایش درست پاهای این شخصیت، مدلی دقیق از پاهای فردی معلول ساخته شد تا از آن در صحنههایی که ورثینگتون انسان است، استفاده شود.
این مطلب از نوشته الکساندرا آگوست Alexandra August در سایت Screenrant گرفته شده است.
کپی برداری و نقل این مطلب به هر شکل از جمله برای همه نشریهها، وبلاگها و سایت های اینترنتی بدون ذکر دقیق کلمات “منبع: بلاگ نماوا” ممنوع است و شامل پیگرد قضایی می شود.
Post Views:
5