به گزارش ایسنا بر اساس خبر رسیده، در این امتحانات که بهصورت هماهنگ برای پایههای مختلف (پیشمقدماتی، مقدماتی، میانی، پیشرفته و فوق پیشرفته) برگزار شد، فراگیران ضمن شرکت در امتحان کتبی در امتحان شنیداری نیز شرکت کردند. در هر ترم بخشی از دستور زبان، خواندن و نوشتن و گفتوگوی زبان فارسی توسط استادان آموزش داده میشود.
هر سال تحصیلی در این نمایندگی به دو ترم تقسیمبندی میشود و هر ترم آموزشی در حدود چهار ماه و نیم است. ترم پاییزی از اواخر شهریور تا اواسط بهمن و ترم زمستانی از اواخر بهمن تا اواسط تیر است و فراگیران در انتهای هر ترم با شرکت در امتحانات شنیداری، گفتاری و نوشتاری و کسب نمره قبولی مجوز حضور در ترم بالاتر را کسب میکنند. همچنین برای کسانی که موفق به کسب نمره قبولی نشده و یا در تاریخ اعلامشده موفق به حضور در این امتحانات نشدهاند، امتحان مجدد (یک هفته پس از امتحان اول) برگزار میشود.
ثبت نام در کلاسهای این نمایندگی یک بار در سال در ماه سپتامبر (شهریور) و بهصورت الکترونیکی انجام میگیرد. فراگیران با ورود به سایت و تکمیل فرم ثبت نام، ثبت نام خود را بهصورت رسمی ارسال و پس از بررسی درخواستشان، زمان، نحوه کلاسبندی، سطحبندی و ... برای آنها ارسال میشود.
کلاسهای آموزش زبان و ادبیات فارسی با حمایت و پشتیبانی بنیاد سعدی و همت رایزنی فرهنگی بیش از سه سال است که برگزار میشود و بنا بر اعلام، مورد استقبال یونانیهای علاقهمند به فرهنگ و زبان فارسی قرار گرفته است.
علاوه بر آموزش زبان فارسی در محل این نمایندگی، در دانشگاه پانتئون نیز کلاسهای آموزش زبان و ادبیات فارسی راهاندازی شده و سال گذشته اتاق ایران نیز با حضور شخصیتهای دانشگاهی در این دانشگاه افتتاح شد. زبان فارسی بهعنوان یکی از درسهای اختیاری این دانشگاه شناخته میشود و دانشجویان رشتههای مرتبط و یا علاقهمندان میتوانند از این فرصت برای آشنایی با زبان و فرهنگ ایرانی استفاده کنند.
پس از پیگیریهای این نمایندگی با مسئولان دانشگاه ارسطو در شهرتسالونیک (دومین شهر بزرگ یونان) دردانشکده الهیات این دانشگاه نیز امسال برای اولینبار آموزش زبان و ادبیات فارسی آغاز شد و ترم اول آن با شرکت فراگیران در امتحان پایانی با موفقیت به پایان رسید. قرار است پس از امضای توافقنامه همکاری مابین رایزنی فرهنگی و این دانشکده، زبان فارسی بهعنوان یکی از درسهای انتخابی این دانشکده رسما اعلام شود.
مسئولان نمایندگی فرهنگی ایران میگویند شمار زیاد فارسیآموزان (در حدود 120 نفر) که شروع این سیر صعودی در جذب مخاطب از سه سال گذشته آغاز شده به دلیل حضور پررنگ این نمایندگی در فضای سایبر و مجازی است. برنامهریزی دقیق، آشنایی کامل به محیط و اطلاعرسانی شایسته، همچنین علاقه مردم یونان به فرهنگ ایران و زبان فارسی و ... سبب استقبال در این حوزه شده است.
همچنین بهروزتر شدن در حوزه آموزش زبان فارسی، استفاده حداکثری از توان استادان، و افزایش سطح کیفی و کمی در این حوزه از جمله برنامههای این نمایندگی برای سال تحصیلی جدید اعلام شده است.