برترینها - ترجمه از محمد کاملان: مجله تایم سالانه برترین چهرههای سال را انتخاب میکند و در سال 2019 نیز شاهد فهرستی از چهرههای برتر این سال هستیم. این فهرست، چهرههای منتخب را در دستهبندیهای متفاوتی معرفی کرده است و در این قسمت میخواهیم با هم نگاهی به دستهبندی مشاهیر جهان در سال 2019 از دید مجله تایم داشته باشیم.
تیلور سوئیفت
پرنده خوشصدای دنیای موسیقی اولین کسی است که بدون بر و برگرد به فهرست بهترین مشاهیر جهان از نگاه مجله تایم در سال 2019 راه پیدا کرده، تیلور زیبارو که هنوز 29 سال بیشتر ندارد افتخاری نیست که در موسیقی از آن خود نکرده باشد. این خواننده جوان از سال 2004 تاکنون فعالیت دارد و ترانههایش یکی از دیگری زیباتر و پرفروشتر هستند.
تیلیو سوئیفت زاده پنسیلوانیا است و در نوجوانی برای دنبالکردن رویاهایش به نشویل نقل مکان کرد تا موسیقی را جدیتر دنبال کند او در سال 2006 اولین آلبوم موسیقیاش را منتشر کرد. آهنگ «ترانه ما» از این آلبوم حسابی گل کاشت و مقام اول جدول بهترین ترانههای کانتری را در آن سال از آن خود کرد. دو سال بعد دومین آلبوم تیلور سوئیفت نیز منتشر شد، این آلبوم «بیباک» نام داشت و پرفروشترین آلبوم سال 2008 شد.
تیلور سوئیفت در سالهای 2007، 2011، 2012 و 2013 نامزده جایزه کانتری آمریکا شد و در سالهای 2012 و 2013 این جایزه را از آن خود کرد. تیلور سوئیفت، سلبریتی دست و دلبازی است و پرداخت نیم میلیون دلار برای کمک به سیلزدگان تنسی و اختصاص درآمد آخرین تور آمریکای شمالی خودش را به آسیبدیدگان توفان میتوان از فعالیتهای خیرخواهانه این چهرهسرشناس نام برد.
میشل اوباما
سلبریتیهای زن زیادی را سراغ داریم که خودشان شخصاً موفقیتهای چشمگیری نداشتهاند و با قرار گرفتن در زیرسایه شوهرانشان سرشناس شده اند، اما داستان میشل اوباما فرق میکند و به رغم اینکه فامیل رئیسجمهور سابق آمریکا را یدک میکشد، شخصاً نیز فرد موفقی است و به همین دلیل نیز توانست به فهرست مشاهیر سال 2019 از نگاه مجله تایم راه پیدا کند.
میشل اوباما در دانشگاه پرینستن درس خوانده و از دانشگاه هاروارد مردک دکترای حقوق دارد، میشل اوباما از باراک دو فرزند دارد و اولین زن آفریقایی آمریکایی است که همسر رئیسجمهور آمریکا بوده است. از قرار معلوم وقتی میشل در یک شرکت وکالت مشغول به کار بود با باراک اوباما آشنا شد و این آشنایی زمینهسازی ازدواج آنها در سال 1992 را فراهم کرد.
میشل اوباما همیشه در کنار باراک بوده و برای نامزدی باراک در سالهای 2007 و 2008 سخنرانیهای پرشوری را به طرفداری از همسرش برگزار کرد. میشل و باراک اوباما کتابخوانهای قهاری هستند و دیگران را به کتابخوانی تشویق میکنند. میشل خودش نیز دستی در نویسندگی دارد و تاکنون دو کتاب با نامهای «بزرگشده آمریکایی» (American Grown)، انتشار در سال 2012 و «شدن» (Becoming)، انتشار در سال 2018 را به رشته تحریر درآورده است. کتاب «شدن» در ایران به فارسی نیز ترجمه شده است.
اسپایک لی
شلتون جکسون اسپایک لی (Shelton Jackson "Spike" Lee) که در دنیای هنر او را با نام اسپایک لی میشناسیم برای علاقهمندان سینما چهره شناخته شدهای است و این برای علاقهمندان سینما چهره شناخته شدهای است و از سال 1986 تاکنون نزدیک به 35 فیلم بلند سینمایی را کارگردانی و تولید کرده است.
اسپایک لی در خانوادهای هنرمند بدنیا آمد و پدرش نوازنده جاز بود و مادرش نیز در مدرسه هنر درس میداد، این کارگردان 62 ساله در رشته هنرهای زیبا در دانشگاه تحصیل کرد و کارگردانی نزدیک به 20 فیلم سینمایی را در کارنامه اش دارد. اگر مراسم اسکار سال 2019 را دنبال کرده باشید حتماً در جریان هستید که اسپایک لی برای فیلم «ککلنزمن سیاهپوست»، جایزه اسکار را نیز به افتخارات خودش اضافه کرد.
بیشتر فیلمهای اسپایک لی حول محور تبعیض نژادی و ظلمهایی که به سیاهان شده ساخته میشود و این کارگردان مطرح پس از دریافت جایزه اسکار خود از سیاستهای ترامپ انتقادهای زیادی کرد و ابراز امیدواری کردم مردم آمریکا در انتخابات سال 2020، آگاهانه تصمیمگیری کنند.
جالب است بدانید اسپایک لی در کنار هنر، به ورزش نیز علاقه زیادی دارد و طرفدار پر و پا قرص تیم بیسبال نیویورک یانکی است. او به فوتبال نیز علاقهمند است و از هواداران دوآتشه تیم آرسنال بهحساب میآید.
کریستین بلازی فورد
کریستین بلازی فورد (CHRISTINE BLASEY FORD)، روانشناس 52 سالهای است که در دانشگاه نیز تدریس میکند، او تخصص ویژهای در زمینه طرح مدلهای آماری دارد و تاکنون مدیریت پروژههای مهمی را در این خصوص بر عهده داشته است.
او پژوهشگر دانشگاه استفورد است و مقالههای مختلفی از وی در نشریههای معتبر به چاپ رسیده است. کریستین به لحاظ گرایش سیاسی از طرفداران حزب دموکرات آمریکا به حساب میآید و از هر فرصتی برای اعتراض به سیاستهای ترامپ استفاده میکند. این چهرهسال 2019 علاقه زیادی به تدریس دارد و دستاوردهای وی در علم روانشناسی فرصت را مهیا کرد تا در فهرست مشاهیر جهان مجله تایم راه پیدا کند.
دیوید هاکنی
هاکنی (DAVID HOCKNEY)، هنرمندی سرشناس است و عکاسیها و نقاشیهای او در معتبرترین گالریهای دنیا به نمایش گذاشته میشود. این هنرمند کهنهکار زاده سال 1937 است و به رغم اینکه در سن 81 سالگی به سر میبرد هنوز هم از پا ننشسته و همچنان شاهد حضور دیوید هاکنی در صحنههای هنر بینالملل هستیم.
دیوید هاکنی در کالج سلطنتی هنر در انگلیس تحصیل کرد و در کنار نقاشی و عکاسی، به لیتوگرافی نیز تسلط دارد و کارهای چاپ دستی زیبایی را از او سراغ داریم. یکی از معروفترین آثار دیوید هاکنی، تابلوی «خانم و آقای کلارک» است، این تابلو محبوبیت زیادی در میان جامعه جهانی هنر دارد و به گزارش بی. بی. سی یکی از محبوبترین نقاشیهای بریتانیا است.
جالب اینجاست که این هنرمند ید طولایی در عکاسی هم دارد و با ترکیب عکسهایی که با دوربین پولاروید میگیرد، تصویری واحد خلق میکند که به لحاظ هنری حرفهای زیادی برای گفتن دارد.
دزموند میآد
انصافاً باید گفت حساب فعالان اجتماعی با دیگر چهرههای سرشناس فرق میکند چرا که تأثیر کار این افراد مستقیماً به زندگی مردم باز میگردد. در این زمینه میتوان به دزموند میآد (DESMOND MEADE)، اشاره کرد. دزموند که وکیلی شناخته شده است، تلاش زیادی برای احقاق حق سیاهان آمریکا داشته و یکی از مدافعین پرتلاش حق رأی بهحساب میآید. دزموند میآد مدیر دو مؤسسه مهم فعال در زمینه حقوق مدنی در فلوریدا است و تلاشهای او باعث شد تا در سال 2014 متمم جدیدی به قانون آمریکا اضافه شود تا مجرمینی که در گذشته سوسابقه داشتهاند بتوانند حق رأی داشته باشند.
به لطف تلاشهای دزموند میآد، نزدیک به 1.4 میلیون نفر حق رأی پیدا کردند، این تلاشها باعث شد تا دزموند میآد در جامعه جهانی به فردی فعال و پرتلاش در زمینه حقوق مدنی تبدیل شود، او شخصیت بسیار محبوبی در ایالت فلوریدا است و چندین دانشگاه این ایالت بابت زحمتهایی که دزموند میآد کشیده است از او رسما تقدیر کردهاند.
لیدی گاگا
لیدی گاگا سوپراستاری است که ابتدا با خوانندگی وارد عرصه هنر شد و بعد ثابت کرد که در کنار خوانندگی، استعداد خوبی در ترانهسرایی و آهنگسازی دارد. اگر اهل سینما باشید و فیلم «ستارهای متولد شده است» (A Star is born)، را با هنرنمایی لیدی گاگا و بردی کوپر دیده باشید، حتماً با ما هم عقیدهاید که لیدی گاگا استعداد چشمگیری در بازیگری نیز دارد و این موارد باعث شده تا به یکی از محبوبترین چهرههای هالیوود تبدیل شود. لیدی گاگا و کوپر برای ترانه «سطحی» (Shallow)، جایزه اسکار سال 2019 را نیز از آن خود کردند.
لیدی گاگا که 33 سال سن دارد در شبکههای اجتماعی نیز سلبریتی بسیار فعالی است و نام او بیشترین رکورد را در میان بیشترین جستجو شدهها در اینترنت دارد. لیدی گاگا در حال حاضر 12 مرتبه نامزد دریافت جایزه گرمی شده است و 6 جایزه را به خانه برده. با این همه افتخار و نامآوری کاملاً مشخص است که جای لیدی گاگا در فهرست مشاهیر مجله تایم خالی بود و به همین دلیل در سال 2019 شاهد حضور نام لیدی گاگا در این فهرست هستیم.
راضیه المتوکل
راضیه المتوکل (RADHYA ALMUTAWAKEL)، ملیتی یمنی دارد و یکی از سرشناسترین فعالان حقوق بشر در خاورمیانه به حساب میآید، او موسسهای خصوصی و بینالمللی را نیز برای دفاع از حقوق بشر به راه انداخته و از آنجایی که در یمن بدنیا آمده و این کشور مدتی است گرفتار درگیریهای زیادی است، کارزار بزرگی را برای جمعآوری مدارک از جنایتهای جنگی که در یمن اتفاق افتاده و کشورها و نیروهایی که مسبب این جنایتها هستند به راه انداخته است.
راضیه در سالهای 2000 تا 2004 برای کمسیون ملی زنان در یمن کار میکرد، در این سازمان او تلاش میکرد تا حقوق سیاسی بیشتری را در اختیار زنان یمنی قرار دهند. از سال 2004 به بعد نیز تلاش راضیه المتوکل بیشتر در زمینه حقوق بشر صورت گرفت و برای اینکه ندای مردم مظلوم یمن را به گوش جهانیان برساند در سازمان ملل از حقوق مردم بیدفاع این کشور دفاع کرده است.
تلاشهای راضیه المتوکل از دید فعالان اجتماعی و نهادهای مسئول در زمینه حقوق بشر پنهان نمانده است و او تاکنون جوایز مختلفی دریافت کرده و اضافه شدن نام وی به فهرست مشاهیر سال 2019 از جانب مجله تایم نیز یکی از این افتخارات بهحساب میآید.
پیر پائولو پیکولی
پائولو پیکولی (Pier Paolo Piccioli)، چهرهای شناخته شده در دنیای مد و پوشاک است و بسیاری از کارشناسان این صنعت، وی را بهعنوان فردی میشناسند که طرحی نو برای دنیای مد امروز در انداخته است. پائولو پیکولی که دانشآموخته یکی از معروفترین موسسههای طراحی و مد ایتالیا است ابتدا کار خودش را در برند فندی (Fendi) شروع کرد و نزدیک به دو دهه با این برند همکاری داشت. او در این برند با ماریا گراتزیا چیوری (Maria Grazia Chiuri)، یکی دیگر از اسطورههای مد و پوشاک همکار بود و پس از حضور فعال در برند فندی به همراه ماریا گراتزیا راهی برند والنتینو (Valentino) شد، این دو نفر طراحیهای چشمگیری برای عینکها و کیفدستیهای لاکچری برند والنتینو انجام دادند و پس از مدتی به سمت مدیر طراحی خلاق این برند ارتقا پیدا کردند.
در نهایت نیز در سال 2016 ماریا گراتزیا مدیریت طراحی خلاق برند والنتینو را کنار گذاشت و از آن زمان تا کنون پائولو پیکولی بهتنهایی مدیریت طراحی خلاق برند والنتینو را بر عهده دارد و یکی از نامآوران صنعت پوشاک و مد بهحساب میآید.
ماریا رسا
ماریا (MARIA RESSA)، روزنامهنگاری فیلیپینی آمریکایی است که چیزی نزدیک به 20 سال با شبکه خبری سی. ان. ان همکاری داشت و پس از پایان همکاری با این شبکه خبری به فیلیپین بازگشت و از آنجایی که ساز و کار خبرنگاری در فیلپین به اندازه کافی پیشرفته و بهروز نشده بود، ترجیح داد مستقل کار کند و مجموعه خبری راپلر (Rappler) را راهاندازی کرد.
وبسایت این مجموعه خبری در ابتدا با 12 نفر شروع به کار کرد و پس از مدتی تعداد خبرنگاران راپلر به 75 نفر رسید. جالب اینجاست که ماریا رسا از آن دسته خبرنگارانی است که نگاه متفاوتی به شبکههای اجتماعی دارد و به همین دلیل نیز همیشه سعی کرده تا فناوریهای جدید را فرصتی تازه برای ورود خبرنگاران به دسترسی به حقایق بیشتر قلمداد کند.
ماریا برای ساخت برنامههای خبری مستند نامزد دریافت جایزه امی شد و در سال 2018 نیز جایزه قلم طلایی آزادی (Golden Pen of Freedom Award) را از آن خود کرد. ناگفته نماند ماریا رسا تاکنون چندین بار از جانب نیروهای امنیتی دولت فیلیپین بازداشت شده و مجموعه خبری که راهاندازی کرده نیز بارها از جانب دولت این کشور زیر سؤال رفته است.
کستر سمینا
مُکگادی کَستر سِمِنیا (Mokgadi Caster Semenya) در دنیای ورزش با نام کستر سمینا شناخته میشود و ورزشکاری اهل آفریقای جنوبی در رشته دو نیمهاستقامت است. او مدال طلای دو 800 متر بانوان را در مسابقه جهانی دو میدانی در سال 2009 از آن خود کرد و در مسابقههای جهانی دو و میدانی در سال 2011 و المپیک 2012 نیز توانست در رشته دو 800 متر مدال طلا را صاحب شود.
این افتخارها باعث شد تا کستر سمینا در سال 2012 بهعنوان بهترین ورزشکار زن آفریقای جنوبی شناخته شود و در سال 2016 نیز از جانب اتحادیه بینالمللی دو و میدانی در فهرست بهترین ورزشکار زن دنیا قرار گرفت.
میریان جی
در فهرست مشاهیر جهان از نگاه مجله تایم در سال 2019 با اسامی طرف هستیم که نام هرکدام از آنها در یک رشته خاص مطرح شده و بیشتر این چهرهها پیش از این نیز برای دنیا شناخته شده بودند. اما در این قسمت به نام میریان جی (MIRIAN G)، رسیدیم که نام او کمتر به گوش کسی رسیده است.
در سال 2018 نزدیک به 2700 کودک در مرز آمریکا و مکزیک از در و مادر خود جدا شدند و داستان شهرت میریان جی نیز به همین رویداد تلخ باز میگردد. میریان که برای حفظ امنیت سلامت او و خانوادهاش مجله تایم این نام مستعار را برای وی انتخاب کرده است به همراه پسر 18 ماههاش به آمریکا میآید و رسما تقاضای پناهندگی میکند. او مدعی میشود برای نجات جان خودش و فرزندش از دست آشوبهایی که در هندوراس وجود داشت قصد پناهندگی به آمریکا را دارد، اما از قرار معلوم مرزبانهای آمریکایی گوششان به حرفهای میریان بدهکار نبود و بنا به قوانینی که وضع شده بود به زور پسر 18 ماههاش را از او جدا میکنند. این پسر طفل معصوم به اندازهای کوچک بود که نمیتوانست صحبت کند و دقیقاً به مدت 2 ماه و 11 روز روی مادرش را ندید.
از طرف دیگر میریان که طاقت دوری فرزندش را نداشت تا توانست به جای خودش و فرزندش فریاد زد و با ارتباط با شبکههای خبری نگاه جامعه جهانی را به فاجعهای که قوانین جدید دونالد ترامپ به بار آورده بود جلب کرد. در نهایت نیز همانگونه که در جریان هستید خانواده پناهندگان توانستند به فرزندانشان ملحق شوند.
گرین گریفین، آیلبی اسمیت و اُرولا اُوکانر
کشورهای مختلف دنیا قوانین متفاوتی در خصوص سقطجنین دارند و در ایرلند نیز به مدت 35 سال سقطجنین کاملاً ممنوع بود، اما در این بین افرادی نیز در این کشور نگاهی دیگری به سقط جنین داشتند و قانونی شدن این کار را از دولت خواستار بودند.
به همین جهت نیز کمپینهای مختلفی در ایرلند برای حق سقطجنین برگزار شد گرین گریفین، آیلبی اسمیت و اُورلا اُوکانر (GRAINNE GRIFFIN, AILBHE SMYTH AND ORLA O'CONNOR) سه نفر از زنان ایرلندی بودند که با به راهاندازی جنبشهای اجتماعی در ایرلند توانستند آزادی سقطجنین را به همهپرسی برسانند و در نهایت نیز در سال 2018 در ایرلند قانونی وضع شد که بر اساس آن سقطجنین تا دوازده هفته اول بارداری مجاز اعلام شود، پس از این زمان نیز اگر ثابت شود که حاملگی، زندگی مادر را به خطر میاندازد، سقطجنین مجاز خواهد بود.
لُجَین الهَذلول
همانگونه که در جریان هستید عربستان از آن کشورهایی است که همیشه حقوق زنان را پایمال کرده است و تا همین چند وقت پیش زنان این کشور حتی اجازه رانندگی نداشتند. لجین (LOUJAIN AL-HATHLOUL) زن عربستانی 29 سالهای است که در چند سال اخیر به یکی از چهرههای شاخص حقوق زنان در عربستان و مجامع جهانی تبدیل شد. شهرت او به جایی رسید که در سال 2015 رسانهها وی را در میان فهرست صد زن قدرمند جهان عرب در رتبه سوم قرار دادند.
قضیه شهرت لیجن به سال 2014 باز میگردد، او در آن سال و زمانی که هنوز رانندگی برای زنان در عربستان ممنوع بود، با خودروی شخصی خود تلاش کرد تا از مرز امارت به عربستان وارد شود و به همین دلیل نیز دستگیر شد و به مدت 73 روز در زندان آب خنک خورد. لجین فعالیتهای دیگری نیز برای آزادی حقوق زنان در عربستان دارد و یکی از افرادی است که به اجازه قیم برای خروج از کشور و ازدواج خانمها و دختران اعتراضهای زیادی کرده و تاکنون بارها بازداشت شده است.
در این قسمت به پایان فهرست مشاهیر جهان در سال 2019 از دید مجله تایم رسیدیم، پیشنهاد میکنیم اگر اطلاعات جالبی از اعضای این فهرست دارید، این اطلاعات سودمند را در قسمت نظرات با ما و سایر کاربران به اشتراک بگذارید.
منبع: time