شناسه : ۱۵۴۷۷۶۲ - سه شنبه ۲۰ فروردین ۱۳۹۸ ساعت ۱۸:۲۰
معاون دادستان کل کشور در امور فضای مجازی در گفتوگو با میزان مطرح کرد
اجتناب از هرگونه تبعیض در مسدودسازی حسابهای بدون ضابطه در خصوص جمع آوری کمکهای نقدی
معاون دادستان کل کشور در امور فضای مجازی با بیان اینکه هیچ گونه تبعیضی در مسدودسازی حسابهای بدون ضابطه از سوی دادستانی صورت نگرفته است گفت: هدف از این اقدام متمرکز کردن حسابها و ساماندهی کمک رسانیها بوده است.
جواد جاویدنیا، معاون دادستان کل کشور در امور فضای مجازی در گفتوگو با خبرنگار گروه حقوقی و قضایی خبرگزاری میزان در رابطه با آخرین اقدامات صورت گرفته در مسدودسازی حسابهای بدون ضابطه در خصوص جمع آوری کمکهای نقدی به سیل زدگان بیان کرد: تاکنون حدود 300 فقره گزارش در این زمینه داشتیم که از این تعداد در مورد حدود 100 فقره از حسابهای بی ضابطه بررسی و مسدودسازی انجام دادیم که 75 درصد این حسابها متعلق به اشخاص حقیقی و 25 درصد مربوط به اشخاص حقوقی بوده است.
وی با تاکید بر اینکه هیچ گونه تبعیضی در مسدودسازی حسابهای بی ضابطه از سوی دادستانی صورت نگرفته است خاطرنشان کرد: هدف از این اقدام متمرکز کردن حسابها و ساماندهی کمک رسانیها بوده است.
معاون دادستان کل کشور در امور فضای مجازی اذعان کرد: تاکنون 25 فقره مجوز از هلال احمر به این معاونت واصل که برای سازمانها و دستگاههای ثبت شده مجوز صادر گردیده است و با همان شرایطی که هلال احمر اعلام کرده است، حساب مشخصی را اعلام و نباید وجوه خارج از آن حساب دریافت شود و در تبلیغات به همکاری با هلال احمر اشاره گردد و همچنین هزینه کرد وجوه دریافتی نیز با هماهنگی هلال احمر انجام و گزارش لازم نیز به آن مرجع ارسال شود.
وی ادامه داد: حتی سازمان بسیج مستضعفین هم به طور متمرکز با توجه به ماموریتهای ابلاغی، شماره حساب خاصی اعلام کردند و با هلال احمر که در راستای جلوگیری از موازی کاری و تداخل ماموریتها و توزیع نامطلوب کمک ها، توافق و هماهنگی لازم به عمل آمد و رسما حسابی به نام ((حوادث غیرمترقبه سازمان بسیج)) مورد تایید قرار گرفت و همه پایگاههای بسیج و گروههای جهادی با هماهنگی با ردههای مربوطه میتوانند از طریق این حساب اقدام به جمع آوری کمکهای مردمی نمایند.
جاویدنیا در ادامه بیان کرد: تبلیغات مراجعی که دارای مجوز هستند در فضای مجازی و رسانهها بلامانع است، البته مجوز آنها باید مورد احراز قرار گیرد و در صورتی که ادعا کنند که دارای مجوز هستند، اما مجوز نداشته باشند، از آن جایی که ما از حسابهای مسدود شده و حسابهای دارای مجوز بانک اطلاعاتی داریم و دائما در حال رصد هستیم، ضمن مسدودسازی برخورد قانونی لازم با آنها انجام می شود.
معاون دادستان کل کشور در امور فضای مجازی با تاکید بر اینکه مردم و سازمانهای مربوطه بدون اخذ مجوز اقدام به تبلیغات حسابهای خود و جمع آوری وجوه در فضای مجازی و خارج از آن نداشته باشند، تصریح کرد: در غیر این صورت مواجهه قانونی انجام خواهد شد. در مواردی هم اعلام شد که افرادی در فضای مجازی تبلیغاتی مبنی بر جمع آوری کمکهای غیرنقدی انجام دادند که در این خصوص به مردم عزیز هوشیار باشند و حتما کمکهای غیرنقدی خود را نیز به سازمانها و ارگانهای شناخته شدهای که دارای مجوز هستند ارائه کنند و از ارسال کمکهای غیرنقدی خود به افراد یاد شده خودداری کنند.
وی افزود: در خصوص موارد این چنینی که به ما گزارش شد، ضمن هماهنگی با دادستانهای محل خواستیم تا موضوع را بررسی کنند و از ادامه فعالیت غیرمجاز جلوگیری نمایند.
معاون دادستان کل کشور در امور فضای مجازی اظهار کرد: از مردم عزیز تقاضا داریم تمامی موارد تبلیغات یا آگهی جمع آوری کمکهای نقدی و غیرنقدی غیرمجاز در فضای مجازی را از قسمت شکایات پورتال معاونت فضای مجازی کشور یا پورتال پلیس فتا فورا گزارش دهند، همچنین سایتهای خبری و آگهی و پذیرندگان آگهی تبلیغاتی نیز از هرگونه تبلیغ جمع آوری کمکهای نقدی و غیرنقدی غیرمجاز خودداری نمایند.
جاویدنیا در ادامه بیان کرد: کسانی که حساب آنها مسدود شده به پرتال معاونت فضای مجازی دادستانی کل کشور مراجعه کنند و از طرقی که برای ارتباط با ما قرار داده شده است درخواست رفع مسدودی خود را ارائه دهند، چرا که ممکن است در شهرهای دیگر کشور ساکن باشند و نیاز به مراجعه حضوری نیست و درخواست خود را از طریق پست الکترونیکی معاونت فضای مجازی دادستانی کل کشور ارسال کنند. این درخواستها برای احراز اینکه چه میزان وجوه برای کمک به سیل زدگان جمع آوری شده و هدایت وجوه با هماهنگی مراجع و رفع توقیف از حساب اشخاص به دادسراهای محل سکونت متقاضیان ارجاع خواهد شد تا بررسی و احراز هویت لازم انجام و پس از هدایت کمکهای جمع آوری شده به مراجع قانونی و اطمینان از حذف تبلیغات غیرمجاز انجام شده از حسابهای آنها رفع توقیف به عمل آید با این تعهد که نسبت به جمع آوری کمکهای نقدی بدون مجوز اقدام نکنند؛ البته با مراجعه با دادسراهای محل سکونت خود نیز میتوانند درخواست خود را ارائه دهند و اقدامات با هماهنگی این معاونت انجام خواهد شد.
معاون دادستان کل کشور در امور فضای مجازی در خصوص ادعای فروش چادرهای هلال احمر بیان کرد: آنگونه که هلال احمر رسما اعلام کرده است، کمکهای هلال احمر غیرقابل فروش است و چادرهای هلال احمر به محض مصرف قابلیت استفاده مجدد را ندارد، اما در برخی از محلها به لحاظ شرایط زیست محیطی و احتمال این بوده است که چادر آسیب ببیند، چادر اضافی داده شده است، اما برخی از افراد در این میان سوءاستفاده کردند که برخی جریانهای خاص بیگانه، سعی کردند به این بهانه زحمات هلال احمر زیر سوال ببرند، که با اقدام به موقع و مقابله با آن و حذف آگهیهای مربوطه از این فضاسازی جلوگیری شد و البته با متخلفان هم برخورد قانونی انجام خواهد شد.
وی با بیان اینکه جلوگیری از خرید و فروش چادرهای هلال احمر اقدام تحسین برانگیزی است گفت: دستگاههای نظارتی و حراستها مسئولیت خود را در زمینه کمک رسانیها با انجام نظارت لازم به عمل میآورند و بحمدالله تا کنون گزارش سوءاستفادهای دریافت نکرده ایم. اما هر جایی که تخلف یا ابهامی در زمینه کمک رسانیها چه از ناحیه دستگاههای مربوطه توسط مردم گزارش شود، قطعا رسیدگی لازم انجام خواهد شد و به مردم عزیز اطمینان میدهیم در این زمینه هر گونه سوءاستفاده احتمالی که صورت پذیرد با عاملان آن برخورد خواهد شد.
جاویدنیا اظهار کرد: با توجه به شفاف سازی و تمرکز در جمع آوری کمکهای مردمی که در این مقطع انجام شد و حسابها مشخص شدند، هر گونه گزارش تخلفی که دریافت کنیم کاملا قابل پیگیری و پیگرد قانونی لازم است.