شناسه : ۱۶۷۵۰۷۶ - شنبه ۲۹ تیر ۱۳۹۸ ساعت ۲۲:۱۹
اقتصادآنلاین گزارش میدهد؛
روند واگذاری شرکتهای دولتی مجدد بررسی میشود/ فروش سهام منوط به وجود مشتری
اقتصادآنلاین- میلادعبداللهی؛ پیش از این صحبتهایی درباره واگذاری تعدادی از شرکتهای دولتی توسط سازمان خوصی سازی مطرح و آنچنان که باید نتیجهای به دنبال نداشت، این درحالی است که یکی از مشاوران سازمان خصوصی سازی در این باره گفت : قرار بود روز گذشته سهم دولتی سه شرکت بیمه البرز، شرکت پالایش نفت شیراز و شرکت پالایش نفت لاوان عرضه شوند اما با توجه به آنکه هیچکدام از آنها مشتری نداشتند، به همین منظور روند فروش نیمه کاره ماند.
او اشاره کرد: برای اتخاذ تصمیم جدید در خصوص نحوه واگذاری، مجدد باید هیئت واگذاری تشکیل جلسه داده تا سیاستها جدید مشخص شود.
از طرفی رئیس سازمان خصوصی سازی ضمن آنکه واگذاری سهام شرکتهای دولتی را یک روش مطمئن و شفاف توصیف کرد گفت: این رویه تعجب آور نیست ، چراکه در گذشته هم تعدادی از این شرکتها عرضه شده اما ابتدا مشتری نداشتند.
این مقام مسئول ادامه داد موضوع واگذاری آنها مطابق روال قانونی، مجدد مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
رئیس سازمان خصوصی سازی درمورد زمان برگزاری جلسه مذکور خاطر نشان کرد: احتملا در جلسه آینده هیئت واگذاری بحث این شرکتها در دستور کار نباشد، چراکه دستورهای زیاد دیگری از قبل وجود دارند و از طرفی باید منتظرسرنوشت مابقی 18 شرکتی که قرار بود سهام آنها واگذار شوند بود.
وی ادامه داد، همچنین چهار شرکت پالایشگاهی از طرف سازمان خصوصیسازی آگهی روزنامه شده که دو مورد از آنها توسط بورس اطلاعیه عرضهشان صادر شده و دو شرکت دیگر هنوز از طرف بورس آگهی نشدهاند. همچنین سه شرکت دیگر نیز هفته آینده آگهی میشوند.
وی افزود : باید منتظر باشیم تا ببینیم در نهایت11 عرضه دیگر از شرکتهای دولتی که در آینده انجام میشود، چگونه خواهد بود،به گونهای که اگر با استقبال متقاضیان روبهرو شود با همه شرایط کنونی یعنی به صورت بلوکی نقدی و یکجا عرضه خواهند شد و اگر هیچ کدام ازآنها مشتری نداشته باشند، هیئت واگذاری ممکن است تجدیدنظر کند.
رئیس کل سازمان خصوصیسازی نسبت به اینکه علت اصرار واگذاری سهام دولتی به صورت بلوکی چیست توضیح داد: وقتی یک بلوک 20 درصدی سهام عرضه میشود، یعنی به اندازهای عرضه میشوند که از صندلی هیئت مدیره خارج نشود و برای خریدار جذابیت داشته باشد. ممکن است هیئت واگذاری تصمیم بگیرد، بخشی از این سهام را به صورت خرد بفروشد و بخشی را نیز در قالب بلوک مدیریتی واگذار کند. معمولاً در بورس 17 درصد سهام یک شرکت هم به عنوان یک صندلی هیئت مدیره به حساب میآید و ممکن است بخشی از سهام بورسی خرد شود، اما فعلا مصوبه هیئت واگذاری این است که همه این سهام باقیمانده دولتی به صورت بلوکی یکجا و نقدی عرضه شود.
پوری حسینی نسبت به واگذاری سهام دولت در ایران خودرو و سایپا نیز خاطرنشان: طبق مصوبه هیئت واگذاری باید سهام دولت در این دو شرکت هم عرضه شود اما ورقه سهام این دو شرکت در وثیقه جای دیگری بوده و در گرو وامهای بانکی است و تا زمانی که بحث وثیقه بودن سهام این شرکتهای خودروسازی حل نشود، نمیتوان آنها را از طریق بورس واگذار کرد.