به گزارش ایسنا، محسن هاشمی صبح امروز در نخستین اجلاس مجمع مشورتی رؤسای کمیسیونهای شهرسازی و معماری شوراهای اسلامی کلانشهرها و مراکز استانها با بیان این که ما این روزها با مشکلات ناشی از تلاطم بازار مسکن روبه رو هستیم گفت: متأسفانه فعالیت کمیسیونهای شهرسازی و معاونتهای شهرسازی در شهرداریها به گونهای بوده که از آنها به عنوان قلک شهرداری استفاده میکردند.
وی با بیان این که در تدوین طرحهای شهرسازی به پیوستهای مختلف ترافیکی، زیست محیطی و غیره توجه نمیشود و طرحهای جامع و تفصیلی تنها براساس اصول ساخت و ساز تدوین میکنند گفت: به عنوان مثال در طرحهای جامع شهر تهران به موضوعات حمل و نقلی توجه نشده است و این در حالی است که حالا که میخواهیم این طرحهای جامع را اجرایی کنیم میبینم که مشکلاتی در اجرا داریم.
وی با بیان این که متأسفانه کلانشهر تهران طرح جامع پسماند ندارد گفت: این در حالی است که در کشورهای دیگر هنگامی که زباله تولید میشود تا هنگامی که در دستگاههای زباله سوز تبدیل به انرژیهای دیگر میشوند برایشان خط به خط برنامه دارند.
هاشمی با بیان این که اگر بخواهیم توسعه اصولی شهرسازی داشته باشیم باید به پیوستهای مختلف توجه کنیم افزود: نباید ملاک عملمان تنها ساختمانها باشند و برای پلاک به پلاک ساختمانها کاربری تعیین کنیم بلکه باید شهر را به صورت کلیتر و با مردمان و شهروندانشان ببینیم.
وی با بیان این که بافت فرسوده یکی از معضلات شهر تهران است که اتفاق عجیبی هم در آن رخ داده گفت: سالها است که میخواهیم مردم را به بارگذاری و نوسازی در بافت فرسوده دعوت کنیم اما تمام سیاست گذاریهای ما به سمتی بود که مردم به سرمایه گذاری در باغات و نه بافت فرسوده دعوت شدند و این در حالی است که تمامی دستگاههای اجرایی از رئیس جمهور تا به پایان همه دغدغه حفظ باغات و نوسازی بافت فرسوده را دارند اما با وجود این که در چند سال اخیر همه دستگاهها فعال شدند نتوانستیم موفقیتی در این زمینه کسب کنیم چرا که سرمایه گذاران بخش خصوصی در مسیر مناسبی که همان نوسازی بافت فرسوده باشند، هدایت نمیشوند.
هاشمی افزود: 30 درصد اقتصاد کشور منوط به اقتصاد ساخت و ساز است و اگر بتوانیم تنها 15 درصد این سرمایه را به نوسازی بافت فرسوده هدایت کنیم قطعاً اتفاقات خوبی رقم خواهد خورد.