شناسه : ۱۶۲۹۹۴۲ - چهارشنبه ۱۵ خرداد ۱۳۹۸ ساعت ۱۳:۴۵
نماینده اعدام شده کرهشمالی زنده شده است؟
به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از فارس، گزارشهایی درباره اعدام شماری از مقامهای کرهشمالی به دست حکومت این کشور به تلافی شکست در نشست دوم «کیم جونگ اون»، رهبر این کشور و «دونالد ترامپ»، رئیسجمهور آمریکا که برای اولین بار از یک روزنامه متعلق به «مهاجران» کره شمالی به همسایه جنوبی منتشر شد، مانند برق و باد در رسانههای غربی انعکاس پیدا کرد اما حداقل ثابت شده است یکی از آنها زنده است.
روزنامه محافظهکار «چوسان ایلبو» هفته گذشته مدعی شد در سایه شکست مذاکره دوم کیم و ترامپ در «هانوی» ویتنام و به تبع آن رد درخواست پیونگیانگ برای کاهش تحریمهای اعمال شده از سوی واشنگتن، «کیم هیوک چول» فرستاده ویژه کره شمالی درباره مذاکرات اتمی به آمریکا و مذاکرهکننده این کشور، اعدام شده و «کیم یونگ چول» رئیس دستگاه اطلاعاتی پیشین این کشور نیز به اردوگاه کار اجباری تبعید شده است.
مذاکرهکننده کرهشمالی که ادعا شده بود، اعدام شده است.
با توجه به ماهیت رسانهای کم سر و صدای کره شمالی که معمولا خبری از آن درز نمیکند و بازتاب وسیع این گزارش در رسانهها، سرنوشت این مقامها به یک داستان رمزآلود در افکار عمومی تبدیل شده است.
شایعه روزنامه چاپ کره جنوبی درباره دست راست کیم جونگ اون روز دوشنبه رنگ باخت. خبرگزاری «کیسیاِناِی» که رسانه رسمی کرهشمالی محسوب میشود، روز دوشنبه گذشته تصاویری را از شرکت مقامهای ارشد سیاسی و نظامی این کشور در یک کنسرت منتشر کرد که در آن کیم یونگ چول نیز حضور داشت.
«کیم یونگ چول» ردیف وسط و نفر آخر از سمت راست که ادعا شده بود به اردوگاه کار اجباری فرستاده شده است.
روز سه شنبه (دیروز) نیز شبکه خبری آمریکایی «سیانان» لب به اعتراف گشود و اذعان کرد کیم هیوک چول نیز در واقع زنده است. «ویل رایپلی»، خبرنگار این شبکه به نقل منابعی ناشناس نوشت که این مقام کرهشمالی به دلیل نقش در شکست مذاکرات هانوی، در حال بازجویی است و در بازداشت بهسر میبرد. رایپلی نوشت همچنان «مجازات سخت» ممکن است در انتظار آقای کیم باشد.
منابع خبرنگار آمریکایی همچنین گفتهاند «کیم سونگ های»، مذاکرهکننده دیگر کرهشمالی و همچینن «سین های یونگِ» مترجم نیز در بازداشت هستند. روزنامه چاپ کرهجنوبی مدعی شده بود این دو نفر نیز اعدام شدهاند.
با وجود تصاویر خبرگزاری کرهشمالی از مذاکرهکننده ارشد این کشور، منابع رایپلی گفتهاند که کیم یونگ چول به اردوگاه کار اجباری فرستاده نشده بلکه «در دفترش وادار به سکوت و مجبور به نوشتن بیانیههایی در انتقاد از خود» شده است.
پیش از این، خبرگزاری «یونهاپ» کره جنوبی، خبر برکناری کیم یونگ چول را بدون هیچگونه جزئیاتی منتشر کرده بود.
این اولین باری نیست که رسانههای کره جنوبی و غربی ادعاهایی درباره اعدام مقامهای کرهشمالی توسط حکومت این کشور آنهم با روش های غیرانسانی و زجرآور مطرح میکنند و پس از مدتی مقامهای ادعا شده، سالم در انظار عمومی دیده میشوند.