ماهان شبکه ایرانیان

رئیس پژوهشکده علوم جوی پژوهشگاه اقیانوس‌شناسی :

سیل اخیر با پروژه هارپ یا امواج مغناطیسی ارتباطی ندارد

سیل اخیر با پروژه هارپ یا امواج مغناطیسی ارتباطی ندارد
به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، پروین غفاریان روز شنبه در نشست تخصصی «بررسی و تحلیل سیلاب‌های اخیر کشور در سواحل شمالی، جنوبی و دامنه‌های زاگرس و اثرات آن بر محیط‌زیست دریایی در پژوهشگاه ملی اقیانوس‌شناسی و علوم جوی» افزود: در ابتدای سال شاهد یک سری ناپایداری جوی در کشور بودیم که در پی آن سوالاتی برای مردم ایجاد شد؛ از جمله اینکه آیا این ناپایداری حجم ریزش باران ناشی از تأثیر عوامل انسانی یا تغییر اقلیم بوده است، در پاسخ باید گفت که این پدیده یک بارش بسیار سنگین و متاثر از الگوهای جوی بالاتر از حد نرمال بوده است.
وی بیان کرد: تغییر اقلیم و عوامل انسانی در این بارش‌ها دخیل نبودند، هر سامانه جوی مانند انگشتان دست انسان است که اثر انگشت مخصوص خود را دارد و نباید انتظار داشته باشیم سامانه‌های بارشی شبیه هم باشند.
غفاریان بیان کرد: سامانه‌ها به دو دسته کم‌فشار و پرفشار تقسیم می‌شوند، در سامانه کم‌فشار حرکت صعودی جو را داریم، رطوبت صعود می‌کند و با بالا رفتن رطوبت، نزولات جوی رخ می‌دهد، مورد مهم در سامانه اخیر، تقویت جت‌های جوی (رودباد) است یعنی سرعت بالای باد در ترازهای بالای جو قرار دارد و ما باید شاهد ناپایداری در سطح زمین باشیم.
وی با اشاره به اینکه در محیط جو، لایه‌های مختلف زمین برهم‌کنش دارند، گفت: برای اینکه یک سامانه را بررسی کنیم باید سرعت باد، ارتفاع تراز، رطوبت تراز و حتی دما هم باید بررسی شود، بررسی همه این آیتم‌ها و برهم‌کنش لایه‌های مختلف زمین، بررسی سامانه‌های جوی را مشکل می‌کند.
رئیس پژوهشکده علوم جوی پژوهشگاه ملی اقیانوس‌شناسی و علوم جوی بیان کرد: برخی عنوان می‌کنند که اثر پروژه هارپ و امواج مغناطیسی موجب تغییر بارش‌ها در کشور شده است، درحالی‌که این‌طور نیست، جو زمین سامانه پیچیده‌ای است که به‌هیچ‌وجه توسط انسان قابل‌تغییر نیست.
وی با توضیح اینکه پیش‌بینی جوی در ایران به دلیل پیچیدگی اقلیم ایران (وجود رشته‌کوه‌های زاگرس و ارتفاعات البرز) مشکل است، افزود: در پژوهشگاه ملی اقیانوس‌شناسی و علوم جوی تحقیقات مختلف به‌صورت هم‌زمان در سه پژوهشگاه علوم جوی، پژوهشگاه مهندسی و فناوری و پژوهشگاه دریایی انجام می‌شود.
به گزارش ایرنا، برنامه پژوهشی یونوسفر فعال با فرکانس بالا موسوم به هارپ (HAARP) پروژه‌ای علمی است و از طریق آن دانشمندان با ایجاد تغییراتی در یونوسفر که دورترین و ناشناخته‌ترین بخش جو زمین است امکان مطالعه در مورد آن را پیدا کرده و آن را به صورت یک آزمایشگاه طبیعی درمی‌آورند. هارپ این کار را با امواج رادیویی فرکانس بالا که توسط رادارهای خود منتشر می‌کند انجام می‌دهد. بخشی از این امواج در ارتفاع 100 تا 350 کیلومتری از سطح زمین جذب شده و باعث افزایش شتاب الکترون‌ها در آن منطقه و در نتیجه گرم شدن یونوسفر می‌شوند.
هارپ در دوران جنگ سرد با این هدف راه‌اندازی شد که روش‌هایی را برای ارتباط با زیردریاییهای مجهز به سلاح اتمی کشف کند. این زیردریایی‌ها در آن زمان اهمیت استراتژیکی فراوانی داشتند چرا که اصل «تضمین نابودی متقابل» در جنگ اتمی را محقق می‌ساختند. اما این پروژه حتی از قبل از ساخت خود با شایعات فراوانی در مورد هدف و کاربردهای آن گره خورده ‌است.
نظریه‌های توطئه متعددی در مورد «خطرات پروژه» یا استفاده از این تأسیسات به عنوان یک سلاح تاکنون عنوان شده ‌است؛ از ایجاد وقوع زمین لرزه‌های متعدد در مناطق مختلف جهان تا کنترل آب و هوا که هیچیک به اثبات نرسیده است.
رئیس پژوهشگاه ملی اقیانوس‌شناسی و علوم جوی نیز در این نشست بیان کرد: یکی از وظایف پژوهشگاه‌ها این است که نسبت به مشکلاتی که برای کشور پیش می‌آید تحقیق و بررسی انجام دهد.
بهروز ابطحی افزود: بعد از وقایع اخیر و سیلاب‌ها، پژوهشگاه اقیانوس‌شناسی در راستای فعالیت‌های تحقیقاتی و به همت واحدهای پژوهشی خود با همکاری دانشگاه علوم دریایی خرمشهر نمونه‌برداری و بهره‌برداری از مناطق جنوب و به‌ویژه خوزستان را شروع کرده‌اند و در شمال و مرکز کشور نیز نمونه‌برداری در مناطق گلستان شروع شده است.
وی یادآور شد: در بلایایی از جمله قحطی و بیماری و سیلاب، بیش از همه، سیلاب تلفات جانی داشته است، بیشترین تلفات جانی مربوط به سیل مربوط به کشور چین است که بالای یک‌میلیون نفر بوده است.
در این نشست تخصصی جمعی از کارشناسان حوزه دریا، هواشناسی، شیلات و محیط‌زیست حضور داشتند.
علمی ** 9340**1055
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی