خبرگزاری ایسنا: علی تراب پور درباره وضعیت شهر اهواز که در پی بالا آمدن سطح آب کارون نقاط مختلفی از آن دچار آبگرفتگی و اضطراب ناشی از سیل شده است گفت: از همان ابتدای شروع بحران در استان خوزستان و پیش از آنکه سیل به اهواز برسد آتش نشانی اهواز به حالت آماده باش در آمد و حتی از نیروهای امدادی در دیگر شهرهای استان خوزستان نیز پشتیبانی کردیم.
وی با بیان اینکه به دنبال پیش بینی هواشناسی بیش از 400 آتش نشان در شهر اهواز به حالت آماده باش در آمده و سه ایستگاه نجات غریق آتش نشانی در حاشیه رود کارون نیز فعال شد خاطرنشان کرد: اهواز بیش از 60 کیلومتر خیابان ساحلی دارد که در تمام این خیابانها اقدام به نصب بنرهای هشدار در خصوص سیل صورت گرفت که در حال حاضر بخشی از این بنرها به زیر آب رفته است.
تراب پور با بیان اینکه با بالا آمدن سطح آب، آتش نشانی اقدام به ایمن سازی بسیاری از فضاهای شهری کرد، گفت: خوشبختانه اقدام به ساخت سیل بند شده و در همین راستا نیز بسیاری از محلات و مناطق شهر اهواز از سیل در امان ماندند این در حالیست که طبق پیش بینیها اگر این سیل بندها احداث نمیشدند امکان داشت که بالغ بر 15 درصد شهر اهواز دچار سیل شود.
وی با بیان اینکه سه پایگاه غواصین در مجاورت رود کارون به حالت آماده باش در آمد افزود: دو پایگاه ما پس از بالا آمدن رود کارون به زیر آب رفت اما تمامی غواصان ما در حالت آماده باش بودند به طوریکه طی همین مدت هفت نفر که در حاشیه کارون دچار غرق شدگی شده بودند را از مرگ حتمی نجات دادیم و متأسفانه تیمهای غواصی ما پنج جسد را نیز در رود کارون کشف کردند که این اجساد برای بررسی بیشتر به پزشکی قانونی منتقل شدند.
وی درباره مناطقی که دچار آبگرفتگی شده بود اظهار کرد: محلات عین 2، سلیم آباد، سیاهی، شهرک پیام، گل دشت، گلبهار و … دچار آبگرفتگی شدند.
وی با بیان اینکه طبق گزارشهای ما طی دو روز گذشته تغییری در سطح آب کارون ایجاد نشده است اظهار کرد: خوشبختانه تیمهای کمکی از شهرداری تهران نیز به یاری آتش نشانان اهوازی آمده و با حضور در شهرک پیام اقدام به تخلیه آب و لجن از سطح معابر و خانهها کردند، در این میان موتورپمپهای آتش نشانی تهران بسیار به درد آتش نشانی اهواز خورد و من امیدوارم که چنین امکاناتی در اختیار شهرداری اهواز نیز قرار بگیرد.
تراب پور درباره بالا آمدن سطح فاضلاب در برخی از نقاط اهواز نیز اظهار کرد: حدود 50 نقطه در شهر اهواز وجود دارد که آب فاضلاب در آنها بالا آمده، سیستم فاضلاب در شهر اهواز طوری است که با بالا آمدن آب رودخانه فاضلاب نیز دچار مشکل میشود اما با اقدامات انجام شده بسیاری از این نقاط مشکلشان حل شد که البته همچنان در چند نقطه مشکلاتی وجود دارد که امیدواریم آب زودتر فروکش کند.
مدیرعامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری اهواز با بیان اینکه با توجه به حجم آب پشت سدها به نظر میرسد که وضعیت سطح آب کارون تا اواخر اردیبهشت ماه به همین شکل باشد گفت: اما این احتمال که آب کارون افزایش یابد بسیار کم است و ما امیدواریم که با سیل بندهایی که احداث شده بسیاری از مشکلات ما حل شود. با این وجود بیش از 400 آتش نشان در شهر اهواز در آماده باش کامل هستند.
وی اضافه کرد: اگر وضعیت به همین ثبات برسد و بارشهای اخیر را نیز که هواشناسی پیش بینی کرده پشت سر بگذاریم، احتمالاً از هفته آینده مدارس و دانشگاهها در اهواز دوباره فعالیت خود را از سر بگیرند.
وی همچنین از بازدید ایمنی آتش نشانان اهوازی از کمپهای اسکان اضطراری سیل زدگان در سراسر استان خوزستان خبر داد و گفت: تیمهای کارشناسی آتش نشانان با حضور در کمپهای اسکان سیل زدگان موارد ایمنی محلهای حضور آنها را بررسی کرد.
تراب پور درباره دریافت کمکهای خارجی به آتش نشانی خوزستان نیز خاطرنشان کرد: هیچ کمکی از کشورهای خارجی در اختیار آتش نشانی اهواز قرار نگرفته است و تنها کمک داخلی نیز از سوی آتش نشانی تهران و اصفهان انجام شده است.
کمک 200هزاردلاری کرهجنوبی به سیلزدگان ایرانی
دولت کره جنوبی در راستای کمک به سیلزدگان ایرانی مبلغ 200هزار دلار به جمعیت هلال احمر ایران اهدا کرد.
سفارت کره جنوبی در تهران با انتشار پیامی در حساب رسمی خود در توئیتر از اهدای کمک 200هزاردلاری دولت این کشور به سیلزدگان ایرانی خبر داد.
در پیام سفارت کره جنوبی در تهران آمده است: «در راستای تعهدمان به کمکرسانی بههنگام نیاز، دولت جمهوری کره مبلغ 200 هزار دلار را به جمعیت هلال احمر ایران هدیه کرد تا سهمی در التیام قلبهایی داشته باشد که در جریان سیل اخیر شکستند».
کمک چهلمیلیاردریالی نیروهای سپاه به سیلزدگان
نیروهای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با اختصاص بخشی از حقوق خود برای کمک به سیلزدگان چهلمیلیارد ریال به سیلزدگان کمک کردند.
سپاه نیوز؛ در پی حادثه سیلهای ویرانگر اخیر و آسیبها و خسارتهای فراوان به هموطنان عزیز سیلزده کشورمان، کارکنان رسمی و وظیفه سپاه در پاسخ پیامکی به دعوت سردار سرلشکر پاسدار محمدعلی جعفری فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی لبیک گفتند.
سردار سرتیپ پاسدار احمد کریمی معاون نیروی انسانی سپاه با اعلام این خبر گفت: پس از وقوع حادثه سیل و آغاز عملیات امداد و خدمترسانی به سیلزدگان کشورمان، با توجه به ابعاد گسترده خسارتها و آسیبها و ضرورت گسیل کمکهای مردمی در این راستا؛ حسب دعوت فرمانده کل سپاه از کارکنان این نهاد برای کمک داوطلبانه به این عزیزان با اختصاص بخشی از حقوق خود، پیامکی به آحاد کارکنان ارسال گردید.
وی افزود: متعاقباً کارکنان رسمی و وظیفه سپاه در پاسخ به این دعوت مبلغ چهل میلیارد ریال از محل حقوق فروردین ماه 98 خود به هموطنان عزیز سیلزده کشورمان کمک کردند.
سامانه ثبت خسارت سیلزدگان راهاندازی شد
به دستور مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر امکان ثبت خسارت برای اعضای صندوق در سامانه سبا فراهم شد.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر، به منظور شناسایی انواع خسارات و میزان آسیب وارده به اعضای سیلزده صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر در حوادث اخیر و همچنین امکان برنامه ریزی مناسب برای مساعدت به این قشر تلاشگر و زحمتکش کشور، سیستم ثبت خسارت سیلزدگان در چارچوب سامانه بیمه اجتماعی (سبا) تهیه و در دسترس کارگزاران، دفاتر استانی و ستاد مرکزی صندوق قرار گرفت.
محسن کهتری، مدیرکل آمار و فن آوری اطلاعات صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر با اعلام این خبر اظهار کرد: این سامانه که با هدف مساعدت و جمعآوری و دسترسی به آمار و اطلاعات دقیق روستاییان خسارت دیده برنامه ریزی شده است امکان شناسایی افرادی که فاقد هرگونه پشتیبانیهای لازم هستند را مهیا میکند.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه در بروز بلایای طبیعی همیشه خانوادههای آسیب دیدهای هستند که از حمایتهای سازمان یافته و پشتیبانی مراکز بیمهای جا میمانند، مجموع این آمارهای به دست آمده از سازمانها و ارگانهای مختلف امکان شناسایی آسیب دیدگانی را که هیچ گونه کمک و پشتیبانی دریافت نکردهاند، فراهم میکند.
کهتری توضیح داد: با راه اندازی سامانه ثبت خسارات سیل زدگان حوادث اخیر، کارگزاران صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر میتوانند اطلاعات آسیب دیدگان از سیل شامل اقلام اطلاعاتی نوع خسارت، محل و تاریخ حادثه، تخمین درصد و مبلغ خسارت و نیز توضیحات لازم در این خصوص را ثبت کنند.
نماینده رهبر انقلاب در جمع سیل زدگان خوزستانی حضور یافت
نماینده رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح امروز با سفر به استان خوزستان در جمع مردم سیل زده این استان حاضر شد و از نزدیک کمبودها و مشکلات آنان را بررسی کرد.
به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام و المسلمین معزی با حضور در اردوگاه ثامن الائمه شهر اهواز با بیان اینکه مسئولان با تمام قوت، امکانات و مایحتاج متاثرین ناشی از وقوع سیل را فراهم میکنند، افزود: باید توجه کرد تا در کمک به سیل زدگان کرامت و شخصیت انسانی آنان حفظ شود چرا که اساساً این افراد تا قبل از وقوع سیل و ویران شدن زندگی، دارای اعتبار و یک زندگی آبرومند بودهاند.
نماینده رهبر معظم انقلاب اسلامی در جمعیت هلال احمر سپس با تاکید بر بسیج حداکثری امکانات همچون وسایل سرمایشی در 92 اردوگاه اسکان اضطراری مستقر در خوزستان، به منظور مقابله با گرمای این استان و همچنین اقلام بهداشتی مورد نیاز سیل زدگان بیان کرد: در این میان نمیتوان کمک و حمایت همه جانبه مردم را نیز نادیده گرفت.
بازدید از اردوگاههای مستقر در شهرهای سوسنگرد، حمیدیه و دشت آزادگان از دیگر برنامههای سفر نماینده رهبر انقلاب به خوزستان بود.
انتقاد استاندار از تعلل در جانمایی مسکن سیلزدگان
استاندار لرستان، ضمن انتقاد از تعلل مدیران در جانمایی مسکن سیلزدگان، گفت: باید کار را سرعت بدهید؛ ساعت و زمان و دقیقه برای ما مهم است.
به گزارش خبرنگار مهر، سید موسی خادمی شامگاه دوشنبه در ستاد مدیریت بحران لرستان با اشاره به اینکه مهمترین کار این است که بانک اطلاعاتی دقیقی تهیه کنیم تا بدانیم در چه روستایی چه کسی خانهاش در چه وضعیتی است، اظهار داشت: باید برای همه اینها شناسنامه صادر کنیم تا مبنایی برای همه کمکهای لوازم خانگی و ساخت خانه و … داشته باشیم.
وی با بیان اینکه حداقل در شهرستان پلدختر که اوضاع بدتر است این کار را سریع انجام دهید، تصریح کرد: گروه هدف اولیه ما کسانی هستند که خانه آنها تخریب شده است؛ تعجب میکنم بعضی دوستان را میگوئیم این کار را انجام بده میگوید فردا قرار است بیایند انجام دهند! تا فردا 12 ساعت است، 12 ساعت عادی برای ما اما برای کسی که خانه ندارد 12 ماه میشود.
استاندار لرستان با تاکید بر اینکه باید سرعت بدهید و ساعت و زمان و دقیقه برای ما مهم است، خطاب به مدیران افزود: بگویید 5 روز دیگر نقشه میدهم یا زمین تهیه میکنم قابل قبول نیست؛ تصور کنید خودمان بیرونیم و خانه نداریم، چه کار میکنیم؟ مردم نیازمند اقدام فوری هستند.
خادمی ادامه داد: اینکه برای انجام کارها میگوئیم فردا و هفته آینده بی معنی است؛ هرکسی از یک گوشهای باید مسئله اسکان مردم را حل کند. اسکان موقت در پلدختر و معمولان را باید حل کنیم. الان به نظر میرسد ما کار را رها کردهایم.
وی با بیان اینکه الان باید زمینها را سریعاً مشخص و قطعه بندی کنید و به بنیاد مسکن ابلاغ شود، یادآور شد: در جلسه امروز میخواهم که برنامه زمانبندی مشخص کنیم تا اسکان موقت تعیین و تا دو سه روز دیگر کلنگ ساخت خانهها را بزنیم.
اعلام آخرین وضعیت مناطق سیلزده/ اسکان 56 هزار نفر در مناطق امن
مدیرکل مدیریت بحران لرستان، آخرین وضعیت مناطق سیلزده در این استان را تشریح کرد.
به گزارش خبرگزاری مهر، غلامرضا آقا میرزایی در سخنانی با اشاره به آخرین وضعیت مناطق سیل زده استان در روز چهاردهم سیلاب، اظهار داشت: آب شرب 11 شهر استان وصل شده است.
وی، ادامه داد: در شهر پلدختر به خاطر مشکلاتی در زیر ساختها و همچنین مصرف زیاد برخی مشترکان، فشار آب در محلههای سیل زده کم بوده و در برخی ساعات نیز قطع میشود.
مدیرکل مدیریت بحران لرستان، تصریح کرد: از جمع 870 روستای استان، راه روستایی 770 منطقه بازگشایی شد.
آقامیرزایی با بیان اینکه با تلاش کارکنان گاز نیز، مشکل گاز تمامی مناطق روستایی سیل زده بر طرف شد، گفت: از کل هزار و 145 روستای استان، هزار و 116 روستا به شبکه توزیع برق متصل شدند.
وی با بیان اینکه هلال احمر استان نیز تاکنون 56 هزار نفر را در مناطق امن شهری و روستایی اسکان داده و به بیش از 101 هزار نفر در تمامی مناطق سیل ز ده استان، کمک و امداد رسانی شده است، تصریح کرد: با کمک همه عوامل امدادی، و خدماتی و انتظامی و نظامی، تلاشی جهادی و شبانه روزی برای برطرف شدن تمامی مشکلات در مناطق سیل زده ادامه دارد.
مدیرکل مدیریت بحران لرستان، بیان داشت: با تلاش کارکنان آب و فاضلاب روستایی لرستان از جمع 796 روستای استان، آب شرب 793 روستا وصل شد.
تاکید بر برخورد قضایی با فروشندگان اقلام امدادی هلال احمر
دبیرکل جمعیت هلال احمر از برخورد جدی با افراد و گروههایی که اقدام به خرید و فروش اقلام امدادی مخصوصا چادرهای امدادی این جمعیت می کنند، خبر داد.
به گزارش خبرگزاری مهر، محمود رضا پیروی پس از دستور دادستان محترم کل کشور و دیدار با معاونین ایشان از هماهنگی کامل و اقدامات ارزشمند قوه قضائیه برای برخورد با افراد فرصت طلب و سودجو قدردانی و اعلام کرد: پس از هماهنگیهای لازم با دادستانی کل کشور و اعلام آمادگی کامل برای برخورد با خریدوفروش اقلام امدادی، از این پس اقدامات لازم در این خصوص با سرعت و جدیت بیشتری دنبال میشود.
دبیرکل جمعیت هلال احمر اذعان داشت: تمام اقلام امدادی بویژه چادر با آرم جمعیت هلال احمر به طور رایگان بین آسیب دیدگان از حوادث و طبق پروتکلهای مشخص توزیع میشود و اقلام زیستی – امدادی با آرم جمعیت هلال احمر قابل خرید و فروش نیست. بنابراین هرگونه اقدام در این موضوع طبق اعلام مقامات مربوطه تحصیل مال از طریق نامشروع و تصرف غیر مجاز در اموال عمومی بوده و قابل پیگرد قضائی است.
وی تاکید کرد: شهروندان در صورت مشاهده هرگونه اقدامی در این خصوص موارد را به شعب جمعیت هلال احمر و یا مقامات قضایی-انتظامی شهر مورد نظر اطلاع دهند.
هشدار شیوع بیماریهای ویروسی و پوستی در مناطق سیلزده
مدیرکل بیمه سلامت خوزستان نسبت به شیوع بیماریهای ویروسی و پوستی میان سیلزدگان و همچنین به وجود آمدن بحران بیماریها در مناطق سیلزده هشدار داد.
علی خسروی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در اهواز، با بیان اینکه حوادثی مانند سیل، زلزله و نظایر آن از دو جهت در بروز آثار و تبعات جسمانی و روحی قابل بررسی است اظهار داشت: دسته نخست بیماریهایی هستند که مستقیما ناشی از بروز حوادث یاد شده مانند جراحات، شکستگیها، صدمات عضوی، خفگی و نظایر آن است و معمولا در همان ساعات اولیه حادثه مشاهده میشوند.
وی ادامه داد: دسته دوم نیز بیماریهایی هستند که به صورت غیرمستقیم ناشی از حوادث یاد شده شیوع مییابند که بیماریهای پوستی، صدمات روحی، بیماریهای عفونی، سوءتغذیه و بیماریهای ناشی از زندگی در محیطهای گروهی و جمعی (اردوگاهها) و چادرنشینی از جمله آنها است که معمولا روزها و هفتههای بعد از حادثه آشکار میشوند.
مدیرکل بیمه سلامت خوزستان با هشدار شیوع بیماریهای ویروسی، پوستی در مناطق سیلزده گفت: سیلزدگان در معرض آلودگی ویروسی، انتقال از طریق غذای ناسالم، ابتلا به اسهال و استفراغ، ابتلا به بیماریهای پوستی مانند گال، سالک، قارچ و شپش به سبب عدم رعایت بهداشت هستند.
خسروی با توصیه به سیلزدگان جهت درمان و پیشگیری از بیماریها، افزود: سیلزدگان برای جلوگیری از شیوع بیماریهای پوستی و ویروسی از درمان خود سرانه پرهیز کرده و از مراجعه به پایگاههای پزشکی بدون مجوز دانشگاه علوم پزشکی، معاونت غذا و دارو و مراکز بهداشتی خودداری کنند.
وی به سیلزدگان هشدار داد: با مراجعه به پایگاههای پزشکی غیرکارشناسی و تجویز داروهای غیرمرتبط بزرگترین صدمات جبران ناپذیری را به سلامت و جان خود وارد میکنند.
مدیرکل بیمه سلامت خوزستان خطاب به مردم حادثهدیده عنوان کرد: غذاهای گرم را پس از دریافت مصرف کرده و از قراردادن در معرض هوای گرم و مصرف آن در روزهای آینده خودداری کنند.
خسروی در پایان از زحمات مردم و خدماترسانی به سیلزدگان تقدیر کرد و گفت: هر گونه فعالیت پزشکی، درمانی، دارویی و بهداشتی را با مجوز از دانشگاه علوم پزشکی و نظارت معاونت غذا و دارو پیگیری کرده تا از بروز بیماریهای مزمن و غیرقابل درمان جلوگیری شود.
خسارت دیدگان بارندگی اخیر به فرمانداریها مراجعه کنند
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری هرمزگان گفت: خسارت دیدگان بارندگی اخیر استان به دهیاریها، بخشداریها و یا فرمانداری شهرستان خود مراجعه کنند.
مدرس با اعلام این مطلب اظهار داشت: طبق دستور استاندار و هماهنگیهای انجام گرفته، مالکان واحدهای تجاری و مسکونی در تمام روستاهای شهرستان که بعلت بارش های اخیر دچار خسارت ( خسارت به ساختمان، لوازم و احشام) شدهاند مستندات را به دهیار هر روستا تحویل دهند.
وی اظهار داشت: تمام دهیاران نیز موظف هستند، لیست خساراتها را به بخشداری مربوطه ارائه دهند تا بخشداران به صورت لیستهای تجمیع شده به فرمانداریها ارسال کنند.
مدرس خاطر نشان کرد: مالکان واحدهای تجاری و مسکونی نیز که در شهرهای مختلف استان دچار خسارت چه به ساختمان و چه به لوازم منزل شدهاند با اسناد و مدارک شخصا به فرمانداری و یا اداره مسکن و شهرسازی شهرستان خود مراجعه کنند.
وی ادامه داد: صاحبان واحدهای تجاری که دچار خسارت شده اند، در سطح شهرستان به فرمانداری شهرستان ها مراجعه کنند.
روستای 20 خانواری ابراهیمآباد بجستان تخلیه شد
فرماندار بجستان گفت: با توجه بهشدت گرفتن بارشها و احتمال بروز خطر برای اهالی، روستای 20 خانواری ابراهیمآباد از توابع این شهرستان تخلیه شد.
حسین ابراهیمی در گفتوگو با خبرنگار فارس در مشهد، بابیان اینکه بارندگی در بجستان مشکلات چندانی نداشته، اظهار کرد: پنج ایستگاه بارانسنجی در شهرستان وجود دارد که بیشترین بارندگی در ایستگاه فخرآباد با 73 میلیمتر ثبتشده است.
فرماندار بجستان با اشاره به اینکه چهار روستای نزدیک به فخرآباد درگیر سیل شدند و آب وارد معابر روستا شده است، ابراز کرد: خوشبختانه با تلاش و اقدام بهموقع دهیاران و تیمهای امدادی خسارت چندانی وارد نشده است.
وی بابیان اینکه براثر بارش شدید باران و جاری شدن سیل، راههای ارتباطی دو روستا مسدود شده بود که با تلاش نیروهای عملیاتی بلافاصله مشکل تردد دریکی از روستاها حل شد، بیان کرد: بیشترین آسیب و خسارت ناشی از بارندگیها و جاری شدن سیل در حوزه راههای مواصلاتی گزارششده است.
ابراهیمی با اشاره به اینکه تاکنون گزارشی از خسارات احتمالی به بخش دام به فرمانداری گزارش نشده، یادآور شد: با توجه به بارش 76 میلیمتری بارندگی در روستای ابراهیمآباد، بهمنظور پیشگیری از خسارت و حفظ جان اهالی، اقدام به تخلیه 20 خانوار ساکن در این روستا کردیم و در مدارس یکی از روستاهای همجوار اسکان اضطراری دادیم.
فرماندار بجستان با تأکید بر اینکه در حال حاضر مشکل خاصی در شهرستان وجود ندارد، افزود: تخلیه روستای 20 خانواری ابراهیمآباد تنها به دلیل فراگرفتن آب در دشت پیرامون این روستا بوده است.
قدردان کمک سپاه به سیلزدگان لرستان هستیم/ عدم اطلاع برخی مدیران از مشکلات الیگودرز
نماینده مردم الیگودرز در مجلس شورای اسلامی گفت: بر خود لازم میدانم به عنوان نماینده مردم الیگودرز از زحمات و تلاشهای بیوقفه سپاه برای کمک به مردم سیلزده لرستان تشکر کنم.
محمد خدابخشی در گفتوگو با خبرنگار فارس در خرمآباد، با اشاره به خسارات سیل اخیر در لرستان اظهار کرد: بارشهای سیلآسا روزهای گذشته خسارات بسیاری را به اغلب شهرها و روستاهای لرستان وارد کرد.
وی خاطرنشان کرد: در شهرستان الیگودرز و بهتبع در بخشهای محروم آن همچون «زز و ماهرو» و «ذلقی» این آسیبها دو چندان بود، بهگونهای که بسیاری از زیرساختها در این شهرستان دچار مشکل شد.
نماینده مردم الیگودرز در مجلس شورای اسلامی از خسارت سیل به 350 کیلومتر از راههای اصلی و فرعی این شهرستان خبر و ادامه داد: از مجموع 410 روستای الیگودرز در سیل اخیر راه دسترسی به 290 روستا قطع شد که با وجود تلاشها برای بازگشایی اما همچنان راه ارتباطی بسیاری از آنها مسدود است.
خدابخشی بر بسیج امکانات و تجهیزات پیشرفته بسیار جهت بازگشایی راههای مواصلاتی الیگودرز و بهویژه مسیرهای روستایی این شهرستان تأکید کرد.
برخی مدیران در جریان مشکلات مردم سیلزده الیگودرز نیستند
وی با بیان اینکه به دلیل آسیب بسیار سیل به زیرساختهای مخابراتی الیگودرز، مشکلات این شهرستان به خوبی منعکس نشدهاند، افزود: با وجود گذشت چندین روز از وقوع سیل اما هنوز برخی مدیران در جریان مسائل و مشکلات مردم سیلزده الیگودرز نیستند.
نماینده مردم الیگودرز در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: متاسفانه سیل سبب از بین رفتن بیش از 3 هزار تُن ماهی پرورشی این شهرستان شد، ضمن اینکه 200 قنات و بسیاری از کانالهای انتقال آب الیگودرز نیز تخریب شدند.
تسریع در جبران خسارتهای وارد آمده به مردم سیلزده
خدابخشی همچنین به تخریب بیش از 3 هزار واحد مسکونی عمدتا خشتی و گِلی روستاهای الیگودرز ناشی از سیل اخیر اشاره و تصریح کرد: در حال حاضر 3 هزار واحد مسکونی غیرمقاوم در معرض خطر سیلاب دیگر وجود دارد که نیازمند بازسازی و نوسازی هستند.
وی بر جبران خسارتهای وارد آمده به مردم سیلزده تأکید کرد و گفت: شایسته است مسؤولان ضمن انجام اقدامات امدادرسانی، در جبران خسارات سیل نیز اهتمام ویژهای ورزند.
قدردان کمکهای سپاه به مردم سیلزده لرستان هستم
نماینده مردم الیگودرز در مجلس شورای اسلامی ضمن قدردانی از حضور نیروهای مسلح به ویژه سپاه پاسداران در راستای کمک و امدادرسانی به مردم سیلزده لرستان اظهار داشت: از همان روزهای نخست مردم استان شاهد خدماترسانی گسترده نیروهای بسیجی و سپاهی بوده و هستند و بدون تردید اگر کمکهای نیروهای مسلح و به ویژه سپاه نبود بسیاری از مشکلات مردم سیلزده لرستان هنوز پابرجا بود.
خدابخشی با بیان اینکه خدمات نیروهای مسلح به مردم سیلزده قابل تقدیر است، افزود: بر خود لازم میدانم به عنوان نماینده مردم الیگودرز از زحمات و تلاشهای بیوقفه سپاه برای کمک به مردم سیلزده تشکر کنم.
وی ادامه داد: سپاه پاسداران همواره ثابت کرده در روزهای سخت و دشوار در کنار مردم قرار دارد و همیشه آماده ایثار و مجاهدت است، ما شاهد این زحمات همواره بوده و قدردان کمکهای آنان هستیم.
نجات نوجوان اهوازی از کارون پس از خودکشی
سرپرست سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری اهواز از نجات یک نوجوان از رودخانه کارون پس از اقدام به خودکشی خبر داد.
علی میری در گفتوگو با ایسنا - منطقه خوزستان، اظهار کرد: امروز (26 فروردین ماه) یک پسر نوجوان 18 ساله در پی اقدام به خودکشی، به رودخانه کارون در محدوده شهر اهواز سقوط کرد.
وی افزود: این نوجوان توسط غواصان سازمان آتشنشانی در یک عملیات سریع از مرگ نجات یافت.
میری گفت: با توجه به بالا آمدن آب رودخانه و سرعت بالای آب، شهروندان همچنان از نزدیک شدن به حریم رودخانه خودداری کنند و حتی از ایستادن روی پلها و حاشیه سواحل رودخانه جهت سلامتی خود پرهیز کنند.
غیب پرور: همدلی در بازسازی مناطق سیلزده ستودنی است
رئیس سازمان بسیج مستضعفین گفت: همدلی و همکاری اقشار مختلف در بازسازی مناطق سیلزده ستودنی است.
به گزارش خبرنگار مهر، سردار غلامحسین غیب پرور بعدازظهر امروز دوشنبه در جمع خبرنگاران در فرودگاه ایلام اظهار داشت: بارندگی اخیر که موجب سیلاب در کشور شد، باعث تقویت انسجام ملی و همگرایی شده است.
وی ادامه داد: این سیل خسارت داشت اما برکاتی هم داشت، انسجام ملی از برکات سیل است، سپاه، ارتش، دولت، ارگانها و مردم همه در کنار هم قرار گرفتند.
وی تصریح کرد: همدلی در بازسازی مناطق سیلزده ستودنی است و در طرح «جهاد همبستگی» از همه مردم دعوت کردیم در طرح احداث خانه مردم کمک کنند.
سردار غیب پرور عنوان کرد: در برخی استانها گام دوم یعنی احداث پلها و ترمیم راههای ارتباطی آغاز شده، در برخی دیگر از استانها هنوز در گام اول هستیم یعنی کمک به سیل زدگان، حجم خسارات در استانها هم متفاوت است.
وی با اشاره به اینکه سپاه دوشادوش دولت در بازسازی و بهسازی نقاط خسارت دیده مشارکت همدلانه و خودجوش دارد، تصریح کرد: سپاه ادعا ندارد که در جای دولت قرار گرفته، بنابراین تلاش میشود با مدیریت در کمترین زمان بخشی از خسارت وارد شده به مردم را جبران کند.
رئیس سازمان بسیج مستضعفین گفت: با تسریع بخشیدن در بازسازی منازل، ابنیه، مسیرها و زیرساختها بخشی از آلام و سختیهای مردم سیلاب زده التیام یابد و در این راستا باید از ظرفیت بالای اقشار عمومی و صنوف مختلف بهره برد.
توزیع چهارتن اقلام در پلدختر توسط نیروهای اورژانس
رئیس سازمان اورژانس کشور از توزیع چهار تن اقلام بهداشتی، اقلام مورد نیاز بانوان و نوزادان و ماسک فیلتردار خبر داد.
دکتر پیرحسین کولیوند در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: امروز تیمی از امدادگران اورژانس کشور با حضور در مناطق سیلزده استان لرستان چهار تن اقلام بهداشتی، اقلام مورد نیاز کودکان و بانوان، آب آشامیدنی و ماسک فیلتردار را در منطقه آسیبدیده پلدختر توزیع کردند.
وی با بیان اینکه هفته گذشته تیمی از نیروهای عملیات ویژه اورژانس در این منطقه حضور داشتند سپس برای ادامه امدادرسانی به استان خوزستان اعزام شدند، گفت: این نیروها حین امدادرسانی در شهرستان پلدختر وضعیت شهر را بررسی و پس از اعزام به استان خوزستان این چهار تن اقلام را خریداری و برای توزیع به استان لرستان ارسال کردند.
ماجرای تجمع تعدادی از اهالی پایین دست سد "چندیر" جرگلان چه بود؟
سرپرست شرکت آب منطقهای خراسان شمالی گفت: در بارشهای شدیدی که طی یک ماه اخیر در شهرستان راز و جرگلان به وقوع پیوست، سد چندیر در این شهرستان توانست 70 میلیون متر مکعب آب را در خود ذخیره کند.
به گزارش ایسنا، سید عقیل مرتضوی در نشست خبری با خبرنگاران با اشاره به تجمع تعدادی از اهالی پایین دست سد چندیر جرگلان اظهار کرد: گلایه این افراد بر این بود که چرا آب طی شبانه روز با دبیهای مختلف از سد رها سازی میشود.
وی افزود: شرکت آب منطقهای استان رهاسازی آب از این سد را در طول شب زیاد و در طول روز کم میکرد تا مسیر تردد اهالی روستاهایی که از بستر رودخانه انجام میشود، راحت تر صورت گیرد.
مرتضوی ادامه داد: این افراد درخواست آن را داشتند که آب رهاشده از این سد طی ساعتهای مختلف شبانه روز با یک دبی مشخص و ثابت باشد تا بتوانند برنامه ریزی داشته باشند، که این امر نیز هم اکنون صورت گرفته است و مشکلی وجود ندارد.
وی در ادامه با اشاره به اینکه حجم مخازن سدهای این استان 234 میلیون متر مکعب است، بیان کرد: هم اکنون 53 درصد از ظرفیت مخازن استان پر و 47 درصد نیز خالی است.
این مقام مسئول به سد گلیل در منطقه گلیل شهرستان شیروان اشاره کرد و گفت: این سد آب برفهای ذوب شده در کوههای اطراف را در خود جای میدهد که با توجه به دمای هوا، برف موجود در کوهها ذوب شده و داخل سد رفته و این سد از حدود هفته گذشته آب برفهای ذوب شده سرریز کرده است.
وی خاطرنشان کرد: سرریز آب در آنجا قابل کنترل بود اما به خاطر تأمین حق آب زیست محیطی در پایین دست منطقه حفاظت شده اجازه دادیم تا سرریز آب انجام شود و با یک دبی حداقلی حدود 500 تا 600 لیتر در ثانیه در حال سرریز است که هیچ مشکلی نیز در این زمینه وجود ندارد.
سرپرست شرکت آب منطقهای خراسان شمالی در رابطه با اختلاف موجود میان این شرکت با شهرداری بجنورد مبنی بر لایروبی مسیل و خندقهای داخل شهر نیز گفت: این اختلاف نظر وجود دارد که طی یک ماه اخیر به علت شرایط بحران به وجود آمده میان دو دستگاه تقسیم کار برای لایروبی محلهای مذکور صورت گرفت.
وی افزود: این اختلاف نظر وجود دارد و بعد از زمان خروج از بحران باید نشستی میان دو دستگاه برای از بین اختلاف صورت گیرد تا بتوان برای انجام کار، برنامه ریزی های لازم را انجام داد.
جزئیات خدمات رسانی به سیل زدگان 9 استان کشور اعلام شد
سخنگوی سازمان امداد و نجات، آخرین اقدامات این سازمان در ارائه خدمات به سیلزدگان مناطق مختلف در 48 ساعته گذشته را تشریح کرد.
مصطفی مرتضوی، سخنگوی سازمان امداد و نجات هلال احمر در گفتوگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس، آخرین وضعیت خدمات رسانی به سیل زدگان را اعلام کرد.
وی اظهار داشت: عملیات سیل و آب گرفتگی از ٢٤ لغایت ٢٦ فروردین و تا ساعت 6 صبح امروز به این شکل بوده است که ٩ استان ایلام، خراسان جنوبی و رضوی، زنجان،سیستان و بلوچستان،فارس،کرمان،هرمزگان و یزد متأثر از سیل بودهاند.
سخنگوی سازمان امداد و نجات بیان داشت: مناطق امدادرسانی شده شامل ٦٣شهر و روستاست که خدمات امدادرسانی به ٧٣٠٥ نفر ارائه شده است؛ ضمن اینکه اسکان اضطراری برای ٦٨٦ نفر، 23 نفر انتقال به مناطق امن، 193 واحد تخلیه آب از منازل مسکونی و 11 دستگاه رهاسازی خودرو از مسیر سیلاب صورت گرفته است.
مرتضوی افزود: ٢١٧ تیم با ٨٣٥ نفر مشارکت داشتند و ١٨٣ دستگاه چادر، ٩٧٩ تخته پتو، ٣٥١ تخته موکت،٣٦٧٢کیلوگرم نایلون،658 بسته غذایی،٨٧٦ بطری آب معدنی و ١١٩٢ قوطی کنسروجات توضیح شده است.
وی تأکید کرد: امدادرسانی در خراسان جنوبی و رضوی، سیستان و بلوچستان، فارس،کرمان، هرمزگان و یزد ادامه دارد.
امدادرسانی به 7000 نفر در 9استان
معاون عملیات سازمان امداد و نجات از امدادرسانی به بیش از 7000نفر در 9استان از جمله ایلام، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، زنجان، سیستان و بلوچستان، فارس، هرمزگان، یزد و کرمان خبرداد.
شاهین فتحی در گفتوگو با ایسنا، در این باره اظهار کرد: بر اساس اعلام هشدار شماره 10سازمان هواشناسی در سومین موج از بارشها که از 24فروردین آغاز شده است، هشت استان بلافاصله در وضعیت آماده باش قرار گرفت تا در صورت بروز هر حادثهای هموطنان در کوتاهترین زمان امدادرسانی شوند.
وی در ادامه درباره اقدامات صورت گرفته تا 26 فروردین ماه گفت: طی این مدت 7305 نفر در 63 شهر و روستا در 9 استان از جمله ایلام، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، زنجان، سیستان و بلوچستان، فارس، هرمزگان، یزد و کرمان امدادرسانی شدند.
معاون عملیات سازمان امداد و نجات هلال احمر ادامه داد: در این مدت بیش از 20 نفر به مناطق امن منتقل شدند و تخلیه آب از 193 واحد مسکونی نیز انجام شده است.
به گفته وی اقلامی از جمله 183 دستگاه چادر، 658 بسته غذایی یکماهه و 72ساعته و... توسط سازمان امداد و نجات هلال احمر در این مناطق توزیع شده است.
بطحائی: مدارس 9 منطقه خوزستان فعلا در اختیار سیلزدگان است
وزیر آموزش وپرورش گفت: آموزش و پرورش به شدت متأثر از مسائل اقتصادی است و تا این مسائل حل نشود نمیتوان به کیفیت دست پیدا کرد. باید باور کنیم که به نتایج و خروجی مطلوب دست پیدا نمیکنیم مگر اینکه رویکردها در این باره تصحیح و مشکلات اقتصادی مرتفع شود.
سید محمد بطحایی در نشست اعضای شورای معاونان وزارت آموزشوپرورش با عنوان «رونق تولید با تدبیر و امید در گام دوم انقلاب»، اظهار کرد: در سال گذشته که سال حمایت از تولید کالای ایرانی نامگذاری شده بود آموزشوپرورش ازجمله دستگاههایی بود که توانست گامهای مؤثری بردارد.
وی با اشاره به اقدامات مثبت آموزشوپرورش درباره حمایت از کالای ایرانی، افزود: کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان اقدامات بسیار خوبی را در زمینه تولید اسباببازی و تجهیزات کمکآموزشی داخلی انجام داده است ؛ همچنین معاونت پرورشی و فرهنگی نیز نمایشگاه های مستمری در سراسر کشور برای فروش لوازمالتحریر تولید داخلی برگزار کرد.
بطحایی با بیان اینکه امسال در استقرار این برنامهها و رونق تولید گامهای جدیدتری برداشته خواهد شد، گفت: در تابستان با توجه به ظرفیتی که در هنرستانها داریم تولیداتی که منجر به فروش و بازاریابی شود را پیگیری خواهیم کرد و ازاینجهت کارهای خوبی را در راستای حمایت از تولید ملی میتوان انجام داد.
وزیر آموزشوپرورش با بیان اینکه «کمیسیون اقتصادی مجلس همواره مشوق چنین برنامهها و اقداماتی بوده است» ؛ گفت: اگر به کمک و مساعدت هرچه بیشتر مجلس شورای اسلامی نیاز داریم تا این مسیر را هموارتر کند باید سریعاً اقدام شود و همکاری و هماهنگی های لازم با مجلس صورت بگیرد تا بستر حقوقی لازم فراهم شود.
وی با بیان اینکه این عادت ناپسند وجود دارد که اکثرا نداشته ها را بیشتر از داشتهها مطرح میکنیم، تصریح کرد: در موضوع رونق تولید ملی، داشتهها را ببینیم و از امکانات و تجهیزات موجود به خوبی استفاده کنیم و اگر نیاز به تسهیلات وجود دارد، پیگیر باشیم تا به اهداف موردنظرمان دست پیدا کنیم.
بطحایی تأکید کرد: آموزش و پرورش به شدت متأثر از مسائل اقتصادی است و تا این مسائل حل نشود نمیتوان به کیفیت دست پیدا کرد. باید باور کنیم که به نتایج و خروجی مطلوب دست پیدا نمیکنیم مگر اینکه رویکردها در این باره تصحیح و مشکلات اقتصادی مرتفع شود.
وزیر آموزشوپرورشبابیان اینکه سیل اخیر بر آموزش و پرورش هم اثر گذاشته است، گفت: از هموطنان خودم که در تسکین آلام ساکنان مناطق سیلزده بسیار تلاش کرده اند، قدردانی میکنم.
به گزارش مرکز امور هماهنگی، ارتباطات و حوزه وزارتی آموزشوپرورش، وی با اشاره به تلاش های انجام شده برای رفع خسارت های سیل در آموزش و پرورش گفت: مدارس دو استان گلستان و لرستان بازگشاییشده است و دانش آموزان به مدرسهرفتهاند و در استان خوزستان هنوز در 9منطقه مدارس بازگشایی نشده است که بخشی از این عدم بازگشایی به دلیل اسکان هموطنان در مدارس است.
وزیر آموزشوپرورش تصریح کرد: در وزارت آموزشوپرورش ساختار موقتی برای بازسازی مناطق سیلزده تعریفشده است تا رفع آلام هموطنان سیلزده سریعتر انجام شود. همچنین در این ساختار تعدادی استان معین تعیینشده است تا کمکهای لازم در امور مختلف را به استانهای سیلزده انجام دهند.