ماهان شبکه ایرانیان

از برق تولیدی خانه خود درآمدزایی کنید!

با توجه به اینکه ایران سالانه بیش از ۲۹۰۰ ساعت از آفتاب بهره‌مند است، یکی از کشورهای مناسب جهان در حوزه تولید انرژی‌های خورشیدی به شمار می‌رود؛ به گونه‌ای که مشترکان خانگی می‌توانند با خرید پنل خورشیدی و تاسیس نیروگاه روی پشت‌بام خانه خود، علاوه بر تامین نیاز، مازاد برق تولیدی‌شان را ۱۰ برابر گران‌تر به شرکت توزیع برق تهران بزرگ بفروشند؛ اقدامی که ...

از برق تولیدی خانه خود درآمدزایی کنید!

به گزارش ایسنا، از سال 1395 تاکنون، پیرو مصوبه وزیر نیرو درباره خرید تضمینی برق از نیروگاه‌های تجدیدپذیر، عقد قرارداد خرید تضمینی برق خورشیدی از مشترکان غیردولتی آغاز شد و با توجه به روند فرهنگ‌سازی، استقبال شهروندان از این طرح رشد چشم‌گیری داشت؛ به‌طوری که طی سال 1396، میزان قراردادها و ثبت‌نام مشترکان به‌طرز قابل توجهی نسبت به سال 1395 افزایش داشته است.

طبق اعلام شرکت توزیع برق تهران بزرگ، سرمایه‌گذاری در این طرح به‌عهده مشترک متقاضی است و این شرکت موظف است با کلیه مشترکان متقاضی نصب مولد خورشیدی، مطابق با دستورالعمل‌های مربوطه قرارداد خرید تضمینی با مدت 20 سال منعقد کند.

چگونه می‌توان صاحب نیروگاه خورشیدی پشت‌بامی شد؟

چنانچه مشترکی خواهان تأسیس نیروگاه خورشیدی پشت‌بامی است می‌تواند با ثبت‌نام در سامانه مهرسان و یا مراجعه حضوری به شرکت‌های توزیع نیروی برق نزدیک محل سکونت و احداث نیروگاه، نسبت به دریافت مجوز مربوطه و عقد قرارداد خرید تضمینی برق به مدت 20 سال اقدام کنند.

البته مشترک باید سیستم‌های مورد نیاز را شخصاً خریداری و با همکاری و مشاوره وزارت نیرو نصب کند. کنتور وی وصل خواهد شد و اگر مشترک تصمیم داشته باشد، برق تولیدی را به شبکه تزریق کند، وزارت نیرو کنتور را قرائت کرده و هزینه برق تولیدی به صورت ماهانه به آن‌ها پرداخت می‌شود.

فعلاً برای مشترکان خانگی تسهیلاتی در نظر گرفته نشده است. تأسیس این نیروگاه به سوخت و تعمیرات نیاز ندارد و بازگشت سرمایه آن ظرف پنج تا شش سال خواهد بود. در سال‌های گذشته در شهر تهران با هدف فرهنگ‌سازی تعدادی نیروگاه پشت‌بامی در مدارس و مساجد نصب شد و تعدادی را هم سازمان‌های دولتی و بخش خصوصی نصب کرده‌اند.

سه استان صاحب نام در تأسیس نیروگاه خورشیدی پشت‌بامی

آمار و ارقام حاکی از آن است که تاکنون بیش از 3200 نیروگاه خورشیدی پشت‌بامی در سراسر کشور به بهره‌برداری رسیده‌اند.

در این راستا بیش از 90 درصد این نیروگاه‌های تجدیدپذیر در مناطق محروم احداث شده است. راه‌اندازی نیروگاه‌های خورشیدی پشت‌بامی علاوه بر کسب درآمد پایدار برای خانوارهای ساکن در مناطق روستایی و کاهش مهاجرت به شهرها از طریق ایجاد کسب و کار جایگزین کشاورزی در مناطق متأثر از خشکسالی، منجر به ارتقای سطح معیشت ساکنین مناطق مرزی و کمتر توسعه یافته‌ای شده که این افراد دارای شرایط مساعد برای توسعه کسب و کار در سایر زمینه‌ها نیستند.

در حال حاضر بیشترین نیروگاه‌های خورشیدی پشت‌بامی در استان‌های کرمان (921 نیروگاه)، خراسان‌رضوی (761 نیروگاه) و اصفهان (248 نیروگاه) احداث شده و به بهره‌برداری رسیده‌اند.

مزیت‌های تأسیس نیروگاه خورشیدی روی پشت‌بام

تأسیس این نیروگاه‌ها در شهر تهران که فضای باز برای تأسیس و استفاده از نیروگاه وجود ندارد، یک مزیت محسوب می‌شود. به همین دلیل در راستای سیاست‌هایی که دولت و وزارت نیرو به خصوص طی سه تا چهار سال گذشته برای حل این مشکل داشته است، تسهیلات و پتانسیل‌های خوبی را برای جلب سرمایه‌گذاری در این بخش چه در تهران و چه در سایر استان‌ها در نظر گرفته است.

با فردی که نیروگاه خورشیدی تأسیس کند، قرارداد 20 سال خرید تضمینی امضا خواهد شد. هم‌چنین برق تولیدی بیش از 10 برابر مبلغی که یک مشترک به وزارت نیرو پرداخت می‌کند، از مشترک خریداری می‌شود. مشترکی که به این کار اقدام کند، هم می‌تواند برق تولیدی را خودش مصرف کند و هم می‌تواند به شبکه توزیع وصل شوند.

برق را 10 برابر گران‌تر بفروشید

دولت برق تولیدی را حدود 800 تا 900 تومان به ازای هم کیلووات ساعت خریداری می‌کند، در حالی که برقی که به مشترک فروخته می‌شود، 70 تومان است. به عبارت دیگر مازاد برق تولیدی‌شان را 10 برابر گران‌تر به شرکت توزیع برق تهران بزرگ می‌فروشند.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی