به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری میزان، به نقل از این منابع دولتی در کویته که خواستند نامشان فاش نشود نوشت که این گذرگاه که یک ماه قبل به دلیل تعطیلات نوروزی در ایران و پاکستان تعطیل شده بود، باردیگر بر روی اتباع دو کشور بازگشایی شد.
یک مقام رسمی پاکستان نیز در گفت وگو با این روزنامه گفت که بعد از بازگشایی این گذرگاه، دولت ایران بیش از 70 مهاجر غیرقانونی پاکستانی را به کشورشان بازگرداند.
وی در این خصوص گفت: وزارت کشور ایران آن دسته از شهروندان پاکستانی که بدون مجوز اقامت یا سفر در شهرهای مختلف ایران به سر می بردند را جمع آوری و در منطقه چاگای این کشور به نیروهای امنیتی ویژه پاکستان در مرز تفتان تحویل داد.
این مقام که خواست نامش فاش نشود گفت که افراد تحویل گرفته شده بعد از طی فرآیند قانونی و پر کردن اسناد خاص برای بررسی بیشتر وضعیتشان به آژانس تحقیق و تفحص فدارال (اف آی ای) تحویل داده شدند.
این روزنامه به نقل از برخی منابع رسمی پاکستانی در عین حال از اخراج 35 پاکستانی دیگر از ایران به کشورشان خبر داد.
براساس این گزارش، اتباع پاکستانی مناطق مرزی می توانند با اخذ یک مجوز سفر مخصوص 15 روزه موسوم به 'راهداری' از فرمانداری ها از مرز ایران عبور کرده و برای دیدن وابستگان خود در داخل ایران سفر کنند.
به گزارش ایرنا به نقل از رادیو دولتی پاکستان، مرزبانان ایران روز جمعه نیز 90 تبعه پاکستانی را در این گذرگاه مشترک مرزی در تفتان (میرجاوه) به مقامات این کشور تحویل دادند.
براساس این گزارش، این افراد قصد داشتند از طریق مرز ایران و ترکیه خود را به اروپا برسانند .
مهاجرت غیرقانونی اتباع پاکستانی به ایران همواره مشکلاتی را برای دو کشور ایجاد کرده است .تعدادی از این افراد اغلب به طور غیر قانونی و از مسیرهای خطرناک و با وسیله های ناایمن جان خود را از دست داده اند.
همه ساله تعداد زیادی از اتباع پاکستان که سعی می کنند به طور غیرقانونی وارد ایران شوند،توسط مرزبانان ایران دستگیر و به کشورشان بازگردانده می شوند.
بیکاری و مشکلات اقتصادی در پاکستان از مهمترین دلایل مهاجرتهای غیرقانونی اتباع این کشور محسوب می شود.
این مهاجران غیرقانونی پس از ورود به ایران،سعی می کنند با عبور از ترکیه و یونان خود را به اروپا برسانند اما بیشتر آنان پیش از رسیدن به مقصد توسط مززبانان و پلیس دستگیر می شوند.