به گزارش ایسنا، مهدی جمالی نژاد که همراه عبدالرضا رحمانی فضلی - وزیر کشور- برای بررسی آخرین وضعیت مناطق سیلزده به استان گلستان سفر کرده است،افزود: به منظور مشارکت در عملیات امداد و نجات و کمک به هموطنان سیلزده، کاروانهایی از شهرداریها به مناطق سیل زده اعزام شده و در حال خدمت رسانی و توزیع مایحتاج ضروری است.
وی در ادامه گفت: با هدف مشارکت شهرداریها در مدیریت بحرانهای طبیعی و تحقق مفاد بند 14 ماده 55 قانون شهرداریها، ستاد مدیریت بحران در شهرداریهای کشور با ابلاغ وزیر کشور تشکیل شده است.
رییس سازمان شهرداریها و دهیاریها با بیان اینکه از دقایق ابتدایی وقوع سیل در استانهای شمالی و کسب اعلام کارگروه ستادهای بحران در شهرداریهای تشکیل شد،اظهارکرد: پس از بروز بحران، شهرداریهای محل وقوع با فوریت هماهنگی لازم را برای بازگشایی مسیلها با بسیج تمامی امکانات موجود به منظور جلوگیری از آب گرفتگی و یا تخلیه آب منازل انجام دادند.
رییس کارگروه تامین و توزیع ماشینآلات سازمان مدیریت بحران کشور با اشاره به حجم سیلاب و توان اندک شهرداریهای استان گلستان گفت: به منظور کمکرسانی به ستادهای بحران شهرداریهای استان و کسب فراخوان و هماهنگی اعلام شده تجهیزات و امکانات مورد نیاز سیلزدگان از شهرداریهای نزدیک خصوصا شهرداریهای مشهد و تهران برای استان گلستان اعزام شده است.
شهرداریها، دهیاریها و شوراها زمینه تولید در شهرها و روستاها را تسهیل کنند
بنا براعلام پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور، جمالی نژاد در جمع تعدادی از مسوولان استان و مدیران شهری و روستایی سیستان و بلوچستان تصریح کرد: وظیفه همه مسوولان است که نسبت به مساله رونق تولید احساس مسوولیت کنند و با توجه به تاثیر این موضوع در رفاه مردم و برطرف شدن گرانیها و تولید شغل، لازم است خانواده بزرگ مدیریت شهری و روستایی برنامهریزیهای لازم را درزمینه تسهیل فضای کسب و کار انجام دهند تا امور مربوط به تولید به راحتی صورت گیرد.
وی با بیان اینکه مخاطب شعار سال98 تمامی اقشار مختلف مردم و عموم مسوولان هستند، گفت: ما در سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور در همکاری و هماهنگی با سایر دستگاهها و شوراها و شهرداریها و دهیاریها تلاش میکنیم وظیفه خود را در رونق تولید و کسب و کار بهطور موثری انجام دهیم تا فضای کسب و کار روان و تسهیل شود.
جمالی نژاد با بیان اینکه تحقق رونق تولید در بیانیه راهبردی گام دوم مقام معظم رهبری تبیین شده است،اظهارکرد: انتظار میرود شوراها و شهرداریها و دهیاریها زمینه حضور جوانان کارآفرین و خلاق را در این موضوع فراهم کنند و خود نیز از تفکرات و ایدههای آنها بهره لازم را ببرند و حل مشکلات کارآفرینان و تولیدکنندگان با هدف رونق تولید و اشتغال در شهرها و روستاها را در اولویت قرار دهند.
وی با اشاره به ساختار غیر دولتی شهرداریها و دهیاریها برای انجام امور که انعطاف بیشتری از بخش های دولتی دارند، اظهارکرد: مدیریت شهری و روستایی باید برنامهریزیهای لازم را در خصوص حمایت از بخش خصوصی در راستای توسعه تولید ملی انجام دهد و برنامههای کاربردی خود را بهسرعت اجرایی کند.
رییس سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشورهمچنین گفت: انتظار میرود شهرداریها و دهیاریها و شوراها در سال جاری به منظور رونق تولید ملی حتی الامکان از کالاهای داخلی استفاده کنند.
جمالی نژاد که در جمع فرمانداران و شهرداران سراوان، خاش، زاهدان، میرجاوه و نصرت آباد سخن میگفت، در بخش دیگری از سخنانش خواستار بهره گیری از توان حداکثری شهرداریهای استان برای استفاده از توانمندیها و پتانسیلهای موجود در استان برای ایجاد درآمد پایدار برای شهرهای استان شد.
وی ضمن بیان ظرفیتهایی که در بودجه سال 1398 برای کمک به شهرداریها و دهیاریها به تصویب رسید،اظهارکرد: وزارت کشور آمادگی کمک و مساعدت به طرحهای درآمدزا و اشتغالزای شهرداریها و دهیاریها برای دستیابی به درآمد پایدار را دارد.
معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی با بیان اینکه میبایست تمام ظرفیتهای موجود در شهرداریها و دهیاریها برای تحقق فرمایش مقام معظم رهبری در رونق تولید به کار گرفته شود،گفت: در بازدیدهای انجام شده در استان سیستان و بلوچستان دریافتیم که استان از توان بالایی برای دستیابی به توسعه و پیشرفت برخوردار است که میبایست با بازنگری در برنامهها و بهروزرسانی آن امکان برداشتن قدمهای محکم برای تحقق اهداف گام دوم انقلاب فراهم و میسر شود.