به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری میزان، ابرار حسین سفیر سابق پاکستان در کابل با اشاره به تلاشهای چین برای تاثیرگذاری در روند صلح افغانستان اظهارداشت که پکن انگیزههای اقتصادی و سیاسی برای این اقدامات دارد.
وی به «عرب نیوز» گفت: علاقه چین به صلح در افغانستان منجر به خروج نظامیان خارجی شده و فرصتهای اقتصادی به همراه خواهد داشت برای این هدف است که چین نشستهای غیررسمی برای صلح برگزار میکند.
گفتنی است که «ملا عبدالغنی برادر» معاون سیاسی رهبر طالبان در راس هیئتی برای دیدار با مقامات چینی به پکن رفته و بنظر میرسد این گروه پیش از دور هفتم مذاکراتش با آمریکا با کشورهای ذینفع در حال برگزاری نشستهای مشورتی و تبادلنظر است که اهمیت دور هفتم مذاکرات را نشان میدهد.
چین پیش از این نیز پیشنهاد داده بود که در صورت موافقت طرفین از گفتوگوهای بینالافغانی میزبانی کند اما تمایل برای میانجیگری در این ارتباط را رد کرده است.
از سوی دیگر نیز طالبان اظهار کردند که در صورت توافق صلح با آمریکا میتوانند نقش چین به عنوان تضمین کننده را قبول کنند.
«محمد امیر رعنا»مدیر موسسه مطالعات صلح پاکستان نیز گفت که چین خواستار برقراری صلح در افغانستان است اما در این باره نگرانیهایی دارد. اگر آمریکا با عجله افغانستان را ترک کند ثبات افغانستان و منطقه با چالش روبرو خواهد شد و چین باید مسئولیت حل این مسئله را به عهده بگیرد.