بسیاری از کودکان دوست یا شخصیت های خیالی دارند که می تواند خلاقیت ان ها را تحریک کرده و برای بیان احساسات و عواطف به آن ها کمک کند.. با این حال این موضوع ممکن است برای برخی از والدین نگران کننده باشد. در این مطلب سعی خواهیم کرد توضیحات کاملی را درباره رفتار والدین در برابر دوست خیالی بچه خود ارائه دهیم.
چرا بچه ها دوست خیالی دارند؟
دوست و شخصیت های خیالی که توسط ذهن های پر جنب و جوش و فعال کودکان ایجاد می شوند، ممکن است از سن دو سالگی ظاهر شوند. در این زمان است که آنها شروع به یادگیری زبان و درک محیط پیرامون خود خواهند کرد. والدین از این موضوع شگفت زده می شوند که فرزندشان به تنهایی بازی و با خود حرف بزند. هنگامی که آنها از فرزند خود می پرسند که با چه کسی صحبت می کنند، ممکن است در پاسخ از پیداکردن دوست جدید خود پرده برداری نمایند. اگر چه آنها می توانند منبع نگرانی برای والدین باشند، اما دوستان خیالی بخشی از رشد احساسی کودکان هستند. گاهی اوقات آنها با ذهن بسیار خلاق و حساس مرتبط هستند.
مطالعات نشان می دهد که 2 کودک از 3 کودک نوپا دارای دوستان خیالی هستند. 70٪ از این کودکان اولین فرزند یا تنها فرزند خانواده بوده اند. با این حال مطالعه انجام شده نشان می دهد که ارتباط مستقیمی بین تنهایی و دوستان خیالی وجود ندارد. بنابراین دوستان خیالی به کودکان کمک می کنند احساسات خود را بیان کنند و مهارت های ارتباطی خود را بهبود بخشند. با این وجود ما نمی توانیم آنها را به عنوان نشانه هایی از محرومیت عاطفی کودک بدانیم.
با دوست خیالی کودک خود چه کار کنیم؟
اولین کاری که باید درباره کودک خود انجام دهید این است که آرامش او را حفظ کنید. وجود دوست خیالی برای کودکان تا سن 8 سالگی طبیعی است. شما باید فقط نحوه برخورد با این موضوع را یاد بگیرید. در ادامه نکاتی را برای شما ذکر خواهیم کرد.
1. طبیعی رفتار نمایید
از نادیده گرفتن یا رد کردن دوست خیالی فرزند خود اجتناب کنید. بدون تشویق رابطه و یا ممنوعیت آن به شکل عادی و طبیعی رفتار کنید. به یاد داشته باشید که همراهان خیالی فرزندتان بخشی از زندگی آنها است.
2. دوست خیالی کودک را بپذیرید
توصیه می شود که والدین دوست جدید فرزند خود را به عنوان یک دوست جدید بپذیرند. به فرزند خود اجازه دهید که هر آنچه درباره دوست خیالی خود در ذهن او می گذرد برای شما توضیح دهد. در این صورت برای درک دنیای کودک خود شرایط بهتری خواهید داشت.
3. عذری را به علت وجود دوست خیالی قبول نکنید
اجازه ندهید که فرزندتان از دوست جدید خود برای شکستن یک قانون یا انجام شیطنت استفاده کند. آنها را منظم و مرتب تربیت کرده و چگونگی پذیرش مسئولیت را به او یاد بدهید. این موضوع را به اینکه که آیا دوست خیالی وجود دارد یا خیر مرتبط نکنید.
4. ارتباط کودک خود با کودکان واقعی را تقویت نمایید
اگر چه باید احترام و تحمل نسبت به دوست خیالی کودک خود را نشان دهید، اما اطمینان حاصل کنید که فرزند شما زمانی کافی را با دیگر کودکان سپری می کند. به این ترتیب مهارت های روانی و اجتماعی او تحریک خواهد شد و دوستان خیالی در ادامه از میان خواهند رفت.
چه زمانی دوست خیالی نگران کننده است؟
- کودک شما همیشه بازی کردن با دوست خیالی را ترجیح می دهد.
- کودک شما در زمان ظاهرشدن دوست خیالی دچار هیجان، از دست دادن کنترل، سردرگمی روانی می شود.
- شخصیت خیالی باعث ناراحتی یا ترس در فرزند شما می شود.
در صورت بروز هر یک از موارد فوق حتما با یک روان شناس مشورت نمایید.