محمدحسین صادقی دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان کرمانشاه در گفتوگو با خبرنگار گروه حقوقی و قضایی خبرگزاری میزان از ورود مدعی العموم در راستای نظارت بر بی خطرسازی پسماندهای بیمارستانی خبر داد.
وی در این رابطه اظهار کرد: با توجه به خطرات و مشکلات ناشی از عدم دفع صحیح پسماندهای بیمارستانی (شامل زائدات پاتولوژیکی، مواد زائد رادیواکتو، زائدات دارویی و مواد زائد عفونی و شیمیایی) به دلیل داشتن ترکیبات آلاینده و مخاطره آمیز زیست محیطی، با ورود به موضوع، حسب ماده 7 قانون مدیریت پسماندها، درمانگاهها و مراکز بهداشتی موظف شدند که مسئولیتهای خود در امر عادی سازی و بیخطرسازی این قبیل زبالهها را بپذیرند و ضمن اقدام عاجل نسبت به استقرار و استفاده از دستگاههای استاندارد مورد تأیید سازمان حفاظت محیط زیست اقدام کنند.
این مقام قضایی بیان کرد: همچنین شهرداری موظف شده است که پسماندهای عادی شده در مبدأ تولید را با شیوههای مناسب و مورد تأیید سازمان حفاظت محیط زیست دفع کند.
دادستان کرمانشاه خاطرنشان کرد: بر اساس گزارشهای ارائه شده در راستای دفع صحیح پسماندهای بیمارستانی 27 دستگاه بیخطرسازی در بیمارستانها مستقر میباشد که بسیاری از زبالههای بیمارستانی استان توسط این دستگاهها بیخطرسازی میگردد.
صادقی ادامه داد: همچنین زبالههای کیلینیکها و مطبهای خصوصی سطح شهر کرمانشاه نیز توسط دو شرکت خصوصی جمع آوری و بیخطرسازی شده و شهرداری نسبت به دفع آن در فاصله 10 کیلومتری منطقه موسوم به سراب قنبر اقدام میکند.