ماهان شبکه ایرانیان

در پاسخ به درخواست مجوز رئیس‌جمهوری برای برداشت از صندوق توسعه ملی

اولویت‌های مقابله با سیل تعیین شد

اولویت‌های مقابله با سیل تعیین شد
به گزارش روز دوشنبه گروه علمی ایرنا، ابتدای فروردین‌ماه امسال 24 استان کشور به دلیل ورود سامانه بارشی بسیار فعال دچار سیل شدند به‌گونه‌ای که وضعیت سه استان گلستان، لرستان و خوزستان بیش از استان‌های دیگر به نقطه بحرانی و سخت رسید.
بارش‌های شدید با حجم بالا در این روزها موجب غافلگیری بسیاری از دستگاه‌های اجرایی شد، خسارات ناشی از سیل در زمینه راه و ارتباطات به حدی بود که موجب اختلال در کمک و امدادرسانی شد.
در سال‌های اخیر به دلیل بارش‌های کم و قرار گرفتن ایران در سال‌های خشک‌سالی، موجب شده بود که مسئولان مربوطه کمتر به سیل و سیلاب و آمادگی در شرایط بحران این‌چنینی فکر کنند.
در نخستین جلسه کارگروه آب ستاد توسعه فناوری‌های آب، خشک‌سالی، فرسایش و محیط‌زیست معاونت علمی ریاست جمهوری، اولویت‌های مربوط به سیل از جمله ضرورت تعیین دستگاه‌های متولی هشدار سیل (البته وظیفه ما رصد و توسعه فناوری‌های رصد، پیش‌بینی و هشدار است) در کشور، توسعه فناوری‌های موردنیاز امداد، مهار، کاهش و ترمیم خسارت سیل، فناوری‌های بر خط اطلاع‌رسانی، نقشه‌های مرتبط با موضوع از جمله نقشه‌های سیستم زهکشی، مراکز سکونتی، فناوری‌های ساماندهی رودخانه‌ها، حفاظت خاک، فرسایش و رسوب و بازنگری و تجدیدنظر در معیارها و ضوابط طراحی که دستگاه‌های اجرایی به کار می‌گیرند، مطرح شد.
همچنین اولویت دادن به فناوری‌های موردنیاز حکمرانی و مدیریت یکپارچه آب و آبخیزداری (لزوم الگوسازی و طراحی الگوی کار)، تمرکز بر بند 24 سند «راهبردی توسعه فناوری‌های آب، خشک‌سالی، فرسایش و محیط‌زیست» برای سال 98، بررسی و پیشنهاد اصلاح قوانین و مقررات موضوعات مرتبط با سیل و سیل‌خیزی، توجه بیشتر به تجهیزاتی پایش برخط حفاظت خاک و تغییر کاربری‌ها ونیز رصد تأثیرات آن در مدل‌های بارش رواناب بر روی سیل‌خیزی و ارزیابی ابعاد مختلف سیل‌های به وقوع پیوسته و مستندسازی آن‌ها و نیز ارزیابی تبعات زیست‌محیطی و اقتصادی و اجتماعی آن‌ها از دیگر محورهایی است که جزو اولویت‌های مرتبط با سیل است.
در این جلسه به موضوعاتی از جمله ارزیابی و توسعه مدل‌های بارش رواناب برای تمام حوضه‌های کشور و پیش‌بینی سیلاب با دوره بازگشت‌های مختلف، ضعف داده و اطلاعات و بازنگری در نقشه مناطق سیل‌گیر کشور، تدوین نظام مدیریت شرایط بحرانی و سیل و توجه به وحدت فرماندهی در دستگاه‌های امدادرسانی، بازتعریف نظام آبخیزداری و آبخوان‌داری و توجه به فعالیت‌های کاهش‌دهنده رواناب در حوضه نیز پرداخته شد.
تدوین پروتکل مقابله با سیل و تجهیزات مربوطه، بازنگری الگوی کشت، تدوین دستورالعمل‌های مدیریت سیل و مانور مقابله با سیل، طراحی سازه‌های پیش‌ساخته و قابل‌استفاده در مهار سیل و آب‌بندها برای شرایط بحرانی و توجه بیشتر به فناوری‌های کنترل سیلاب و مسائل در حین سیلاب و پسا سیلاب از دیگر اولویت‌هایی بود که به آن پرداخته شد.
در این جلسه همچنین رئوس عملکرد این کارگروه در نیمه دوم سال گذشته (1397) بررسی و ارائه شد و در بخش بعدی نقطه نظرات اعضای کارگروه آب در مورد سیل‌های اخیر جمع‌آوری و بررسی شد و راهکارهای ارائه طریق در خصوص نحوه ورود و تمرکز برنامه سال 98 ستاد، بر روی موضوعات و وقایع روز حوزه آب از جمله سیل‌های اخیر، طرح و جمع‌بندی شد.
علمی **9340** 1055
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان