ماهان شبکه ایرانیان

گیاهان گلدار برای عیدی دادن!

گیاهان گلدار برای عیدی دادن!

گیاهان زیادی در ابتدای بهار گل می‌دهند اما تنها تعدادی از آنها هستند که چند ساله اند و برای کادو دادن هنگام دید و بازدیدهای نوروزی مناسب هستند. با این گیاهان آشنا شوید و یکی از بهترین هدیه‌های ممکن را به عزیزان‌تان بدهید.

سیکلامن

سر و کله سیکلامن در فصل پاییز و زمستان در گلفروشی‌ها پیدا می‌شود! این گیاه گل‌های بزرگ و درخشانی به رنگ‌های صورتی، بنفش، قرمز، سفید و … دارد. برگ‌های سبز تیره این گیاه هم جلوه خاصی دارند. حالت مرمرین برگ‌ها زیبایی دو چندانی به گیاه بخشیده! وقتی سیکلامن گل دارد ارتفاع آن به 20 سانتی متر می‌رسد. سیکلامن را می‌توان در بیرون و درون خانه نگهداری کرد و با کمترین مراقبت، هفته‌ها از گل‌های خوش رنگ آن لذت برد.  جالب است بدانید سیکلامن گونه‌های زیادی دارد اما تنها یکی از گونه‌های آن بیشتر شناخته شده است. در طول فصل زمستان به مکانی با نور روشن و غیر مستقیم نیاز دارد اما در طول تابستان که گیاه به دوره کمون و استراحت می‌رود، آن را از معرض نور زیاد دور نگه دارید. روش پرورش سیکلامن در مطالب قبلی بخش طبیعت با نام “روزهای زمستانی را با سیکلامن سر کنید!” آمده است.

آنتوریوم

اگر به مهمانی با شکوه می‌روید حتما برای میزبان آنتوریوم هدیه ببرید! این گل را بیشتر به صورت شاخه بریده در گلفروشی‌ها دیده اید اما شاید ندانید که می‌توانید مانند یک گیاه خانگی در خانه نگهش دارید. 2 نوع آنتوریوم در گلخانه‌ها یافت می‌شود که یکی از آنها به خاطر گل‌های زیبا و براقش و دیگری به خاطر شاخسار شگفت انگیزش پرورش داده می‌شود. اما آن آنتوریومی که شما بیشتر در گلفروشی‌ها می‌بینید، همان نوعی است که به خاطر جمجه چند رنگ و گل‌های میله‌ای زرد یا قرمزش پرورش داده می‌شود. بله! جالب است که بدانید قسمت رنگی و براقی که ما به عنوان گل آنتوریوم می‌شناسیم در واقع گل گیاه نیست و آن میله زرد وسط آن گل اصلی آنتوریوم است. حواستان باشد که پرورش هیچ کدام از انواع آنتوریوم در خانه خیلی آسان نیست و گیاه نیاز به مراقبت و توجه دارد. پس اگر فردی که می‌خواهید برایش هدیه ببرید فرد گرفتاری است و وقت رسیدگی زیاد به گیاهان‌تان را ندارد، از خرید آنتوریوم صرف نظر کنید. این گیاه بومی جنگل‌های بارانی مناطق استوایی مرکز و جنوب آمریکا است. بسیاری از انواع گیاهان آنتوریوم رونده هستند و در شرایط گرم و مرطوب رشد می‌کنند. روش پرورش آنتوریوم در پست‌های قبلی بخش طبیعت با نام “آنتوریوم باشکوه” آمده است.

فوشیا

فوشیا، که به آن گیاه آویز و گوشواره هم گفته می‌شود، در کشورهای انگلیسی زبان بسیار محبوب است. این گیاه که ظاهری بسیار خاص دارد و گل‌های آویزان و لرزانش چشم هر بیننده‌ای را می‌گیرند، در ابتدا از نواحی نیمه حاره‌ای جنوب آمریکا و نیوزلند وارد انگلیس شد. امروزه فوشیا را در همه جا و در انواع رنگ‌ها می‌یابیم. گل‌های زنگ شکل این گیاه به رنگ‌های سفید، بنفش، صورتی، قرمز و ترکیبی از رنگ‌ها یافت می‌شوند. از فوشیا در شرایط‌ مختلفی استفاده می‌شود، در گلدان‌های آویز، گلدان‌های معمولی و به صورت رونده! فوشیا که تا مدت‌ها به عنوان گیاهی بیرونی از آن استفاده شده بود، در درون خانه به صورت گیاهی یک ساله نگهداری می‌شود و بعد از دوره گل دهی بیرون انداخته می‌‌شود. اما حقیقت این است که این گیاه می‌تواند زمستان گذرانی کند و چند ساله باشد. روش پرورش فوشیا در پست‌های قبلی بخش طبیعت با نام “فوشیا گیاهی با گل‌های شگفت انگیز” آمده است.

اسپاتی فیلوم

اسپاتی فیلوم گیاهی است که نامش در همه لیست‌ها گنجانده شده: گیاهان مقاوم، گیاهان زیبا، گیاهان گلدار و …  . اسپاتی فیلوم یکی از محبوب‌ ترین گیاهان خانگی است که گل‌های سفید و بی‌نظیری با عمر زیاد تولید می‌کند. گل‌های گیاه عموما در فصل بهار پدیدار می‌شوند. برگ‌های خیره کننده گیاه به رنگ سبز تیره و دارای ظاهری براق هستند. اسپاتی فیلوم گیاهی استوایی بومی جنگل‌های بارانی مرکز و جنوب آمریکا است. این گیاه خود را با فضای خانه آدابته کرده و در شرایط مناسب، رشد خوبی خواهد داشت. اسپاتی فیلوم از خانواده شیپوری‌ها است و با آنتوریوم رابطه خیشاوندی دارد. مانند تمام اعضای خانواده شیپوری گل‌های سفید گیاه از ساقه برگ جوانه می‌زنند. بعد از گذشت مدتی رنگ گل‌های گیاه از سفید به رنگ سبز و زرد تغییر رنگ می‌دهد. میلچه وسط گل هم می‌تواند از رنگ سفید تا زرد متفاوت باشد. در طول تابستان گیاه را به طور مرتب آبیاری کنید. با فرا رسیدن فصل زمستان آبیاری را کمتر کنید اما هیچ وقت اجازه ندهید خاک گیاه به طور کامل خشک شود. روش پرورش اسپاتی فیلوم در پست‌های قبلی بخش طبیعت با نام “این بار پرورش اسپاتی فیلوم!” آمده است.

بوته یاس صورتی

در میان تمام گونه‌های یاس، تنها یکی از آنها است که می‌تواند به عنوان گیاه خانگی درون آپارتمان نگهداری شود: یاس صورتی. این گیاه ظریف به نام‌های مختلفی مانند: یاس صورتی، یاس چینی، یاس زمستانه و یاس خوانده می‌شود. بهتر است قبل از خرید آن، مطمئن شوید که گیاه درست را خریداری می‌کنید. یاس صورتی گیاهی با شاخسار مو (تاک) مانند و ظریف است که احتیاج به قیم و هرس دارد و در زمستان پر از گل‌های خوشرنگ صورتی می‌شود که خاصیتی نادر در بین گیاهان آپارتمانی است! روش پرورش یاس صورتی در پست‌های قبلی بخش طبیعت با نام “گل یاس، آشنای قدیمی” آمده است.

شیپوری

کمتر کسی است که از ظاهر غیر معمول و مجلل گل شیپوری خوشش نیاید. این گل یکی از اجزای جدایی ناپذیر سبدهای گل است، اما می‌دانستید می‌توانید این گیاه را در انواع و اقسام رنگ گل به صورت ریشه دار و کاشته شده در گلدان هم پیدا کنید؟! این گیاه هم به عنوان کادویی مجلل در نظر گرفته می‌شود. شیپوری یکی از محبوب ترین گل‌ها است و دلیلش هم کاملا واضح است، با این گل‌های دلپذیر و باشکوه جای سوالی نمی‌ماند. مانند همه گیاهان دیگری که تقاضا برای‌شان زیاد است، واریته‌های زیادی از گل شیپوری هم تولید شده است. واریته‌های مختلف این گل زیبا رنگ، شکل و اندازه متفاوتی دارند. گل شیپوری آفتاب لکه دار و حتی اندکی سایه را دوست دارد، دمای بالا می‌خواهد، رطوبت زیادی می‌طلبد، به کود دهی خوبی احتیاج دارد و در طول فصل رشدش آبیاری فراوان می‌خواهد، اما از طرف دیگر، در اواخر پاییز تا اوایل زمستان شرایط سردتر و خشک تری می‌طلبد. مخلوط خاکی و یا غیر خاکی گلدانی، سبک و با زهکشی خوب، بهترین خاک برای کاشت گل شیپوری است. روش پرورش شیپوری در پست‌های قبلی بخش طبیعت با نام “با گل شیپوری چطورید؟” آمده است.

شمعدانی

شمعدانی یکی از شناخته شده‌ترین گیاه در میان ایرانیان است و حال و هوای قدیمی و کلاسیک دارد. شمعدانی یکی از رایج‌ترین گیاهان گلدانی است. انواع مختلفی از این گیاه شناخته شده است که شامل شمعدانی‌های یک ساله و چند ساله می‌شوند. شمعدانی عطری هم گونه دیگری از گیاه شمعدانی است که برگ‌ها عطر دل انگیزی از خود ساطع می‌کنند. برای آبیاری ابتدا اجازه دهید خاک مقداری خشک شود سپس آبیاری مجدد را انجام دهید. اگر اجازه دهید خاک یک الی دو روز خشک بماند سپس آبیاری را انجام دهید، به این نحو رشد گل‌های بیشتر در گیاه را تشویق کرده اید. فقط حواستان باشد گیاه را برای مدت طولانی بی آب نگذارید چرا که برگ‌ها شروع به ریزش می‌کنند و گیاه رو به زوال می‌رود. روش پرورش شمعدانی در پست‌های قبلی بخش طبیعت با نام “فوت و فن پرورش شمعدانی” آمده است.

بنفشه آفریقایی

بنفشه آفریقایی، این گیاه مجلل، سال‌هاست که راه خود را به خانه‌های ما باز کرده. این گیاه زیبا نه تنها در ایران بلکه در همه جای دنیا جز محبوب ترین گیاهان آپارتمانی است. اما چرا این گیاه تا این حد محبوب است؟ خب دلایل محکمی برای محبوبیتش وجود دارد! این گیاه به هم فشرده و آرام رشد چند بار در سال گل می‌دهد و انواع گونه‌های آن در رنگ‌ها و شکل برگ‌های مختلف موجود است. بنفشه آفریقایی گاهی به عنوان گیاهی با توقع بالا و نیازمند مراقبت زیاد، خوانده می‌شود اما شما گول این شهرت اشتباه را نخورید! این گیاه نگهداری بسیار آسانی دارد و بر خلاف باور عمومی حتی بی‌توجهی شما را هم تاب می‌آورد. بنفشه آفریقایی گیاهی مخصوص درون خانه است و در صورت فراهم شدن نیازهای اندکش به خوبی رشد می‌کند و برای‌تان گل می‌دهد! با مقداری تمرین و تجربه، می‌توان بنفشه را تقریبا در تمام طول سال وادار به گل دهی کرد! روش پرورش بنفشه آفریقایی در پست‌های قبلی بخش طبیعت با نام “گیاهی به نرمی مخمل!” آمده است.

خورشیدی

برگ‌هایی به رنگ سبز پر رنگ، براق و همیشه سبز، گل‌هایی خاص به رنگ‌های نارنجی، قرمز و صورتی و در کل گیاهی باشکوه از قلب آفریقای جنوبی!  این گیاه زیبا در نگاه اول ممکن است سخت گیر به نظر آید. اگرچه که خورشیدی برای بهترین عملکرد و تولید گل‌هایی شاداب به دما و آبیاری خاصی نیاز دارد، اما ارزش اندکی زحمت بیشتر را دارد! همه چیز این گیاه بی‌نظیر است از ریشه‌های ضخیم و گره دارش گرفته تا گل‌هایی که در اواخر زمستان بر گیاه ظاهر می‌شوند و تا آخر بهار می‌مانند. قانون‌های نگهداری از این گیاه سخت نیستند: اجازه دهید خورشیدی در طول ماه‌های زمستان مقداری هوای سرد دریافت کند و خاکش خشک بماند و سپس در اواخر زمستان شروع به آبیاری دوباره گیاه کنید و گل‌های زیبا و خوشه‌ای خورشیدی را نظاره گر باشید. روش پرورش شمعدانی در پست‌های قبلی بخش طبیعت با نام “خورشیدی آفریقای جنوبی” آمده است.

 

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان